Klantcase | de AFM

Bij Spielwork geloven we dat je als organisatie veel tijd en geld kunt besparen door verwachtingen te managen met effectieve vacatures. Op deze manier vergroot je de kans om het juiste talent aan te nemen. De Success Stories van onze klanten zijn hier het levende bewijs van. Bijvoorbeeld de AFM.

Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

Over de AFM

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder maakt de AFM zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten, en draagt daarmee bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland. De AFM houdt onder meer toezicht op financiële dienstverleners zoals banken en verzekeraars, beurzen, tussenpersonen en accountantskantoren. Op dit moment werken er tussen de 650 en 700 medewerkers bij de AFM.

Bekend, maar niet als werkgever

De AFM had voorheen lange vacatureteksten met diverse functie-eisen waar vermoedelijk veel overheen gelezen werd. Daarnaast was het lastig in woorden uit te drukken wat een kandidaat precies kon verwachten in de praktijk. De AFM wilde de persoonlijke kant van de organisatie laten zien en niet overkomen als ‘strenge toezichthouder’. Het beeld van de AFM als werkgever bleek voor velen nog een ‘black box’ te zijn.

Sneller tot de kern

Ondanks de vele goede reacties op vacatures bleken de kandidaten toch vaak met veel vragen te zitten, aldus Linda Brandenburg, Corporate Recruiter bij de AFM. ‘We kregen vragen zoals: Wat is de samenstelling van het team? Hoe is de sfeer tussen collega’s? Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Nu is dat niet meer zo: kandidaten kunnen deze informatie uit de Spielwork-vacatures halen’. ‘Tijdens de gesprekken komen we nu sneller tot de kern en hebben we meer tijd over om te ontdekken of er een wederzijdse match is’, aldus Laura Bijvoet, tevens Corporate Recruiter bij de AFM.

‘We hebben tijdens gesprekken meer tijd om op de persoonlijkheid in te gaan en te ontdekken of er een wederzijdse match is’ – Laura Bijvoet, Corporate Recruiter

Spielwork x de AFM

‘We zijn via via bij Spielwork terechtgekomen en begonnen met een pilot. Daarna hebben we vrij snel besloten de samenwerking met Spielwork voort te zetten. Iedereen was onder de indruk van de kwaliteit van de vacature’, aldus Laura.

Zowel Laura als Linda ervaren de samenwerking met Spielwork positief. ‘We merken vooral dat het heel makkelijk en snel schakelen is. We werken met een vaste redacteur die de AFM en haar verschillende afdelingen ondertussen goed kent, inclusief specifieke criteria over bijvoorbeeld taalgebruik en de doelgroep die aangesproken dient te worden. In het begin was dit even zoeken, maar nu sluiten zowel het taalgebruik als het format aan bij hoe wij onszelf in de markt willen profileren’, aldus Linda.

‘Het feit dat we met een vaste redacteur werken, maakt de vacatures nog beter. Ze kent ondertussen de verschillende afdelingen, de specificaties en het taalgebruik van de AFM’ – Linda Brandenburg, Corporate Recruiter

Bovendien geeft de AFM aan dat zij op hun beurt ook weer van Spielwork leren. ‘Veel van onze zinnen waren lang en ons taalgebruik was soms onnodig ingewikkeld’, aldus Linda. ‘Daarin proberen we met Spielwork een middenweg te vinden: wel aansprekend, maar ook niet te lang of te kort’.

De resultaten

De samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen voor de AFM:

  • Het employer brand van de AFM is versterkt;
  • De AFM kon meteen tot de kern komen tijdens gesprekken en in het eerste gesprek al bepalen of er een match was qua persoonlijkheid;
  • Kandidaten bleken sneller enthousiast over de functie en over de AFM als werkgever.

Van één pilot naar alle vacatures

De AFM vindt het format van Spielwork een verfrissende manier om vacatures te publiceren, heel innovatief. Dit wordt ook bevestigd door de kandidaten die Laura en Linda spreken. ‘Laatst zei een kandidaat dat hij nog nooit zo’n volledig beeld van een vacature had gezien.’ We willen het liefst alle vacatures in het Spielwork-format gieten’, aldus Laura.

‘Laatst zei een kandidaat dat hij nog nooit zo’n volledig beeld van een vacature had gezien’ – Laura Bijvoet, Corporate Recruiter

Daarnaast komt de samenwerking met Spielwork bij de AFM intern professioneel over. ‘We laten hiermee zien dat we continu naar vernieuwende manieren zoeken om de AFM als aantrekkelijke werkgever te profileren. We zetten de AFM anders op de kaart. ‘Niet alleen inspirerend voor kandidaten en collega’s, maar ook voor andere recruiters’, aldus Linda. Wat de AFM betreft, wordt de samenwerking voortgezet: zij bevelen Spielwork ten zeerste aan!

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief