Banen

Procesregisseur Advies en Meldpunt

Procesregisseur Advies en Meldpunt

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO-diploma richting Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek
 • Relevante werkervaring
 • SKJ-geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden, onder druk kunnen handelen en kunnen omgaan met weerstand
 • Bereid om na kantoortijd telefonische bereikbaarheidsdiensten te draaien

Wat krijg je?

 • €3.065 - € 4.605,- bruto p/m (schaal 10 Conform Jeugd CAO)
 • 24 tot 36-urige werkweek
 • 200 vakantieuren
 • Een uitgebreid scholingsaanbod
 • Telefoon, laptop, NS Business Card, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Wat doe je?

 • 30% Meldingen beoordelen
 • 30% Zorgprofessionals adviseren
 • 30% Dossiers afhandelen
 • 10% Overleg met collega’s

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Procesregisseur op het Advies en Meldpunt van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van meldingen. Ook adviseer je zorgprofessionals op het gebied van acute en structurele onveiligheid hierover. Het gaat hier meestal over telefonische meldingen van huiselijk geweld of kindermishandeling. 

De ene week ben je bezig met veiligheidsbeoordeling, de week erna heb je bureaudienst.  Tijdens de veiligheidsbeoordeling beoordeel je binnenkomende meldingen. Aan de hand van een veiligheidstaxatie neem je een besluit wat er met de melding moet gebeuren. Als je vermoedt dat de situatie onveilig is, schakel je hulp in van bijvoorbeeld een wijkteam. 

Tijdens je bureaudienst adviseer en ondersteun je professionals, bijvoorbeeld bij een zorginstelling. Zij bellen het Advies en Meldpunt wanneer zij vastlopen in een casus. Jullie kijken dan samen naar de stappen die zij als hulpverlener kunnen zetten.

Het Advies en Meldpunt bestaat op dit moment uit zestig Procesregisseurs, drie Teamcoördinatoren die de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen en een Manager. Je werkt nauw samen met interne gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, die je kunt inschakelen wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek of fysieke mishandeling met letsel. De contacten met cliënt, melder of adviesvrager vinden telefonisch plaats vanuit kantoor of vanuit de thuiswerkplek. Daarnaast heb je gemiddeld twaalf bereikbaarheidsdiensten (avond, nacht, weekend) per jaar.

Als je er voldoening uit haalt om een bijdrage te leveren aan het beschermen van kwetsbare doelgroepen, en je het niet erg vindt dat je soms drukke dagen hebt waarop je je eigen grenzen moet bewaken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Procesregisseur Advies & Meldpunt

Op een leuke werkdag handel je samen met het team de meldingen soepel af. Er komen veel crisismeldingen binnen, maar met creatieve oplossingen kunnen jullie veel mensen helpen.

Op een mindere werkdag loop je achter de feiten aan: de instroom van de meldingen is lastig te bepalen, waardoor er soms ineens heel veel werk is, en later weer bijna niks.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een melding van vermoedelijk huiselijk geweld. Hoe ga je te werk?

Het blijkt dat mensen de politie hebben gebeld, omdat er veel geschreeuw was bij hun buren. De politie is ter plaatse en stelt vast dat mensen ruzie hebben gehad. Er zijn ook twee kindjes aanwezig, waarvan één in de woonkamer. De politie maakte vervolgens een zorgmelding aan het Advies en Meldpunt, omdat zij constateren dat er een heftige ruzie is geweest in het bijzijn van kinderen.

Het is nu aan jou om de situatie verder in kaart te brengen. Een sporadische ruzie is immers normaal. Je kijkt in het systeem of dit gezin al bekend is en of er al vaker meldingen zijn gemaakt.

Veilig Thuis biedt zelf geen hulpverlening, maar zet wel hulp in. Je belt met de ouders om te laten weten dat er een melding is gemaakt. De vrouw vertelt dat haar man recent zijn baan is verloren en dat er daarom thuis veel spanningen zijn. Op basis van deze informatie adviseer je de ouders om in gesprek te gaan met het wijkteam.

Groeipad

Bij Veilig Thuis zijn er vooral horizontale doorgroeimogelijkheden. Je kunt je specialiseren op bijvoorbeeld het gebied van stalking, huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld. In overleg is er wel enige verticale doorgroei mogelijk.

Procesregisseur Advies & Meldpunt

Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

 • Regio Rotterdam Rijnmond
 • 90% / 10%
 • Gem. leeftijd 35
 • 200 werknemers

Collega's

Lisa (31) - Procesregisseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Analytisch denken om zo het geweld in afhankelijkheidsrelaties te kunnen doorbreken leek mij een mooie uitdaging. Het creëren van een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien is voor mij een belangrijke drijfveer.

Wat was je vorige baan?
Jeugd- en gezinscoach binnen een wijkteam

Wat doe je in je vrije tijd?
Verschillende sporten zoals paardrijden en surfen. Met vrienden er gezellig op uit.

Anne-Floor (29) - Gedragswetenschapper

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht naar een baan waarbij ik de uitdaging zou vinden in zowel de diversiteit als de complexiteit. Bij Veilig Thuis werk je met een zeer brede doelgroep en is geen dag hetzelfde, maar word je ook geconfronteerd met heftige en uiteenlopende problematiek. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken voor een organisatie die bijdraagt aan een veiligere maatschappij. Dit alles ervaar ik dagelijks bij Veilig Thuis en je wordt uitgedaagd om, samen met je collega's, tot creatieve oplossingen te komen in steeds weer nieuwe situaties.

Wat heb je gestudeerd?
MSc Forensic Psychology aan Maastricht University

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Netflixen en etentjes met vrienden

Esther - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als vertrouwensarts bij Veilig Thuis West-Brabant. Het is een uitdagende functie, waarbij zowel medische kennis een vereiste is, als je sociale vaardigheden om bij crisissituaties de rust te brengen en mensen hun verhaal te laten vertellen. Ook bij het overleg met ziekenhuizen, huisartsen en instellingen is je medische achtergrond van toegevoegde waarde.

Wat heb je gestudeerd?
Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, lekkere gerechten maken en in de tuin werken.

Linda (35) - Crisisteam Rotterdam

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De thema's trekken me erg aan en daar wilde ik meer over weten en leren. Ik wilde me inzetten voor cliënten van alle leeftijden om een bijdrage te leveren aan hun veiligheid en dat is waardevol werk. Bij het crisisteam is elke dag anders en dat maakt het werk divers en houdt het interessant.

Wat was je vorige baan?
COA

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, muziek luisteren, uit eten gaan en leuke dingen doen met vrienden en familie

Christel (48) - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil dat kindermishandeling en huiselijk geweld stopt en wil daar als vertrouwensarts aan bijdragen. Het is een heel afwisselende functie en je werkt buiten de spreekkamer waarin je normaal als arts werkt.

Wat was je vorige baan?
Jeugdarts bij de GGD

Wat doe je in je vrije tijd?
Buitensport, wandelen en lezen.

Sollicitatieproces

Brievenselectie
Eerste gesprek
Tweede gesprek met Manager
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?