Klantcase | Port of Amsterdam

Bij Spielwork geloven we dat je als organisatie veel tijd en geld kunt besparen door verwachtingen te managen met effectieve vacatures. Op deze manier vergroot je de kans om het juiste talent aan te nemen. De Success Stories van onze klanten zijn hier het levende bewijs van. Bijvoorbeeld Port of Amsterdam.

Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

Download deze klantcase hier als pdf.

Port of Amsterdam is de vierde grootste haven van Europa en verantwoordelijk voor de ontwikkeling,  exploitatie en het beheer van de Amsterdamse havenregio. De haven is niet alleen een logistiek  knooppunt, maar ook een industriële hotspot en dienstverlener voor de hoofdstad. De drie kerntaken zijn: 1) de haven aantrekkelijk maken voor bedrijven als vestigingslocatie 2) een sterke fysieke infrastructuur creëren en 3) vlot, veilig en milieuverantwoord scheepvaartverkeer realiseren. De missie van Port of Amsterdam is om 2030 een sterke metropool te zijn die logistiek, industrie en diensten met elkaar verbindt. 

Waarom Spielwork?
Port of Amsterdam koos in 2018 voor Spielwork. Het havenbedrijf wilde graag vernieuwende, frisse content inzetten om kandidaten te werven, ook al is Port of Amsterdam al een populaire werkgever.  Ze wilden af van platte, saaie vacatures waarin zo veel mogelijk tekst werd gepropt. ‘’Wij vinden  onszelf niet saai, dus dan mogen onze vacatures dat ook niet zijn. Geen zwarte letters op wit papier; dit paste niet bij wat we wilden uitstralen’’, aldus Janet Zoer, Hoofd HR bij Port of Amsterdam.

"Wij vinden onszelf niet saai, dus dan mogen onze vacatures dat ook niet zijn"
- Janet Zoer Hoofd HR bij Port of Amsterdam

De Spielwork-vacatures spraken ook Elske ten Berge aan, HR Business Partner bij het havenbedrijf. ‘’Ik ben via een Spielwork-vacature bij Port of Amsterdam terechtgekomen, de vacature sprong er voor mij enorm uit. De vormgeving, uitstraling en teksten vond ik fris en helder.’’

Daarnaast wilde Port of Amsterdam minder tijd steken in de creatie van vacatures. Ondanks het feit dat het vaak een kwestie was van oude functieprofielen kopiëren en minimaal aanpassen, waren de HR Business Partners er lang mee bezig. Gemiddeld kostte dit drie dagen, en dat moest minder.

Van contentcreatie naar contentcontributie
Zodra de samenwerking van start ging, kreeg Port of Amsterdam al gauw positieve feedback van collega’s en kandidaten. De Spielwork-vacature maakt volgens hen écht verschil omdat de  verwachtingen beter worden gemanaged, waardoor kandidaten een compleet beeld krijgen van de  baan én cultuur. Port of Amsterdam was eerst van mening dat de inzet van jobmarketingbureaus voor veel banen noodzakelijk was, maar dit bleek niet meer nodig door de samenwerking met Spielwork. 

Janet geef aan flink te besparen aan de kosten voor jobmarketingbureaus. Hoe dit kan? Naast de vacatures van Spielwork - die een beter beeld geven van de baan - zet Port of Amsterdam eigen  medewerkers actief in: zij hebben immers een relevant netwerk, en goede mensen kennen goede mensen. “De werknemers van Port of Amsterdam zijn trots op hun werkgever en delen de visuele  content graag in hun netwerk.” aldus Janet.

Het resultaat: snelle livegang vanuit Spielwork, relevante content voor Port of Amsterdam en veel tijdsbesparing voor HR.

De samenwerking met Spielwork bevalt goed door:

 1. De snelheid
  “Niet alleen het contract was snel rond, maar ook de snelheid van vacatures maken resulteert in een tijdsbesparing, van drie dagen naar een halve dag, en dat werkt erg prettig”, aldus Janet en Elske.
 2. Effectievere vacatures
  “Goede vacatures schrijven is een vak apart, dus dat moet je aan een expert overlaten”, is Janet van mening. “Anders verval je al snel in de oude standaard: het kopiëren en plakken van functieomschrijvingen uit het verleden. De Spielwork-vacatures geven een beter en completer beeld. Niet alleen van de baan, maar ook van de cultuur en de werkomgeving door het gebruik van visuele content. Dit maakt nieuwsgierig.” Bovendien helpen de foto’s en filmpjes heel erg als sollicitanten niet op locatie kunnen zijn vanwege corona. Port of
  Amsterdam hoort dit regelmatig terug van kandidaten, die erg te spreken zijn over het Spielwork-format.
 3. Tijdsbesparing voor HR
  “Spielwork schakelt rechtstreeks met de werknemers in de functies en met de vacaturehouders/leidinggevenden. Voor ons als HR Business Partners is het simpelweg een kwestie van coördineren. Hierdoor hebben wij meer tijd voor andere zaken.”

"We worden ontzorgd zonder dat we daar specifiek om hoeven te vragen. Spielwork heeft ons bedrijf echt leren kennen, en dat loont.”

Meer toekomst
Het imago en Employer Brand van Port of Amsterdam waren al stabiel en goed, maar zijn dankzij de  samenwerking met Spielwork nog sterker geworden. Spielwork en Port of Amsterdam sloten in eerste  instantie een contract af voor 20 vacatures, maar ondertussen heef Spielwork ruim 40 vacatures voor het havenbedrijf opgesteld. Ook worden de financiële banen binnen Port of Amsterdam binnenkort door Spielwork inzichtelijk gemaakt, waar beide partijen naar uitkijken.  

Als het aan Janet en Elske ligt, is de samenwerking nog niet voorbij. “De Spielwork-vacatures passen  perfect bij wie we zijn, wat we willen uitstralen en wat we willen bereiken.” 

“Het doel is om onszelf frisser en sterker neer te zetten, en dat is gelukt. We merken dat Spielwork-vacatures goed aanslaan. Niet alleen bij sollicitanten, maar ook in de markt.”

Bekijk hier alle vacatures bij Port of Amsterdam.

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief