Banen

Communicatieadviseur

Vacature gesloten

Communicatieadviseur

Woonpartners Helmond

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar werkervaring
 • Je kunt goed communiceren en samenwerken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Initiatiefrijk, betrokken, resultaatgericht, autonoom, gemotiveerd

Wat krijg je?

 • €4.131 - €5.897 bruto p/m op fulltime basis (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 28-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Naast functiegerichte opleidingsmogelijkheden, ook een individueel loopbaanbudget
 • Vitaliteitsbudget, goed pensioen en reiskostenregeling
 • Telefoon en laptop
 • Thuiswerkmogelijkheden

Wat doe je?

 • 25% Communicatie activiteiten uitvoeren
 • 20% Voorstellen schrijven en plannen maken
 • 20% Intern en extern overleggen
 • 15% Activiteiten organiseren
 • 10% Communicatie met pers en PR-activiteiten uitvoeren
 • 10% Vernieuwing en innovatie stimuleren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Communicatieadviseur bij Woonpartners vervul je een belangrijke rol in het identificeren van kansen voor communicatieactiviteiten en het ontwikkelen van strategieën. Je bent actief bezig met het opstellen van voorstellen en plannen, het organiseren en adviseren over diverse activiteiten en het initiëren en uitvoeren van communicatieactiviteiten. Daarnaast onderhoud je contacten met de pers en ben je betrokken bij PR-activiteiten. Met lef, enthousiasme en innovatieve ideeën breng je de communicatiestrategie scherp in kaart en voer je deze doortastend uit.

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken van oplossingen voor zowel externe als interne communicatievraagstukken. Daarbij beschik je over vaardigheden in strategieontwikkeling en toon je betrokkenheid bij de praktische uitvoering van nieuwe communicatiemiddelen. Je hebt een belangrijke rol in het stimuleren van vernieuwing door innovatieve communicatievormen te initiëren. Daarnaast kom je te werken in een maatschappelijk relevante omgeving, waarbij je bijdraagt aan het bevorderen van veerkrachtige wijken. Als aanspreekpunt voor communicatievragen leg jij contact tussen de interne organisatie, stakeholders en samenwerkingspartners.

Samen met een collega Communicatieadviseur vorm je het team Communicatie. In dit team is er nauwe samenwerking met ruimte voor eigen inbreng en initiatief, terwijl je kunt rekenen op de ondersteuning van je collega's.

Als je het leuk vindt om diverse taken uit te voeren waarbij je veel afwisseling ervaart en je het niet erg vindt om stevig in je schoenen te staan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Communicatieadviseur

Op een leuke werkdag voorzie je collega's van goed advies en merk je draagvlak voor je voorstellen. De afwisseling tussen concentratiewerk en communicatietaken biedt een mooie balans.

Op een minder leuke werkdag moet je snel reageren op onvoorziene prioriteiten zoals persberichten, landelijke nieuwsitems of formele klachten van bewoners, wat de beschikbare tijd voor samenwerking en collegiale gesprekken beperkt.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je bent bezig met een project met diverse belanghebbende partijen die elk hun eigen opvattingen hebben. Hoe pak je dit aan?

Om deze situatie aan te pakken, start je een overleg waarbij alle betrokken partijen worden uitgenodigd. Tijdens dit overleg neem je de leiding in het faciliteren van open communicatie en het vergaren van inzichten. Je voert zelfstandig aanvullend onderzoek uit om een dieper begrip te krijgen van de standpunten en belangen van elke partij.

Vervolgens komt jouw vermogen om stevig in je schoenen te staan naar voren wanneer je het juiste advies formuleert op basis van je expertise. Door een balans te vinden tussen het luisteren naar verschillende perspectieven, het samenbrengen van diverse standpunten tijdens het overleg en je eigen onderzoek, slaag je erin tot een weloverwogen aanbeveling te komen die rekening houdt met de belangen van alle partijen en de doelstellingen van het project.

Groeipad

Binnen deze rol is er geen vastomlijnd groeipad. Het groeipad is mede afhankelijk van de ontwikkelmogelijkheden van de medewerker en de eigen wensen hierin. Woonpartners biedt elke werknemer een ontwikkelingsbudget aan. In overleg met je leidinggevende wordt een eventuele vervolgstap besproken. In deze rol is het belangrijk dat je bijblijft op het gebied van technische ontwikkelingen en wettelijke veranderingen.

Communicatieadviseur

Werken bij Woonpartners

Woonpartners werkt samen met partners en bewoners aan betaalbare en duurzame woningen in hechte wijken. We verhuren ruim 7.500 woningen in Helmond en bieden huurders een thuis in hun eigen straat en buurt. Dit is meer dan alleen een huis. Deze opgave pakt Woonpartners op vanuit een zakelijk en sociaal oogpunt. Bij Woonpartners werken daarom professionals die op een betrouwbare, verrassende en verbindende manier hun bijdrage leveren. Geen dag is hetzelfde en er is alle ruimte voor creativiteit, samenwerken en eigen initiatief.

 • Kantoor in Helmond
 • 90 werknemers
 • 53% / 47%
 • Gemiddelde leeftijd 47 jaar
 • Informeel, representatief
 • Hybride werken

Collega's

Albert Noorlander - Adviseur I&A

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Woonpartners wil nog meer inzetten op digitalisering. Dit doen we samen met partners en collega's om onze huurders nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Hier wil ik graag vanuit mijn kennis en ervaring aan bijdragen om dit voor elkaar te krijgen.

Wat was je vorige baan?
ICT medewerker - Standvast Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen, met vrienden een terrasje pakken.

Dennis Verberne - Projectcoördinator Vastgoedbeheer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bezig zijn met maatschappelijke doelen en de samenwerking tussen verschillende teams in een dynamische organisatie, daar krijg ik energie van!

Wat heb je gestudeerd?
Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek, voetbal en een feestje met vrienden.

Ursula Custers - Medewerker Grootboek & Verslaglegging

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn opleiding heb ik altijd affiniteit met vastgoed gehad. Na diverse functies in de commerciele sector wilde ik mij graag verdiepen in de maatschappelijke sector. Toen er een functie vrij kwam bij Woonpartners heb ik meteen gesolliciteerd en toen ging het heel snel! De beste beslissing ever...

Wat was je vorige baan?
Accountmanager VvE beheer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke activiteiten ondernemen met mijn gezin, vrienden & vriendinnen, lezen, wandelen en koken/bakken.

Huub Niessen - Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik altijd werk gehad waarbij “de mens” centraal staat. De combinatie van sociaal beheer, het samenwerken met wijkbewoners en netwerkpartners maakte mij direct enthousiast om te solliciteren. Het feit dat ik veel “buiten” ben, vind ik fantastisch.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Medewerker Thuislozenzorg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, klussen en muziek luisteren.

Wendy van Frederici - Wijkadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in januari 2019 via een detacheringsopdracht bij Woonpartners binnen gekomen. Gedurende dat jaar heeft Woonpartners gevraagd of ik wilde blijven. Vanaf december 2019 ben ik in vaste dienst bij Woonpartners.

Wat was je vorige baan?
Adviseur woningcorporaties. Ik werd door woningcorporaties ingehuurd voor tijdelijke opdrachten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een passie voor turnen. Ik beoefen het zelf niet meer, maar ik sta 's nachts graag op om een WK te kijken.

Antoinette van den Boogaard - Woonmakelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk al ruim 40 jaar bij dit bedrijf. Vooral het sociale, het omgaan met mensen, iets voor ze kunnen betekenen, trok me aan. Dit is nog steeds wat het werken bij Woonpartners voor mij zo leuk maakt!

Wat was je vorige baan?
Ik werk nog altijd bij mijn eerste werkgever.

Wat doe je in je vrije tijd?
Golfen, wandelen en gezellig met vrienden kletsen en borrelen

Rachid Amara - Klantadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam na een heftig auto-ongeluk, in het kader van een reïntegratieproject binnen bij Woonpartners. Ik kwam uit een commerciële functie, maar voel me hier helemaal op mijn plaats in mijn huidige dienstverlenende rol. Het is fijn om de bewoners een luisterend oor te kunnen bieden.

Wat was je vorige baan?
Commercieel medewerker buitendienst.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, voetbal kijken, stedentrips en netflix.

Sollicitatieproces

Eerste gesprekken (20 maart in de ochtend)
± 1 week
Tweede gesprekken (27 maart in de ochtend)
Arbeidsvoorwaarden bespreken (27 maart in de middag)
± 1 dag
Je hebt de baan! (28 maart)

Interessante baan?