Klantcase | De Vereende

Bij Spielwork geloven we dat je als organisatie veel tijd en geld kunt besparen door verwachtingen te managen met effectieve vacatures. Zo vergroot je de kans om het juiste talent aan te nemen. De Succes Stories van onze klanten zijn hier het levende bewijs van. Bijvoorbeeld de Vereende.

Vóór je verder leest; blijf up to date met onze nieuwsbrief

Download deze klantcase hier als pdf.

De Vereende is actief in de schadeverzekeringsmarkt en is er voor allerlei zaken die gewone verzekeraars niet oppakken. De Vereende verzekert bijzondere risico’s, zoals aansprakelijkheidsverzekeringen voor ex-gedetineerden en autoverzekeringen voor mensen met een hoog schadeverloop. Ook is de Vereende er voor beroepsaansprakelijkheid van financieel adviseurs en makelaars. Op dit moment werken er ongeveer 150 mensen bij de Vereende en de organisatie zet gemiddeld 20 unieke vacatures per jaar uit.

Een grote professionaliseringsslag

Begin 2020 besloot de Vereende dat het tijd was voor professionalisering van de recruitmentafdeling. De Vereende was destijds afhankelijk van externe werving voor de invulling van vacatures. Dit kwam vooral doordat er onvoldoende capaciteit was om zelf te werven. Het nadeel hiervan was dat deze kosten zwaar op het budget van de afdeling drukten. Daarom bestond de nieuwe recruitmentstrategie uit twee pijlers: 1) de Employer Branding verbeteren om meer bekendheid te genereren onder de doelgroep en 2) de interne Corporate Recruiter de juiste tools geven om te werven en hierdoor minder kosten uitgeven aan externe bureaus.

De Vereende vond Spielwork de ideale partner voor het versterken van hun Employer Brand en het effectiever neerzetten van recruitment. Mike de Hoog, Corporate Recruiter bij de Vereende: “Spielwork was voor ons echt vernieuwend. Hoe de vacatures vormgegeven worden en de duidelijke manier waarop ze inzicht geven in de werkzaamheden en de cultuur bij de Vereende: wij zagen daar snel de meerwaarde van in.”

In eerste instantie werd gekozen voor een pilot, waarbij de Vereende vijf vacatures door Spielwork liet schrijven. Direct na de livegang van de eerste vacatures waren de reacties enorm positief, zowel intern als extern. Daarom besloot de Vereende om Spielwork organisatiebreed als partner in te zetten voor alle vacatures.

''Het gesprek aangaan met kandidaten wordt veel makkelijker dankzij de Spielwork-vacatures.'' - Mike de Hoog, Corporate Recruiter bij de Vereende

Sourcen met de juiste content

Mike zoekt en benadert zelf ook kandidaten in de markt. “Als een vacature niet goed is vormgegeven en inhoudelijk rammelt, ben ik veel tijd kwijt om iemand te overtuigen van de baan. Dankzij onze Spielwork-vacatures heb ik veel meer ruimte om te focussen op de kandidaat, waardoor ik die persoon echt kan leren kennen en een inhoudelijk gesprek kan voeren. Het wordt dus makkelijker om een kwalitatief goed gesprek aan te gaan met kandidaten. Ze begrijpen al wat de functie daadwerkelijk inhoudt en zijn hier enthousiast over. Ik kan juist op hun drijfveren ingaan.”

Aanzienlijke besparing op externe bureaus

De Vereende werkte vaak met externe bureaus als de noodzaak om iemand aan te nemen toenam. Alleen het profiel en een summiere vacaturetekst werden aangeleverd. Hierdoor was het ook voor de ingeschakelde bureaus lastig om kandidaten te vinden, en bovendien kostte dit onnodig veel tijd en geld. “Mede dankzij de professionalisering van recruitment en de fijne samenwerking met Spielwork, werven we nu eerst zelf voordat we een extern bureau inschakelen. We zien nu al dat we aanzienlijk minder kosten kwijt zijn aan deze bureaus. Bijkomend voordeel is dat we hierdoor meer kunnen focussen op strategische personeelsplanning, behoud van personeel en talentontwikkeling”, aldus Mike.

''Spielwork was voor ons echt vernieuwend. Hoe de vacatures vormgegeven worden en de duidelijke manier waarop ze inzicht geven in de werkzaamheden en de cultuur bij de Vereende: wij zagen daar snel de meerwaarde van in.'' - Mike de Hoog, Corporate Recruiter bij de Vereende

Kwaliteitsverbetering door goede samenwerking

Mike is heel tevreden over Spielwork: “De samenwerking met Spielwork is zeer prettig. De communicatie is helder en Spielwork staat open voor feedback. Omdat ze snel op onze wensen inspelen, is de doorlooptijd van het maken van de vacatures een stuk korter dan voorheen. We communiceren eerlijk met elkaar, met als doel kwaliteitsverbetering van vacatures. We maken elkaar beter en beide partijen halen er waarde uit. Zo doen we het echt samen!’’

Hier vind je alle vacatures bij de Vereende.

Geschreven door

Goed artikel? Blijf up to date met onze nieuwsbrief