Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

Je bent bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond op je plek als je een bijdrage wilt leveren aan het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je bent bij Veilig Thuis niet op je plek als je niet slagvaardig bent en als je niet graag samen werkt

Trieneke van Duppen
HR adviseur
  • Regio Rotterdam Rijnmond
  • 90% / 10%
  • Gem. leeftijd 35
  • 200 werknemers

Ontwikkelen binnen de organisatie

Bij Veilig Thuis zijn er vooral horizontale doorgroeimogelijkheden. Je kunt je specialiseren op bijvoorbeeld het gebied van stalking, huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld . In overleg is er wel enige verticale doorgroei mogelijk.

Waarom werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Lisa
Lisa
Procesregisseur

Analytisch denken om zo het geweld in afhankelijkheidsrelaties te kunnen doorbreken leek mij een mooie uitdaging. Het creëren van een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien is voor mij een belangrijke drijfveer.

Anne-Floor
Anne-Floor
Gedragswetenschapper

Ik zocht naar een baan waarbij ik de uitdaging zou vinden in zowel de diversiteit als de complexiteit. Bij Veilig Thuis werk je met een zeer brede doelgroep en is geen dag hetzelfde, maar word je ook geconfronteerd met heftige en uiteenlopende problematiek. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken voor een organisatie die bijdraagt aan een veiligere maatschappij. Dit alles ervaar ik dagelijks bij Veilig Thuis en je wordt uitgedaagd om, samen met je collega's, tot creatieve oplossingen te komen in steeds weer nieuwe situaties.

Esther
Esther
Vertrouwensarts

Hiervoor was ik werkzaam als vertrouwensarts bij Veilig Thuis West-Brabant. Het is een uitdagende functie, waarbij zowel medische kennis een vereiste is, als je sociale vaardigheden om bij crisissituaties de rust te brengen en mensen hun verhaal te laten vertellen. Ook bij het overleg met ziekenhuizen, huisartsen en instellingen is je medische achtergrond van toegevoegde waarde.

Linda
Linda
Crisisteam Rotterdam

De thema's trekken me erg aan en daar wilde ik meer over weten en leren. Ik wilde me inzetten voor cliënten van alle leeftijden om een bijdrage te leveren aan hun veiligheid en dat is waardevol werk. Bij het crisisteam is elke dag anders en dat maakt het werk divers en houdt het interessant.

Christel
Christel
Vertrouwensarts

Ik wil dat kindermishandeling en huiselijk geweld stopt en wil daar als vertrouwensarts aan bijdragen. Het is een heel afwisselende functie en je werkt buiten de spreekkamer waarin je normaal als arts werkt.

Banen bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Vanuit samenwerking met inwoners, vrijwilligers en professionals leveren we een aantoonbare bijdrage aan het duurzaam stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit willen we in de toekomst zo houden.

‘Iedereen een veilig thuis.’

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond