Employer Branding en EVP: Spielwork's Rol

In de huidige concurrerende arbeidsmarkt zijn “employer branding” en “Employee Value Proposition (EVP)” sleuteltermen. Employer branding is hoe je organisatie

Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

In de huidige concurrerende arbeidsmarkt zijn "employer branding" en "Employee Value Proposition (EVP)" sleuteltermen. Employer branding is hoe je organisatie als werkgever wordt gezien, terwijl de EVP de unieke voordelen en kansen beschrijft die een werknemer ontvangt bij jouw bedrijf. In deze blog ontdekken we hun belang en hoe Spielwork bedrijven helpt om deze aspecten effectief te benutten voor het aantrekken en behouden van talent.

De waarde van Employer Branding en EVP

Volgens onderzoek van Randstad speelt employer branding een cruciale rol bij het vinden en aantrekken van nieuwe medewerkers en het vasthouden van bestaande werknemers. Een essentieel onderdeel van employer branding is de Employee Value Proposition (EVP). Dit is de waarde die een werknemer ontvangt in ruil voor zijn of haar inzet en expertise. De EVP is meer dan alleen een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het omvat ook interessant werk, ontwikkelingsmogelijkheden, carrièreperspectieven en een aangename werksfeer.

EVP's

bron: Randstad Employer Brand Research 2023

De rol van Spielwork

Spielwork kan bedrijven helpen bij het aannemen van het juiste talent door visuele vacatures te maken die een eerlijk beeld geven van het dagelijkse werk. Door de verwachtingen van de baan en de bedrijfscultuur te managen, kan Spielwork kostbare mismatches voorkomen. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen in tijd en kosten, en zorgt voor het aannemen van productieve mensen die echt bij de organisatie en de baan passen. 

Hoe Spielwork de uitdagingen op de arbeidsmarkt aanpakt

Volgens het onderzoek van Randstad zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom werknemers van baan veranderen: interessanter werk, werk-privébalans en salaris. Bovendien wordt het steeds belangrijker voor werknemers om voor een bedrijf te werken dat actief gelijkheid, diversiteit en inclusie ondersteunt. Hier is hoe Spielwork bedrijven kan helpen om deze uitdagingen aan te gaan:

  • Interessant werk: Spielwork helpt bedrijven een realistisch beeld te geven van de dagelijkse werkzaamheden bij een functie, waardoor je kandidaten aantrekt die de daadwerkelijke functie ook echt interessant vind.
  • Werk-privébalans en salaris: Door de verwachtingen van de functie en de cultuur van het bedrijf te managen, helpt Spielwork bedrijven de juiste match te vinden tussen wat ze bieden en wat werknemers zoeken.
  • Inclusie en diversiteit: Spielwork helpt organisaties om hun inzet voor diversiteit en inclusie zichtbaar te maken in hun vacatures, wat aantrekkelijk kan zijn voor de jongste generatie werknemers.

Conclusie

In de uitdagende arbeidsmarkt van vandaag kunnen bedrijven zich niet veroorloven om achter te blijven op het gebied van employer branding en EVP. Door samen te werken met Spielwork zorg je ervoor dat je de juiste mensen aantrekt en behoudt, die echt bij de organisatie en de functie passen. Neem contact op met Spielwork voor meer informatie over hoe zij u met de spielwork vacatures kunnen helpen uw employer branding en EVP te versterken.

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief