Solliciteer voor 21-06-19

Trainee

Vesteda Amsterdam

Wat is vereist?

 • WO of HBO diploma
 • Affiniteit met vastgoed
 • Graag in een team willen werken
 • Ondernemend ingesteld
 • Oplossingsgericht denken
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat krijg je?

 • €2.820 bruto p/m (+eindejaarsuitkering van 2% en variabele beloning van 6%)
 • 40-urige werkweek
 • 29 vakantiedagen + 12 adv dagen
 • Geen werk in het weekend
 • Laptop en OV volledig vergoed
 • Intervisie, coaching en workshops

Wat doe je?

 • 60% Individueel project
 • 10% Gezamenlijk project
 • 10% Training en coaching
 • 20% Meedraaien op een afdeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Trainee bij Vesteda werk je in twee jaar tijd aan drie of vier opeenvolgende projecten en werk je mee op de diverse afdelingen voor wat betreft de dagelijkse werkzaamheden. Zo krijg je een goed zicht op de werkzaamheden binnen Vesteda. Elk project duurt zes tot acht maanden en voer je uit binnen verschillende afdelingen van Vesteda. Dit kan binnen de kernafdelingen Operations, Acquisitions of Portfolio Strategy. En ook binnen Finance zijn er volop mogelijkheden. Op elke afdeling zit je ongeveer een half jaar en werk je aan een eigen project. Meestal is dit project gericht op verbetering op de afdeling. Wanneer je project het toelaat, draai je ook gewoon mee op de afdeling. Je eerste project en afdeling wordt bepaald op basis van een Talent Motivatie Analyse. De volgende afdeling waar je heen gaat, is in overleg. Daarnaast werk je samen met de andere trainees aan een strategisch project. Dit kan bijvoorbeeld gaan over verduurzaming.

Er is een vaste externe coach die je eens in de vier weken ziet. De ene keer is dit individuele coaching en de andere keer met de andere trainees een intervisiebijeenkomst. Je bespreekt met haar je voortgang en welke stappen je nog wilt maken. Daarnaast is er ook eens per vier weken een workshop gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld gaan over presenteren of persoonlijke effectiviteit.

Je vindt het leuk om in korte tijd verschillende projecten te doen. Je moet er tegen kunnen dat je daarvoor zelf het initiatief moet nemen en verantwoordelijk bent voor het slagen van een project.

Agenda

Trainee op afdeling Portfolio Strategy
Elles Dontje

Ik heb een leuke dag als er veel afwisseling is en ik daarnaast ook echt verder ben gekomen met mijn project.

Een dag is minder leuk wanneer ik vooral achter mijn computer zit en alleen werk.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Operations Support: Je krijgt de opdracht om de woz-waarden van de huizen van Vesteda voor komend jaar te controleren en waar nodig bezwaar te maken. Hoe pak je dat op?

Er wordt allereerst gekeken naar de steden waar de WOZ-waarde een grote impact kan hebben. Uiteraard betreft dit de grote vier steden, maar ook de steden waar Vesteda veel bezit heeft. Indien de gemeente bereid is vooroverleg te voeren betreffende de voorlopige WOZ-waarden, worden de waarden aangeleverd waarop jij gaat analyseren. Wat is de leegwaarde, wat is de WOZ-waarde, hoe verhouden deze waarden zich ten opzichte van elkaar, wat is de ontwikkeling, wat is de marge waarop bezwaar wordt gemaakt, hoe verhoudt de waarde per vierkante meter zich tot woningen van een andere grootteklasse binnen hetzelfde complex, welke referenties worden er aangedragen door de gemeente en de taxateurs, zijn deze referenties goed vergelijkbaar voor dit type product?

Bij grote afwijkingen worden er referenties gezocht, die zijn aangedragen door de taxateurs, die onze leegwaarde onderbouwen. Hierbij moet o.a. rekening worden gehouden met oppervlak, bouwjaar, locatie en afwerkingsniveau.

Afdeling Portfolio Strategy: In de buurt IJburg in Amsterdam zijn er 11 vergelijkbare complexen die worden getaxeerd door 4 verschillende taxateurs. Binnen deze clusters wordt er gekeken naar de ontwikkeling van de waarde van de complexen en hoe de verschillende taxateurs waarderen ten opzichte van elkaar. Er wordt gevraagd om te onderzoeken of de waarde die de taxateurs afgeven een correcte waarde is voor de peildatum. Hoe ga je te werk?

Je maakt een analyse volgens de methodiek van Vesteda. Hierbij analyseer je de leegwaarden, marktwaarden, markthuren, referenties en de yields van de complexen. Je toetst dus of de waarde die de taxateurs afgeven een correcte waarde is voor die peildatum. Na jouw analyse ga je met de regiomanager van de desbetreffende regio in gesprek om elkaars bevindingen te delen. Halverwege het kwartaal zijn er gesprekken met de taxateurs waarin deze bevindingen gedeeld kunnen worden en waarop de taxateurs de visie op de taxaties met Vesteda kunnen delen.

Afdeling Customer Relations: Er wordt gevraagd of je een onderzoek kunt doen naar de klachtenafhandeling. Hoe pak je dat aan?

Nadat je een tijdje op de afdeling hebt meegedraaid, heb je genoeg kennis om het onderzoek te starten. Je begint met de huidige situatie in kaart te brengen. Hoe gaat de klachtenafhandeling nu en waarom. Hoe wordt er nu geënquêteerd om naar klanttevredenheid te kijken en waarom op deze manier.

Vervolgens ga je de enquêtes analyseren. Op basis van deze resultaten kijk je wat er te verbeteren is en welke afdelingen dit kunnen verbeteren. Hierover schrijf je een advies dat je presenteert aan jouw afdeling. Zij zorgen er vervolgens voor dat dit ook bij andere regio’s gepresenteerd wordt.

Groeipad

Groeipad: Gedurende je traineeship leer je jezelf en je eigen wensen steeds beter kennen. Andersom leert Vesteda jou en jouw kwaliteiten kennen. Richting het einde van je traineeship ga je samen op zoek naar een geschikte uitstroomfunctie die daarbij aansluit. Welke richting dat is, staat op voorhand niet vast. Denk aan rollen als Medewerker Research, Verhuurmakelaar, Regio Coördinator of Reporting Analist.

Medewerker Research
Regio Coördinator
Reporting Analist

Werken bij Vesteda

Vesteda is een ondernemende belegger die zich richt op de vastgoedsector ‘woningen’ in Nederland. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. De verhuurportefeuille omvat circa 28.000 woningen met een waarde van €7,7 miljard (exclusief pijplijn). De woningen van Vesteda liggen hoofdzakelijk in de kerngebieden de Randstad en de Brabantse Stedenrij.

 • Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 47% / 53%
 • Gem. leeftijd 41 jaar
 • 207 werknemers in Nederland

Collega's

Jos de Koning (52) - Regio Coördinator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk al jaren in de vastgoedbranche en altijd voor beheer van woningen en complexen. Voornamelijk in Amsterdam en het is heel interessant en boeiend om je met zoiets belangrijks als hoe mensen wonen, te mogen bemoeien. En dat in mijn eigen stad. Hoe mooi!

Wat was je vorige baan?
Gebiedsregisseur bij Woonstichting De Key.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn dochter in de zandbak zitten taartjes bakken.

Fleur Meulendijks (30) - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier komen werken omdat Vesteda een bedrijf in beweging is met mooie uitdagingen, o.a. op het gebied van duurzaamheid. Wat ik fijn vind, is dat ik de vrijheid krijg om diverse HR projecten op te pakken. Ook het vastgoed trekt mij aan, het is een tastbaar product. Tot slot heerst er een open, prettige cultuur.

Wat was je vorige baan?
Account Manager bij Randstad Groep Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van skiën en racefietsen.

Ivo Karsemeijer (27) - Reporting Analist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van de master Business Administration, zocht ik een leuke baan binnen een financiële afdeling van een groot bedrijf. Bij Vesteda kreeg ik de mogelijkheid om een goede stap te zetten als allround financial.

Wat heb je gestudeerd?
Master Business Administration specialisatie Financial Management.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd sport ik veel, waaronder voetbal en fitness. Daarnaast ontspan ik door gezelligheid met vrienden op het terras.

Dulce Rustenberg (32) - Medewerker Online Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vesteda is een commerciële organisatie waar de huurder en werknemer centraal staan. Binnen mijn huidige functie heb ik veel contact met onze kandidaat huurders. Elke dag is er een nieuwe uitdaging, waardoor ik de mogelijkheid krijg om mijn competenties verder te ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Offerte Desk bij Eneco.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn passies zijn mode, dansen, schrijven, reizen en muziek.

Interessante baan?