Banen

Turf Specialist Benelux

Turf Specialist Benelux

DLF Group Kapelle

Wat is vereist?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Ervaring is wenselijk, maar niet vereist. Je leert veel bij ons!
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Sterke communicatieve vaardigheden

Wat krijg je?

 • €2.800 met uitloop naar €4.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 12 ADV-dagen (op basis van een fulltime dienstverband)
 • 6% eindejaarsgratificatie en 8% vakantietoeslag
 • Mogelijkheid tot volgen van opleidingen
 • Telefoon, laptop, leaseauto en goede pensioenregeling

Wat doe je?

 • 10% Administratie
 • 40% Technische ondersteuning klanten of eindgebruikers
 • 15% Lezing of workshops geven bij klanten
 • 10% Intern overleg
 • 10% Overleg met Veredelaars
 • 15% Input leveren aan Marketing

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Turf Specialist Benelux bij DLF Group ben je verantwoordelijk voor het technisch adviseren van (potentiële) klanten over de producten van DLF en het gebruik daarvan. Deze klanten zijn voornamelijk gemeenten, Greenkeepers, Fieldmanagers, Zodentelers, cultuurtechnische bedrijven en de dealers van DLF die hieraan leveren.

Je bezoekt zelfstandig locaties van (potentiële) klanten, waar je in gesprek gaat met mensen die de sportvelden of golfbanen onderhouden. Deze Fieldmanagers, Greenkeepers of cultuurtechnische bedrijven kunnen voor technische vragen op het gebied van het graszaad, bemesting, bodem en onderhoud bij jou terecht. Bovendien breng je hen op de hoogte van nieuwe producten en innovaties.

Je hebt niet als primair doel de producten van DLF te verkopen, omdat je vooral technische ondersteuning biedt bij het gebruik en onderhoud ervan. Wel breng je potentiële klanten met interesse in producten van DLF in contact met de Accountmanagers, die vervolgens verantwoordelijk zijn voor de verdere verkoop. 

Daarnaast bezoek je een aantal keer per jaar beurzen, demonstraties en andere bijeenkomsten om je kennis op niveau te houden en je netwerk verder uit te breiden. Je luistert goed naar de vragen van de klanten en vertaalt deze in behoeften en oplossingen, die jouw klanten vooruit helpen. Zo groei je uit tot een gewaardeerde kennispartner van je klanten.

Je bent onderdeel van de Benelux-afdeling van DLF Group en werkzaam in het team Product Management.

Als je het leuk vindt om de hele dag met gras bezig te zijn en affiniteit hebt met sport, en je het een uitdaging vindt om soms complexe technische vragen te beantwoorden, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Turf Specialist Benelux

Op een leuke dag bezoek ik een interessant klantproject bij een prestigieuze golfbaan. Ook werk ik samen met collega’s aan een creatief concept voor een nieuwe klant.

Op een mindere werkdag ben ik veel tijd kwijt aan het uitzoeken van een moeilijk vraagstuk van administratieve aard. Dit soort taken zijn vaak minder leuk om te doen, maar vormen wel de basis om een verdere samenwerking met een klant succesvol te laten verlopen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je wilt samen met een klant een nieuw product op de markt zetten. Hoe ga je te werk?

De klant wil in samenwerking met DLF Group graag een nieuw grasmengsel ontwikkelen dat precies aansluit op zijn wensen. Om dit te kunnen bewerkstelligen, is het noodzakelijk dat je de benodigde informatie verzamelt. Hiervoor ga je eerst in gesprek met de klant om de juiste marktinformatie te winnen. Zo kan de klant je bijvoorbeeld vertellen waar hij behoefte aan heeft, en wat zijn ervaring is met eerdere grasmengsels. Vervolgens ga je informatie verzamelen bij andere collega’s, zowel nationaal als internationaal. Misschien hebben zij al eens een soortgelijke vraag gekregen, of een vergelijkbaar mengsel gemaakt voor een andere klant. Al deze informatie gebruik je vervolgens om een voorstel uit te kunnen werken en te presenteren aan de klant.

Het is belangrijk dat je kennis hebt van de verschillende grassoorten, bemesting, bodem en ook het onderhoud hiervan, zodat je weet waar je op moet letten als je een nieuw graszaadmengsel ontwikkelt. Daarnaast is het fijn als je goed met mensen kunt communiceren, onder meer omdat kennisuitwisseling in dit soort gevallen erg belangrijk is.

Groeipad

Bij DLF word je aangemoedigd om te investeren in jezelf. Daarom zijn er diverse trainingen en opleidingen beschikbaar om jouw ontwikkeling te stimuleren. Je groeipad binnen DLF staat niet vast, maar er zijn altijd mogelijkheden bespreekbaar voor een volgende stap. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent.

Turf Specialist Benelux
Coördinator Marketing en Productmanagement
Accountmanager

Werken bij DLF Group

DLF Group is wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige gras-, klaver- en luzernezaden voor de agrarische en (professionele) gazonmarkt. Door nieuwe rassen en producten continu te ontwikkelen met een sterke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, biedt DLF Group aantoonbare waarde aan de business van hun klanten en andere relaties.

 • Gevestigd in Kapelle
 • Actief in meer dan 20 landen
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 50 jaar
 • 100 werknemers in Nederland
 • Wereldwijd meer dan 2000 werknemers

Collega's

Arjen Mosselman - Coördinator Sales België, Nederland en Luxemburg

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw in Nederland produceert veel startmateriaal (zaaizaden, pootgoed, plantuien, bollen, etc.) die in de hele wereld worden gebruikt om voedsel te produceren. Voldoende voedsel produceren - met respect voor het klimaat en natuur - is een enorme uitdaging. Als het zevende grootste zaaizaden bedrijf ter wereld levert DLF hierin een grote bijdrage. Ik vind het prachtig om hier onderdeel van uit te maken!

Wat was je vorige baan?
Sales Middle East.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, Reizen en genieten van mijn gezin.

Ferdie Maljaars (38) - Teeltadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als teeltadviseur heb ik een mooie, afwisselende baan: van contracteren en teeltbegeleiding tot aan de graszaadoogst. Het werk vindt plaats in de buitenlucht. Ik bezoek verschillende percelen door het hele werkgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Tel daar het contact met telers bij op, en zo kom je tot een uitdagende baan waarin je een zo goed mogelijke teelt voor de telers en voor DLF wilt verzorgen.

Wat was je vorige baan?
Teeltadviseur Akkerbouw bij CZAV.

Wat doe je in je vrije tijd?
De camping, boerderij en dieren verzorgen bij ons eigen bedrijf: www.campingtuinenburg.nl.

Johan Pastoor (39) - Supervisor Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een leuke uitdagende functie in een logistieke omgeving. Het werken in (internationaal) teamverband maakt iedere dag weer tot een uitdaging om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Inkoop / Logistiek bij Horeca groothandel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en zaalvoetbal.

Mehak Sheikh (28) - Credit Controller

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In juli ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO Bedrijfskunde, waardoor ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging die ook aansluit op mijn afgeronde studie. Op de website van DLF kwam ik een veelbelovende vacature tegen waar ik naar op zoek was. De functie als Credit Controller binnen DLF geeft mij de mogelijkheid om nieuwe ervaring op te doen en mezelf te kunnen ontplooien.

Wat heb je gestudeerd?
HBO Bedrijfskunde aan Hogeschool Zeeland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik spendeer graag mijn tijd met mijn familie en vrienden. Daarnaast houd ik ook van reizen en bezoek ik graag nieuwe steden en plekken.

Bjorn (27) - Junior Infrastucture Architect

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij vooral aansprak is de zelfstandigheid en de vrijheid die de functie biedt. De afwisseling en de uitdaging die het werk met zich meebrengt zorgt ervoor dat ik elke dag met een goed gevoel begin!

Wat was je vorige baan?
Militair.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten.

Mirjam Kloosterman (24) - Assistent Veredelaar, R&D

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie ging ik opzoek naar een leuke baan in de agrarische sector. Toen kwam ik de vacature Assistent Veredelaar van DLF tegen. Deze vacature sprak me aan omdat het een afwisselende baan is waar je binnen en buiten werkzaam bent. Daarnaast vond ik de sfeer in het bedrijf fijn.

Wat heb je gestudeerd?
Dier- en Veehouderij op de HAS Hogeschool te 's- Hertogenbosch.

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden, wandelen met de hond, tijd doorbrengen met familie.

Lars van Koeveringe (24) - Accounting Assistant, afdeling Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn studie ben ik gaan zoeken naar een leuke baan waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. DLF gaf mij deze mogelijkheid. De afwisselende werkzaamheden en het contact met verschillende afdelingen geeft mij plezier in mijn werk. Daarbij maakt het mij zeer enthousiast dat DLF aan het investeren is in jonge werknemers.

Wat heb je gestudeerd?
Finance & Control op de HZ in Vlissingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en afspreken met vrienden.

Thomas van Tetering (29) - Coördinator Product Management

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie zocht ik een creatieve en technische baan in de agrarische sector. Via mijn familie, die al jaren graszaad teelt voor DLF, kwam ik bij deze vacature terecht. Verder sprak de diversiteit van de functie en ontwikkelingsmogelijkheden mij meteen aan, daarnaast ook het werken met internationale collega’s.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor studeerde ik aan de HAS en was ik werkzaam op de boerderij van mijn familie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben erg intensief betrokken bij de Scouting, daarnaast speel ik tennis en houd ik van fotografie. Verder ben ik graag bij familie en vrienden.

Wouter Wevers - Commercieel Logistiek Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een koel- en vriesbedrijf. Na mijn wereldreis was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging en deze vond ik via Spielwork bij DLF, Ik ben verantwoordelijk voor alle weide mengsels, de Belgische tak van een grote afnemer en deels logistiek Benelux. Deze geheel nieuwe kant van Logistiek, met zijn nieuwe uitdagingen sprak mij enorm aan!

Wat was je vorige baan?
Logistiek administratief medewerker - Kloosterboer BV

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van gamen, films kijken, sporten en leuke dingen doen met vrienden.

Interessante baan?