Klantcase | Florent

Bij Spielwork geloven we dat je als organisatie veel tijd en geld kunt besparen door verwachtingen te managen met effectieve vacatures. Zo vergroot je de kans om het juiste talent aan te nemen. De Succes Stories van onze klanten zijn hier het levende bewijs van. Bijvoorbeeld Florent.

Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

Florent is een corporate boutique advocatenkantoor dat juridisch advies op topniveau levert. Waar veel andere boutique kantoren uitsluitend M&A, litigation, banking & finance of faillissementen en herstructureringen in huis hebben, heeft Florent ervoor gekozen om een brede dienstverlening aan te bieden. Bij Florent werken ruim 30 advocaten, met ieder hun eigen specialisme.

Een authentiek beeld

Bij Florent heerste al enige tijd het besef dat er ‘iets met employer branding’ gedaan moest worden, maar intern ontbrak het aan de benodigde kennis en ervaring om dit goed aan te pakken. Employer branding is een breed begrip en laat zich het best uitleggen als “een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgen en behouden als werkgever in de mindset van (potentiële) medewerkers en hun beïnvloeders, met als doel het aantrekken en behouden van de juiste medewerkers.” 

Authenticiteit is van doorslaggevend belang hierbij. Spielwork gelooft erin dat je niet over cultuur moet praten, maar dit moet laten zien. Daarom geven we - bijvoorbeeld in de weekagenda - altijd inzicht in de lunch en de dagelijkse werkzaamheden, wat uiteraard een essentieel element van de organisatiecultuur is. Door video’s en foto’s te integreren met de werkenbij-pagina en de vacatures, zorg je ervoor dat kandidaten een compleet beeld van de functie én de organisatie krijgen.

Effectieve vacatures

Daarnaast gelooft Spielwork erin dat de vacature centraal moet staan, want uiteindelijk gaat het erom wat iemand voor werk gaat doen. Een andere belangrijke reden is dat het grootste deel van de (potentiële) kandidaten direct op de vacaturepagina landt, en dus niet eerst op de werkenbij-website. Dit komt omdat zij getriggerd worden via social media (of Google) en dan doorklikken naar de landingspagina van de vacature. Daarmee is de vacature dé plek om verwachtingen te managen en een zo compleet mogelijk beeld van de baan te schetsen. Daarom stelt Spielwork altijd de baan centraal, maar krijg je ook een werkenbij-pagina die je optioneel kunt integreren met je website. Zowel de vacatures als de werkenbij-pagina zijn mobile first ontwikkeld en ingericht op optimale conversie.

Lisette Rikkers, HR & Recruitment Specialist bij Florent: “We zijn een relatief kleine organisatie en beseffen dat we niet alles zelf moeten willen doen. Niemand bij ons is Employer Branding Specialist of expert in effectieve vacatures schrijven. Door Spielwork in te schakelen, nam de arbeidsintensiteit bij ons team af en waren we, voor een aantrekkelijke prijs, verzekerd van een all-in package. We worden ontzorgd, de gehele werkenbij-pagina en vacatures zijn visueel aantrekkelijk en van hoge kwaliteit. Het outsourcen van deze werkzaamheden bespaart ons gewoon heel veel tijd.”

Aantrekkelijke werkgeverspropositie

Employer Branding stond bij Florent nog in de kinderschoenen. De vacatures bestonden uit enkele regels tekst, en goed beeldmateriaal van het kantoor en de medewerkers was er niet. Voor kandidaten die niet bekend zijn met Florent was het daarom moeilijk om te bepalen of een baan bij het kantoor bij ze zou passen. Spielwork heeft een werkenbij-pagina ontwikkeld en de vacatures volledig opnieuw vormgegeven in het visuele format dat kandidaten zo aanspreekt. “Sollicitanten geven aan dat ze echt een goed beeld krijgen van de banen en het kantoor. Ook onze advocaten krijgen veel complimenten van kandidaten over de manier waarop we ons nu presenteren.”, aldus Emilie Talsma, HR Manager bij Florent.

Alle vacaturecontent is naadloos geïntegreerd met de website van Florent en wordt gehost op de eigen domeinnaam. Lisette: “Het is heel fijn hoe Spielwork altijd met ons meedenkt. Ook de communicatie met onze webdeveloper ging soepel, waardoor we heel eenvoudig de nieuwe werkenbij-pagina konden integreren.”

Succesvol samenwerken

Over de samenwerking tussen de redacteuren en accountmanagers bij Spielwork enerzijds en het HR-team bij Florent anderzijds, niets dan lof van Lisette en Emilie: “De samenwerking ervaren wij als bijzonder goed. Het is heel fijn dat er altijd veel snelheid in zit. Het is een duidelijk en helder proces. We weten precies wat er van ons verwacht wordt en wat Spielwork kan opleveren. Wij managen het project intern ook strak. De vragenlijsten worden altijd goed ingevuld door onze medewerkers. Dat helpt de redactie van Spielwork weer om een zo realistisch mogelijke vacature te maken. De manier waarop Spielwork informatie opvraagt van iemand die echt het werk doet - door middel van een vragenlijst en een belafspraak - werkt uitstekend.” 

“Sollicitanten geven aan dat ze echt een goed beeld krijgen van de banen en het kantoor. Ook onze advocaten krijgen veel complimenten van kandidaten over de manier waarop we ons nu presenteren.” - Emilie Talsma, HR Manager bij Florent

Bekijk alle vacatures van Florent op werkenbij.florent.nl

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief