Banen

Twee leden Raad van Commissarissen (Financieel en Vastgoed)

Vacature gesloten

Twee leden Raad van Commissarissen (Financieel en Vastgoed)

Woonpartners Helmond

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • Ervaring in een toezichthoudende rol is geen pre
 • Kennis van Financiën of Vastgoed
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Integer en maatschappelijk betrokken
 • Voldoende tijd beschikbaar (gemiddeld 8 uur per maand)

Wat krijg je?

 • Een marktconforme vergoeding
 • Trainingen
 • Themadagen over ontwikkelingen in de sector en bij Woonpartners

Wat doe je?

 • 50% Met collega's vergaderen
 • 25% Vergaderingen voorbereiden
 • 25% Themabijeenkomsten, events en evaluaties bijwonen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Yvonne de Wit

Manager Mens & Organisatie van Woonpartners

Vacature

Woonpartners is op zoek naar twee Leden van de Raad van Commissarissen (RvC), waarbij de één zich focust op financiën  en de ander zich focust op vastgoed.

Als Lid van de RvC met een focus op financiën beschik je over het vermogen om strategische doelstellingen zorgvuldig te beoordelen en te integreren in het bredere organisatorische perspectief van Woonpartners. Met jouw deskundigheid bewaak je de financiële gezondheid van Woonpartners en doorgrond je complexe financiële vraagstukken. Hierbij fungeer je als betrouwbaar klankbord voor de Bestuurder, waarbij je jouw bestuurlijke intuïtie en intelligentie inzet om te adviseren over diverse beleidsterreinen, met de nadruk op financiële aspecten. Verder draag je bij aan een ethische bedrijfscultuur en bewaak je de onafhankelijkheid van het toezicht. Je hebt het vermogen om relaties te onderhouden met zowel interne als externe stakeholders, waarbij je het belang van samenwerking begrijpt en financiële beslissingen verbindt met bredere organisatiedoelen. Met een heldere visie op moderne governanceverhoudingen ben je in staat de rolzuiverheid tussen Toezichthouder en Bestuurder te waarborgen.

Als Lid van de RvC met een focus op vastgoed lever je een belangrijke bijdrage aan het strategische toezicht op bouw- en vastgoedontwikkelingen bij Woonpartners. Met jouw specialistische kennis en ervaring ben je in staat de RvC te adviseren over de complexe dynamiek van vastgoedontwikkeling en maatschappelijk vastgoedbeheer. Je hebt diepgaande kennis van exploitatie, (her)ontwikkeling en realisatie van vastgoed. Dit stelt je in staat om investeringsbeslissingen en projecten te beoordelen op financiële haalbaarheid en risico's. Daarnaast ben je op de hoogte van nieuwe manieren van bouwen. Dat stelt je in staat om innovaties op waarde te schatten. Als gesprekspartner voor het bestuur ben je in staat om strategisch portefeuillebeleid en assetmanagement te bespreken. Je hebt niet alleen inzicht in het algemene functioneren van de woning- en vastgoedmarkt, maar begrijpt ook de samenwerking met marktpartijen.

Je maakt deel uit van de Raad van Commissarissen, bestaande uit vijf leden, waaronder een Voorzitter. Het is belangrijk dat je beschikbaar bent voor de uit te voeren werkzaamheden.

Als je het leuk vindt om je ervaring en kennis te gebruiken om anderen te helpen en je het niet erg vindt om regelmatig beschikbaar te zijn, dan is dit een baan voor jou.

Voorbeeld uit de praktijk

De woningcorporatie bezit een complex woningen dat 60 jaar oud is en dat opgeknapt moet worden. Wat doe je?

De Directeur-bestuurder presenteert de optie om deze woningen te renoveren en verduurzamen óf ze te slopen en nieuwe woningen te bouwen. Je denkt actief mee over de bouwtechnische mogelijkheden, verdiept je in de investeringen en kosten en overweegt de gevolgen voor de huurders. Uiteindelijk keur je zijn voorstel goed.

Groeipad

Vaak heb je al ervaring als leidinggevende in een organisatie waarbij je zelf ook meewerkt. Als Toezichthouder breid je je kennis en ervaring verder uit door op afstand je expertise toe te passen en te leren hoe je op een passende manier toezicht houdt. Daarnaast neem je jaarlijks deel aan cursussen (permanente educatie) om goed op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen bij woningcorporaties en om jezelf verder te specialiseren in toezicht houden. 

Twee leden Raad van Commissarissen (Financieel en Vastgoed)

Werken bij Woonpartners

Woonpartners werkt samen met partners en bewoners aan betaalbare en duurzame woningen in hechte wijken. We verhuren ruim 7.500 woningen in Helmond en bieden huurders een thuis in hun eigen straat en buurt. Dit is meer dan alleen een huis. Deze opgave pakt Woonpartners op vanuit een zakelijk en sociaal oogpunt. Bij Woonpartners werken daarom professionals die op een betrouwbare, verrassende en verbindende manier hun bijdrage leveren. Geen dag is hetzelfde en er is alle ruimte voor creativiteit, samenwerken en eigen initiatief.

 • Kantoor in Helmond
 • 90 werknemers
 • 53% / 47%
 • Gemiddelde leeftijd 47 jaar
 • Informeel, representatief
 • Hybride werken

Collega's

Albert Noorlander - Adviseur I&A

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Woonpartners wil nog meer inzetten op digitalisering. Dit doen we samen met partners en collega's om onze huurders nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn. Hier wil ik graag vanuit mijn kennis en ervaring aan bijdragen om dit voor elkaar te krijgen.

Wat was je vorige baan?
ICT medewerker - Standvast Wonen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen, met vrienden een terrasje pakken.

Dennis Verberne - Projectcoördinator Vastgoedbeheer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bezig zijn met maatschappelijke doelen en de samenwerking tussen verschillende teams in een dynamische organisatie, daar krijg ik energie van!

Wat heb je gestudeerd?
Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek, voetbal en een feestje met vrienden.

Ursula Custers - Medewerker Grootboek & Verslaglegging

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn opleiding heb ik altijd affiniteit met vastgoed gehad. Na diverse functies in de commerciele sector wilde ik mij graag verdiepen in de maatschappelijke sector. Toen er een functie vrij kwam bij Woonpartners heb ik meteen gesolliciteerd en toen ging het heel snel! De beste beslissing ever...

Wat was je vorige baan?
Accountmanager VvE beheer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke activiteiten ondernemen met mijn gezin, vrienden & vriendinnen, lezen, wandelen en koken/bakken.

Huub Niessen - Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik altijd werk gehad waarbij “de mens” centraal staat. De combinatie van sociaal beheer, het samenwerken met wijkbewoners en netwerkpartners maakte mij direct enthousiast om te solliciteren. Het feit dat ik veel “buiten” ben, vind ik fantastisch.

Wat was je vorige baan?
Pedagogisch Medewerker Thuislozenzorg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, klussen en muziek luisteren.

Wendy van Frederici - Wijkadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in januari 2019 via een detacheringsopdracht bij Woonpartners binnen gekomen. Gedurende dat jaar heeft Woonpartners gevraagd of ik wilde blijven. Vanaf december 2019 ben ik in vaste dienst bij Woonpartners.

Wat was je vorige baan?
Adviseur woningcorporaties. Ik werd door woningcorporaties ingehuurd voor tijdelijke opdrachten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb een passie voor turnen. Ik beoefen het zelf niet meer, maar ik sta 's nachts graag op om een WK te kijken.

Antoinette van den Boogaard - Woonmakelaar

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk al ruim 40 jaar bij dit bedrijf. Vooral het sociale, het omgaan met mensen, iets voor ze kunnen betekenen, trok me aan. Dit is nog steeds wat het werken bij Woonpartners voor mij zo leuk maakt!

Wat was je vorige baan?
Ik werk nog altijd bij mijn eerste werkgever.

Wat doe je in je vrije tijd?
Golfen, wandelen en gezellig met vrienden kletsen en borrelen

Rachid Amara - Klantadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam na een heftig auto-ongeluk, in het kader van een reïntegratieproject binnen bij Woonpartners. Ik kwam uit een commerciële functie, maar voel me hier helemaal op mijn plaats in mijn huidige dienstverlenende rol. Het is fijn om de bewoners een luisterend oor te kunnen bieden.

Wat was je vorige baan?
Commercieel medewerker buitendienst.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, voetbal kijken, stedentrips en netflix.

Interessante baan?