Banen

Teamleader Field Production

Solliciteer nu

Teamleader Field Production

DLF Group Kapelle

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur Tuin- en Akkerbouw aan de HAS
 • Sterke persoonlijkheid met goede leidinggevende vaardigheden
 • Ondernemend, resultaatgericht, besluitvaardig en stressbestendig
 • Enkele jaren werkervaring in vergelijkbare werkzaamheden
 • Communicatief en commercieel sterk
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels

Wat krijg je?

 • Competitief salaris, afhankelijk van je opleiding en  ervaring 
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 12 ADV dagen (op basis van een fulltime dienstverband)
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen
 • 6% eindejaarsgratificatie en 8% vakantietoeslag
 • Goede pensioenregeling
 • Laptop, telefoon, leaseauto

Wat doe je?

 • 30% Leiding aan team geven
 • 20% Plannen en coördineren
 • 40% Afspraken bij klanten, teelttechnisch adviseren en relatiebeheer
 • 10% Administratie en contractering

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Teamleader Field Production bij DLF Group ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van de productie (teelt) van graszaden in Nederland. Je maakt in overleg met het Head Field Production in Denemarken een concrete planning van de te produceren rassen en ziet er op toe dat deze planning wordt gerealiseerd.

Je geeft leiding aan het Field Production team met een focus op het halen van resultaten en het vergroten van hun zelfstandigheid en professionele inzet. Je onderhoudt intensief contact en ondersteunt hen bij het behalen van kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen en bij hun verdere persoonlijke ontwikkeling.

In je rol van Teamleader adviseer je de Directie in het overleg met de telers in de Vertrouwenscommissie waarin je een goede balans probeert te vinden tussen de belangen van DLF en de graszaad telers.

Daarnaast werk je binnen het team ook actief mee in de begeleiding en advisering van telers. Je onderhoudt de relatie met bestaande telers in jouw gebied en zorgt ervoor dat jaarlijks het geplande productieareaal van DLF wordt gerealiseerd. Je voert contractgesprekken en nadat de percelen zijn ingezaaid, adviseer je je telers op technisch vlak over de teelt en alles eromheen, bijvoorbeeld kunstmest en gewasbescherming. Je gaat een aantal keren per jaar langs bij de teler, zodat je de relatie warm en professioneel houdt en je echt van waarde kunt zijn.

Naast intensief relatiebeheer pleeg je acquisitie om kansen voor een eventuele uitbreiding van de productiecapaciteit te vergroten. Je doet onderzoek, benut je bestaande netwerk en benadert telers met een goed voorstel. Verder denk je na over het verbeteren van de productkwaliteit van DLF-graszaden op basis van je ervaringen in de praktijk. De werkzaamheden zijn seizoensgebonden en variëren daardoor sterk qua inhoud en intensiteit.

Je rapporteert aan het Head Field Production in Denemarken en de Managing Director van DLF BV in Nederland. Daarnaast heb je intensieve contacten met de afdeling Supply Chain van de vestiging in Kapelle.

Als je het leuk vindt om op een praktische manier een team aan te sturen, je ondernemend bent en sterke communicatieve en commerciële vaardigheden hebt, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Teamleader Field Production

Op een leuke werkdag heb je verschillende telers bezocht en geadviseerd over hun percelen, zodat jullie optimale opbrengst en rendement bereiken. Bovendien is het lekker weer.

Tijdens een minder leuke werkdag ziet een klant zijn oogst verpieteren. Dit komt door slechte weersomstandigheden en ligt buiten jouw macht, maar het kost je veel moeite om de teler te motiveren voor nieuwe inzaai.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een teler belt je en zegt dat hij problemen heeft met onkruiden. Wat doe je?

Je plant een afspraak in met de teler om zo snel mogelijk langs te gaan. Als je eenmaal in gesprek bent, dan kom je erachter dat jouw advies niet is opgevolgd. Dan moet je hem alsnog proberen te overtuigen dat jullie werkwijze tot de beste resultaten leidt. Hiervoor is het belangrijk dat je je adviezen goed onderbouwt en dat deze gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast is het belangrijk dat je jouw ervaringen inzet in dit soort situaties. Door wetenschappelijke inzichten te combineren met eigen kennis en kunde, kom je tot creatieve oplossingen voor het teeltprobleem. Problemen bij telers kunnen behoorlijk uiteenlopen: dit kan gaan over het gewas (ziekte of onkruiden), maar ook over ongewenste kruisbestuiving met het perceel van de concurrent van DLF. In dit laatste geval neem je contact op met de concurrent en lossen jullie dit samen op, aangezien kruisbestuiving vaker voorkomt bij telers.

Groeipad

Bij DLF word je aangemoedigd om te investeren in jezelf. Daarom zijn er diverse trainingen en opleidingen beschikbaar om jouw ontwikkeling te stimuleren. Je groeipad binnen DLF staat niet vast, maar zorg dat je klaar bent voor een volgende stap. 

Teamleader Field Production
Managementfunctie 

Werken bij DLF Group

DLF Group is wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige gras-, klaver- en luzernezaden voor de agrarische en (professionele) gazonmarkt. Door nieuwe rassen en producten continu te ontwikkelen met een sterke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, biedt DLF Group aantoonbare waarde aan de business van hun klanten en andere relaties.

 • Gevestigd in Kapelle
 • Actief in meer dan 20 landen
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 50 jaar
 • 100 werknemers in Nederland
 • Wereldwijd meer dan 2000 werknemers

Collega's

Arjen Mosselman - Coördinator Sales België, Nederland en Luxemburg

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw in Nederland produceert veel startmateriaal (zaaizaden, pootgoed, plantuien, bollen, etc.) die in de hele wereld worden gebruikt om voedsel te produceren. Voldoende voedsel produceren - met respect voor het klimaat en natuur - is een enorme uitdaging. Als het zevende grootste zaaizaden bedrijf ter wereld levert DLF hierin een grote bijdrage. Ik vind het prachtig om hier onderdeel van uit te maken!

Wat was je vorige baan?
Sales Middle East.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, Reizen en genieten van mijn gezin.

Ferdie Maljaars (40) - Teeltadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als teeltadviseur heb ik een mooie, afwisselende baan: van contracteren en teeltbegeleiding tot aan de graszaadoogst. Het werk vindt plaats in de buitenlucht. Ik bezoek verschillende percelen door het hele werkgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Tel daar het contact met telers bij op, en zo kom je tot een uitdagende baan waarin je een zo goed mogelijke teelt voor de telers en voor DLF wilt verzorgen.

Wat was je vorige baan?
Teeltadviseur Akkerbouw bij CZAV.

Wat doe je in je vrije tijd?
De camping, boerderij en dieren verzorgen bij ons eigen bedrijf: www.campingtuinenburg.nl.

Johan Pastoor (41) - Supervisor Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een leuke uitdagende functie in een logistieke omgeving. Het werken in (internationaal) teamverband maakt iedere dag weer tot een uitdaging om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Inkoop / Logistiek bij Horeca groothandel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en zaalvoetbal.

Bjorn (28) - Junior Infrastucture Architect

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij vooral aansprak is de zelfstandigheid en de vrijheid die de functie biedt. De afwisseling en de uitdaging die het werk met zich meebrengt zorgt ervoor dat ik elke dag met een goed gevoel begin!

Wat was je vorige baan?
Militair.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten.

Mirjam Kloosterman (26) - Associate Breeder, R&D

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie ging ik op zoek naar een leuke baan in de agrarische sector. Toen kwam ik de vacature Assistent Veredelaar van DLF tegen. Deze vacature sprak me aan, omdat het een afwisselende baan is waar je binnen en buiten werkzaam bent. Daarnaast vond ik de sfeer in het bedrijf fijn. Ik heb deze functie enkele jaren met veel plezier vervuld. In 2023 kon een mooie stap maken naar de functie van Associate Breeder. Dit is een functie met meer verantwoordelijkheden als voorbereiding op een volgende stap naar de functie van Breeder.

Wat heb je gestudeerd?
Dier- en Veehouderij op de HAS Hogeschool te 's- Hertogenbosch

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden, wandelen met de hond, tijd doorbrengen met familie

Lars van Koeveringe (26) - Logistic Support, afdeling Logistics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn studie ben ik gaan zoeken naar een leuke baan waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. DLF gaf mij deze mogelijkheid. Ik ben gestart als Accounting Assistant op de afdeling Finance. Hier heb ik veel geleerd en ook goed inzicht gekregen in het bedrijfsproces. In 2023 ben ik overgestapt naar de afdeling Logistics. In de functie van Logistic Support heb ik veel afwisseling in mijn werkzaamheden en veel contact met klanten. Dit geeft mij plezier in mijn werk. Daarbij maakt het mij zeer enthousiast dat DLF aan het investeren is in jonge werknemers.

Wat heb je gestudeerd?
Finance & Control op de HZ in Vlissingen

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en afspreken met vrienden.

Thomas van Tetering (30) - Coördinator Product Management en Marketing

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie zocht ik een creatieve en technische baan in de agrarische sector. Via mijn familie, die al jaren graszaad teelt voor DLF, kwam ik bij deze vacature terecht. Verder sprak de diversiteit van de functie en ontwikkelingsmogelijkheden mij meteen aan, daarnaast ook het werken met internationale collega’s.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor studeerde ik aan de HAS en was ik werkzaam op de boerderij van mijn familie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben erg intensief betrokken bij de Scouting, daarnaast speel ik tennis en houd ik van fotografie. Verder ben ik graag bij familie en vrienden.

Wouter Wevers - Commercieel Logistiek Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een koel- en vriesbedrijf. Na mijn wereldreis was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging en deze vond ik via Spielwork bij DLF, Ik ben verantwoordelijk voor alle weide mengsels, de Belgische tak van een grote afnemer en deels logistiek Benelux. Deze geheel nieuwe kant van Logistiek, met zijn nieuwe uitdagingen sprak mij enorm aan!

Wat was je vorige baan?
Logistiek administratief medewerker - Kloosterboer BV

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van gamen, films kijken, sporten en leuke dingen doen met vrienden.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking met HR
± Binnen twee weken
Sollicitatiegesprek met HR en leidinggevende(n)
± Binnen één week
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?

Solliciteer nu