Banen

Procesregisseur Crisisteam

Procesregisseur Crisisteam

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond Rotterdam

Wat is vereist?

 • HBO diploma (Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek)
 • SKJ geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen
 • Relevante werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Stressbestendig, kunnen omgaan met weerstand
 • Bereid om na kantoortijd bereikbaarheidsdiensten te draaien (telefonisch)

Wat krijg je?

 • €3.065 - €4.605 bruto p/m (schaal 10 conform Jeugd CAO)
 • 28 tot 36-urige werkweek
 • Vakantiedagen: 200 uur op jaarbasis
 • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen om te voldoen aan SKJ registratie
 • Laptop, telefoon, NS business card, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, korting op verzekeringen en fitness via uitruil brutoloon

Wat doe je?

 • 25% Huisbezoeken/gesprekken met cliënten
 • 20% Afstemming met ketenpartners
 • 10% Intercollegiaal of multidisciplinair overleg
 • 35% Administratie
 • 10% Teamoverleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Procesregisseur in het crisisteam van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ga je aan de slag met telefonische meldingen die door collega's aangenomen en beoordeeld zijn. Je werkzaamheden en werkdagen zijn afwisselend. Zo heb je gesprekken met slachtoffers van huiselijk geweld die in acute onveiligheid zijn, werk je samen met het Crisis Interventieteam Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond inzake een baby met letsel of een groot overleg met diverse ketenpartners over een integrale aanpak om de acute veiligheid rondom een gezinssysteem te realiseren.

Daarnaast heb je regelmatig overleg met ketenpartners zoals politie of wijkteams om een beter beeld te krijgen van de acute (on)veiligheid. Door in gesprek te gaan met collega's, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, en passende hulpverlening in te zetten draag je zorg voor het borgen van de veiligheid van slachtoffers en hun omgeving. 

Als je graag een bijdrage wilt leveren aan het stoppen van huiselijk geweld en (kinder)mishandeling en je niet bang bent om belangrijke beslissingen te nemen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Procesregisseur Crisisteam

Op een goede dag hebben we op tijd een ernstige familiesituatie kunnen signaleren en duidelijke afspraken gemaakt met ouders en het kind over de directe veiligheid.

Op een minder leuke dag zijn er acute zorgen omtrent de veiligheid van een gezin. Dan gaan we langs bij de woning maar dan blijkt dat er niemand thuis is. Dit betekent dat we de casus op het bord zetten voor de volgende dag.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er belt een school over de 8-jarige Marie. Zij is vanmorgen in de les gekomen met een blauw oog en vertelt dat mama haar geslagen heeft. Wat doe je?

Allereerst ga je intern overleggen met de gedragswetenschapper, de vertrouwensarts en de collega die de telefoon heeft aangenomen. Je bepaalt gezamenlijk het beleid waarin jullie vaststellen of er sprake is van een crisis of niet. Daarbij nemen jullie eventuele eerdere dossiers mee in de besluitvorming. Is laatstgenoemde niet aan de orde, dan beoordeel je de situatie als acuut onveilig. In dit geval word jij (het crisisteam) ingeschakeld. Vervolgens wordt er ook meteen met het CIT (crisis interventieteam) van de jeugdbescherming geschakeld.

Dan maak je een afspraak en ga je op huisbezoek. Je gaat bijvoorbeeld eerst verhaal halen bij de ouders. Dan neem je het kind apart en bespreek je de dingen die goed en minder goed gaan. Vervolgens kom je weer samen met je collega's om vast te stellen wat de ernst van de situatie is. Er kan sprake zijn van fysieke kindermishandeling of het blijft nog onduidelijk. In het laatste geval vraag je voorlopig ondertoezichtstelling aan over het kind. Zodra de hulpverlening is ingezet en er voldoende afspraken zijn gemaakt, ga je terug naar kantoor waar je de gesprekken digitaal registreert en het dossier afsluit.

Groeipad

Procesregisseur Crisisteam

Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

 • Regio Rotterdam Rijnmond
 • 90% / 10%
 • Gem. leeftijd 35
 • 200 werknemers

Collega's

Lisa (31) - Procesregisseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Analytisch denken om zo het geweld in afhankelijkheidsrelaties te kunnen doorbreken leek mij een mooie uitdaging. Het creëren van een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien is voor mij een belangrijke drijfveer.

Wat was je vorige baan?
Jeugd- en gezinscoach binnen een wijkteam

Wat doe je in je vrije tijd?
Verschillende sporten zoals paardrijden en surfen. Met vrienden er gezellig op uit.

Anne-Floor (29) - Gedragswetenschapper

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht naar een baan waarbij ik de uitdaging zou vinden in zowel de diversiteit als de complexiteit. Bij Veilig Thuis werk je met een zeer brede doelgroep en is geen dag hetzelfde, maar word je ook geconfronteerd met heftige en uiteenlopende problematiek. Daarnaast vind ik het belangrijk om te werken voor een organisatie die bijdraagt aan een veiligere maatschappij. Dit alles ervaar ik dagelijks bij Veilig Thuis en je wordt uitgedaagd om, samen met je collega's, tot creatieve oplossingen te komen in steeds weer nieuwe situaties.

Wat heb je gestudeerd?
MSc Forensic Psychology aan Maastricht University

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Netflixen en etentjes met vrienden

Esther - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als vertrouwensarts bij Veilig Thuis West-Brabant. Het is een uitdagende functie, waarbij zowel medische kennis een vereiste is, als je sociale vaardigheden om bij crisissituaties de rust te brengen en mensen hun verhaal te laten vertellen. Ook bij het overleg met ziekenhuizen, huisartsen en instellingen is je medische achtergrond van toegevoegde waarde.

Wat heb je gestudeerd?
Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, lekkere gerechten maken en in de tuin werken.

Linda (35) - Crisisteam Rotterdam

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De thema's trekken me erg aan en daar wilde ik meer over weten en leren. Ik wilde me inzetten voor cliënten van alle leeftijden om een bijdrage te leveren aan hun veiligheid en dat is waardevol werk. Bij het crisisteam is elke dag anders en dat maakt het werk divers en houdt het interessant.

Wat was je vorige baan?
COA

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, muziek luisteren, uit eten gaan en leuke dingen doen met vrienden en familie

Christel (48) - Vertrouwensarts

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wil dat kindermishandeling en huiselijk geweld stopt en wil daar als vertrouwensarts aan bijdragen. Het is een heel afwisselende functie en je werkt buiten de spreekkamer waarin je normaal als arts werkt.

Wat was je vorige baan?
Jeugdarts bij de GGD

Wat doe je in je vrije tijd?
Buitensport, wandelen en lezen.

Interessante baan?