Banen

Procesregisseur Gebiedsteam

Procesregisseur Gebiedsteam

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO diploma (Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek)
 • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen
 • Relevante werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Stressbestendig, kunnen omgaan met weerstand
 • Bereid om na kantoortijd bereikbaarheidsdiensten te draaien (telefonisch)

Wat krijg je?

 • €2.833 - €4.255,- bruto p/m (schaal 10)
 • 36-urige werkweek
 • Vakantiedagen: 200 uur op jaarbasis
 • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen om te voldoen aan SKJ registratie
 • Laptop, telefoon, NS business card, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, korting op verzekeringen en fitness via uitruil brutoloon

Wat doe je?

 • 20% Registratie
 • 40% Gesprekken met direct betrokkenen
 • 25% Contact met ketenpartners
 • 10% Casuïstiek- en multidisciplinair overleg
 • 5% Teamvergadering

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Procesregisseur Gebiedsteam bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond werk je aan de hand van zorgmeldingen over elke vorm van onveiligheid in afhankelijkheidsrelaties. Deze meldingen komen van zowel professionals als particulieren. Je gaat in gesprek met de directbetrokkenen en hun netwerk om te beoordelen wat er precies aan de hand is, en óf en welke hulp nodig is om het weer veilig te maken. Je organiseert dat die hulp er komt en je ziet er in de 12 maanden die volgen op toe dat er stabiliteit in de situatie komt zodat er gewerkt kan worden aan herstel van de geleden schade.

Je zit in een team van 10 tot 20 procesregisseurs, een gedragswetenschapper, een vertrouwensarts en een werkbegeleider.

Als je interesse hebt in het menselijk gedrag, graag een bijdrage wilt leveren aan het verbeteren van menselijke relaties en je met schrijnende situaties kunt omgaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Procesregisseur Gebiedsteam

Voor mij is een 'leuke' dag als het lukt om met een systeem een open en eerlijk gesprek te hebben over wat er aan de hand is en hoe dat anders/beter kan. Leuk is ook als na een jaar blijkt dat het goed gaat in een gezinssysteem en dat zij profijt hebben kunnen halen uit de situatie en de geboden hulp.

Op een minder leuke dag loop ik tegen veel bureaucratische rompslomp aan met aanmeldingen naar hulpverlening. Ook is het jammer wanneer het ondanks al mijn inspanningen niet lukt om veiligheid te organiseren omdat mensen niet willen praten of meewerken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je gaat aan de slag met een nieuwe casus. Hoe ga je te werk?

Allereerst lees je de casus goed door zodat je weet om welke persoon het gaat en wie precies de melder is. Ook kijk je wat de overwegingen zijn geweest om deze melding door te zetten naar het gebiedsteam in plaats van directe overdracht aan het wijkteam. Afhankelijk van de inhoud van de casus, ga je eventueel overleggen met de gedragswetenschapper en de vertrouwensarts. Zij kunnen je handvatten geven om de juiste vragen te stellen en bepaalde gebeurtenissen boven tafel te krijgen. Je vraagt ook de meest recente politie informatie op. Ook neem je contact op met de melder om onder andere te vragen of er aanvullende informatie is op de melding.

Dan ga je telefonisch of per brief contact leggen met direct betrokken. Vervolgens ga je langs op huisbezoek. Je praat apart met de volwassenen en kinderen. Dit registreer je en bespreek je bij terugkomst op kantoor met je team en indien nodig de vertrouwensarts en de gedragswetenschapper. Op dat moment wordt besloten op welke manier je de casus gaat aanpakken, ofwel door hulpverlening te organiseren ofwel door onderzoek te doen. Vaak vraag je nadere informatie op bij school, CJG, GGZ en/of reclassering.

Op basis van deze interventie leg je een plan voor aan de hele familie. Je geeft aan hoe jullie de situatie hebben ervaren en je legt uit wat er verbeterd moet worden en welke hulp daarvoor nodig is. Vaak schakelen jullie het wijkteam in dat vanaf dan de familie ondersteunt en in de gaten houdt. Je sluit het lopende dossier af en de monitoringsfase gaat van start.

Groeipad

Procesregisseur Gebiedsteam

Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

 • Regio Rotterdam Rijnmond
 • 90% / 10%
 • Gem. leeftijd 35
 • 200 werknemers

Collega's

Lisa (30) - Procesregisseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Analytisch denken om zo het geweld in afhankelijkheidsrelaties te kunnen doorbreken leek mij een mooie uitdaging. Het creëren van een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien is voor mij een belangrijke drijfveer.

Wat was je vorige baan?
Jeugd- en gezinscoach binnen een wijkteam

Wat doe je in je vrije tijd?
Verschillende sporten zoals paardrijden en surfen. Met vrienden er gezellig op uit.

Anne-Floor (28) - Gedragswetenschapper

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht naar een baan waarbij ik de uitdaging zou vinden in zowel de diversiteit als de complexiteit. Bij Veilig Thuis werk je met een zeer brede doelgroep en is geen dag hetzelfde, maar word je ook geconfronteerd met heftige en uiteenlopende problematiek. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken voor een organisatie die bijdraagt aan een veiligere maatschappij. Dit alles ervaar ik dagelijks bij Veilig Thuis en je wordt uitgedaagd om, samen met je collega's, tot creatieve oplossingen te komen in steeds weer nieuwe situaties.

Wat heb je gestudeerd?
MSc Forensic Psychology aan Maastricht University

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Netflixen en etentjes met vrienden

Esther - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als vertrouwensarts bij Veilig Thuis West-Brabant. Het is een uitdagende functie, waarbij zowel medische kennis een vereiste is, als je sociale vaardigheden om bij crisissituaties de rust te brengen en mensen hun verhaal te laten vertellen. Ook bij het overleg met ziekenhuizen, huisartsen en instellingen is je medische achtergrond van toegevoegde waarde.

Wat heb je gestudeerd?
Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, lekkere gerechten maken en in de tuin werken.

Linda (34) - Crisisteam Rotterdam

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De thema's trekken me erg aan en daar wilde ik meer over weten en leren. Ik wilde me inzetten voor cliënten van alle leeftijden om een bijdrage te leveren aan hun veiligheid en dat is waardevol werk. Bij het crisisteam is elke dag anders en dat maakt het werk divers en houdt het interessant.

Wat was je vorige baan?
COA

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, muziek luisteren, uit eten gaan en leuke dingen doen met vrienden en familie

Christel (47) - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil dat kindermishandeling en huiselijk geweld stopt en wil daar als vertrouwensarts aan bijdragen. Het is een heel afwisselende functie en je werkt buiten de spreekkamer waarin je normaal als arts werkt.

Wat was je vorige baan?
Jeugdarts bij de GGD

Wat doe je in je vrije tijd?
Buitensport, wandelen en lezen.

Interessante baan?