Banen

Bestuurssecretaris

Vacature gesloten

Bestuurssecretaris

Woonpartners Helmond

Wat is vereist?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • 3 jaar werkervaring
 • Kennis van bestuurlijke processen
 • Juridische achtergrond is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Integer en organisatiebewust
 • Goed in samenwerken

Wat krijg je?

 • € 4.366 - €6.147 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 36-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Intervisie met collega's van andere woningcorporaties en opleidingen waarmee je de sector leert kennen
 • Vitaliteitsbudget en reiskostenregeling
 • Mogelijkheid tot hybride werken

Wat doe je?

 • 20% MT-vergaderingen voorbereiden en uitvoeren
 • 20% Diverse vergaderingen bijwonen
 • 20% Ondersteunende activiteiten voor de RvC en de organisatie uitvoeren
 • 20% Administratie verwerken
 • 20% Juridische zaken coördineren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Bestuurssecretaris bij Woonpartners ben je verantwoordelijk voor het bevorderen en bewaken van governance en integere besluitvorming binnen de organisatie. Je vervult een adviserende rol voor de Bestuurder, het Management Team (MT) en de Raad van Commissarissen (RvC) met betrekking tot governance en integriteit. Daarnaast coördineer je alle juridische aangelegenheden, werk je als proceseigenaar voor het klachtenmanagementproces en stuur je soms ook (strategische) projecten aan.

Je biedt ondersteuning aan de Directeur-bestuurder en de RvC door besluitvormingsprocessen voor te bereiden, te structureren, te bewaken en te toetsen. Als intermediair tussen de RvC en de organisatie speel je een belangrijke rol in het leiden van het besluitvormingsproces. Hierbij waarborg je opvolging en zorg je voor de zorgvuldige vastlegging van genomen beslissingen. Je geeft zowel gevraagd als ongevraagd advies op het gebied van governance, bevordert goed bestuur en ondersteunt en faciliteert de RvC bij de uitvoering van hun taken.

Je bent je ervan bewust dat compliance en integriteit bij uitstek belangrijk zijn voor deze functie waar veel gevoelige informatie wordt behandeld. Je bent bevoegd rechtstreeks met de (voorzitter van de) RvC contact op te nemen als dat nodig is. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het coördineren van alle juridische zaken binnen de organisatie. Je valt rechtstreeks onder de Bestuurder.

Als je het leuk vindt om zorgvuldig en geordend te werken en je het niet erg vindt om met vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsinformatie om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Bestuurssecretaris

Op een leuke werkdag ga je zelfstandig aan de slag, waarbij je op diverse fronten wordt uitgedaagd om actief mee te denken en waarde toe te voegen. Daarbij stuur je het besluitvormingsproces aan, verstrek je advies en faciliteer je de Raad van Commissarissen.

Op een minder leuke werkdag wordt je op veel fronten tegelijkertijd uitgedaagd. Daarbij kun je mogelijk worstelen met het coördineren van alle verschillende taken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er is besloten dat de holding en de stichting gaan fuseren en jij bent aangesteld als coördinator van dit traject. Wat zijn de vervolgstappen?

In deze functie krijg je te maken met complexe vraagstukken, zoals het samenvoegen van de holding en de stichting. Je start met het uitvoeren van een grondig onderzoek naar de implicaties van deze fusie. Je verzamelt alle benodigde informatie, analyseert deze en identificeert mogelijke obstakels en kansen. Je zult nauw samenwerken met verschillende afdelingen binnen de organisatie om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de fusie worden overwogen. Dit kan inhouden dat je vergaderingen organiseert en bijwoont, relevante documentatie voorbereidt en toezicht houdt op de voortgang van het project.

Je bent ook verantwoordelijk voor de communicatie rondom de fusie. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen, zowel intern als extern, op de hoogte zijn van de plannen en de voortgang. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Commissarissen en faciliteer je hen bij het uitoefenen van hun taak in dit proces. Je leidt het besluitvormingsproces, zorgt voor opvolging en zorgvuldige vastlegging hiervan. Dit alles vereist sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden, waarbij je ook strategisch en oplossingsgericht moet denken.

Groeipad

Binnen deze rol is er geen vastomlijnd groeipad. Het groeipad is mede afhankelijk van de ontwikkelmogelijkheden van de medewerker en de eigen wensen hierin. Woonpartners biedt elke werknemer een ontwikkelingsbudget aan. In overleg met je leidinggevende wordt een eventuele vervolgstap besproken. In deze rol is het belangrijk dat je bijblijft op het gebied van technische ontwikkelingen en wettelijke veranderingen.

Bestuurssecretaris

Werken bij Woonpartners

Woonpartners werkt samen met partners en bewoners aan betaalbare en duurzame woningen in hechte wijken. We verhuren ruim 7.500 woningen in Helmond en bieden huurders een thuis in hun eigen straat en buurt. Dit is meer dan alleen een huis. Deze opgave pakt Woonpartners op vanuit een zakelijk en sociaal oogpunt. Bij Woonpartners werken daarom professionals die op een betrouwbare, verrassende en verbindende manier hun bijdrage leveren. Geen dag is hetzelfde en er is alle ruimte voor creativiteit, samenwerken en eigen initiatief.

 • Kantoor in Helmond
 • 90 werknemers
 • 53% / 47%
 • Gemiddelde leeftijd 47 jaar
 • Informeel, representatief
 • Hybride werken

Collega's

Albert Noorlander - Adviseur I&A

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Woonpartners wil nog meer inzetten op digitalisering. Dit doen we samen met partners en collega's om onze huurders nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Hier wil ik graag vanuit mijn kennis en ervaring aan bijdragen om dit voor elkaar te krijgen.

Wat was je vorige baan?
ICT medewerker - Standvast Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen, met vrienden een terrasje pakken.

Dennis Verberne - Projectcoördinator Vastgoedbeheer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bezig zijn met maatschappelijke doelen en de samenwerking tussen verschillende teams in een dynamische organisatie, daar krijg ik energie van!

Wat heb je gestudeerd?
Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek, voetbal en een feestje met vrienden.

Ursula Custers - Medewerker Grootboek & Verslaglegging

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn opleiding heb ik altijd affiniteit met vastgoed gehad. Na diverse functies in de commerciele sector wilde ik mij graag verdiepen in de maatschappelijke sector. Toen er een functie vrij kwam bij Woonpartners heb ik meteen gesolliciteerd en toen ging het heel snel! De beste beslissing ever...

Wat was je vorige baan?
Accountmanager VvE beheer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke activiteiten ondernemen met mijn gezin, vrienden & vriendinnen, lezen, wandelen en koken/bakken.

Huub Niessen - Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik altijd werk gehad waarbij “de mens” centraal staat. De combinatie van sociaal beheer, het samenwerken met wijkbewoners en netwerkpartners maakte mij direct enthousiast om te solliciteren. Het feit dat ik veel “buiten” ben, vind ik fantastisch.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Medewerker Thuislozenzorg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, klussen en muziek luisteren.

Wendy van Frederici - Wijkadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in januari 2019 via een detacheringsopdracht bij Woonpartners binnen gekomen. Gedurende dat jaar heeft Woonpartners gevraagd of ik wilde blijven. Vanaf december 2019 ben ik in vaste dienst bij Woonpartners.

Wat was je vorige baan?
Adviseur woningcorporaties. Ik werd door woningcorporaties ingehuurd voor tijdelijke opdrachten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een passie voor turnen. Ik beoefen het zelf niet meer, maar ik sta 's nachts graag op om een WK te kijken.

Antoinette van den Boogaard - Woonmakelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk al ruim 40 jaar bij dit bedrijf. Vooral het sociale, het omgaan met mensen, iets voor ze kunnen betekenen, trok me aan. Dit is nog steeds wat het werken bij Woonpartners voor mij zo leuk maakt!

Wat was je vorige baan?
Ik werk nog altijd bij mijn eerste werkgever.

Wat doe je in je vrije tijd?
Golfen, wandelen en gezellig met vrienden kletsen en borrelen

Rachid Amara - Klantadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam na een heftig auto-ongeluk, in het kader van een reïntegratieproject binnen bij Woonpartners. Ik kwam uit een commerciële functie, maar voel me hier helemaal op mijn plaats in mijn huidige dienstverlenende rol. Het is fijn om de bewoners een luisterend oor te kunnen bieden.

Wat was je vorige baan?
Commercieel medewerker buitendienst.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, voetbal kijken, stedentrips en netflix.

Interessante baan?