Banen

Sales Stagiair

Vacature gesloten

Sales Stagiair

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • Relevante studie / werkervaring
 • Analytische vaardigheden
 • Optimistisch karakter
 • Overtuigingskracht
 • Uitstekende beheersing Engels en Nederlands

Wat krijg je?

 • €300 - €500 stagevergoeding p/m
 • 24-urige werkweek
 • 10 vakantiedagen per half jaar
 • Nooit werk in het weekend
 • Budget om online trainingen te volgen

Wat doe je?

 • 10% Sales strategie uitwerken
 • 40% Bellen / mailen met potentiële klanten
 • 10% Afspraken met potentiële klanten
 • 30% Zoeken naar potentiële klanten
 • 5% Overleg team
 • 5% Documentatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Sales Stagiair ben je medeverantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantenbestand van Spielwork. Je bent dagelijks bezig met het benaderen van potentiële klanten via LinkedIn, jouw eigen netwerk en door middel van handigheden die je zelf bedenkt. Jouw doel is om zoveel mogelijk relevante afspraken in te plannen die leiden tot nieuwe klanten.

Je wordt begeleid door een collega op Sales en denkt ook mee met de rest van het team over de strategie en het product. Na de stage bestaat de mogelijkheid om fulltime in dienst te komen bij Spielwork.

Agenda

Business Development employee
Max Crooijmans

Op een leuke dag ben ik samen met Manus (oprichter van Spielwork) bezig met de sales strategie (bijvoorbeeld met de pricing). Als ik dan ook nog door een 'lead' wordt gemaild dat ze klant willen worden heb ik een top dag.

Op een matige dag krijg ik potentiële klanten telefonisch niet te pakken. Dan begin je vol goede hoop en ligt het eigenlijk niet aan jezelf dat je geen progressie maakt. Dat is vermoeiend.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Het hele Spielwork team is bezig geweest met het lanceren van een nieuwe feature voor de website. Hierdoor is er minder tijd aan sales besteed. Wat doe je?

Spielwork heeft een klein team dat actief samenwerkt, waardoor je regelmatig meedenkt over niet-sales gerelateerde zaken zoals productontwikkelingen, marketing ideeën en procesoptimalisaties. Je zult bij de lancering van een nieuwe feature betrokken zijn en meedenken met de designer, developers, oprichter en de rest van het team.

Er moet altijd tijd besteed worden aan sales. Daarom kun je een lijst opstellen met bedrijven die je kunt benaderen. Je bedenkt welke bedrijven het meest interessant zijn voor Spielwork en houdt daarbij rekening met de markten waarin bestaande klanten actief zijn. Je kunt op LinkedIn kijken of je een connectie hebt bij een bedrijf, zodat het eerste contact niet volledig 'koud' is.

Vervolgens probeer je met iemand van HR / Recruitment in contact te komen. Een lange mail sturen is niet effectief omdat die in de lijst met ongelezen mails belandt. Het is jouw doel om aan de telefoon te komen met de juiste persoon zodat je kunt uitleggen wat de toegevoegde waarde van Spielwork is. Tijdens dat gesprek probeer je de uitdagingen van dat bedrijf te begrijpen en een (fysieke) vervolgafspraak te maken.

Soms zijn de diensten die Spielwork op dat moment aanbiedt niet toereikend voor een specifiek bedrijf; dan moet je daar duidelijk en eerlijk over zijn. Zo bouw je een relatie op en probeer je niet kosten wat het kost een klant binnen te halen. Door relaties op te bouwen en vertrouwen te winnen creëer je ambassadeurs van Spielwork en dat is de beste manier om meer sales te realiseren.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je in een klein team samenwerkt met het product, marketing en content team krijg je veel mee van verschillende disciplines. Het belangrijkste voordeel van een klein bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee; het zou kunnen dat je na de stage vast in dienst komt en over twee jaar een internationale functie hebt.

Sales Stagiair
Sales
Senior Sales
Country Manager Australië ;)

Werken bij Spielwork

Spielwork is gelanceerd in 2017 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk en de cultuur, zorgt Spielwork voor een betere match tussen werkzoekenden en werkgevers.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 25% / 75%
 • Gem. leeftijd 31 jaar
 • Casual dresscode
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (31) - Key Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitmentbranche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte, wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken

Manus Aa (33) - Founder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Iris Koning (25) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Taal is zeg maar echt mijn ding, zoals Paulien Cornelisse altijd zegt. Naast schrijven vind ik contentmarketing erg interessant: op welke manier kunnen we Spielwork nog beter op de kaart zetten? Bovendien sta ik volledig achter de missie van Spielwork. Geen enkel bedrijf kan zonder goede arbeidsmarktcommunicatie.

Wat heb je gestudeerd?
Master Tekst en Communicatie aan de UvA

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, dansen en de clichés: netflixen, reizen en afspreken met vrienden.

Roland Pastoor (32) - Co-founder / back-end developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Bart Fleskens (30) - Inside Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik voor het eerst van Spielwork hoorde, was ik meteen enthousiast. Soms hoor je iets waarvan je denkt: 'had ik dit maar bedacht'. Dit had ik met Spielwork. Daarnaast leer je veel nieuwe bedrijven in verschillende branches kennen.

Wat was je vorige baan?
Sales- en Brandmanager bij Hollands Nat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, het volgen van (elke) sport, golf en voetbal.

Rowan Koeleman (25) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was het logisch dat ik veel zou blijven schrijven: ik ben gek op taal! Toen ik op zoek was naar een baan, vond ik vacatures vaak lang en onduidelijk. Ik vind het daarom fijn dat ik als redacteur bij Spielwork een bijdrage kan leveren aan heldere, visuele en vooral realistische vacatures.

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een boekhandel

Wat doe je in je vrije tijd?
Je vindt me waarschijnlijk met mijn neus in een boek. Zo niet, dan ben ik aan het hardlopen, borrelen met vriendinnen of aan het dagdromen over mijn volgende vakantie.

Alexander Borstlap (30) - Inside Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures spraken me heel erg aan, net zoals het idee erachter: dat je echt informatie krijgt waar je wat mee kunt als werkzoekende.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Pieter van Schaik - Head of Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Persoonlijk ben ik groot fan van eerlijke communicatie en "win-win denken". Dat is precies wat Spielwork doet: eerlijke en visuele vacatures die een objectief beeld geven over de baan en geen verkooppraatjes bevatten. Dat is een win-winsituatie voor zowel klant als kandidaat.

Wat was je vorige baan?
Manager Interim Banking & Financial Services - Robert Walters

Wat doe je in je vrije tijd?
Crossfit, surfen, lezen en gamen

Rolf van den Breemer (46) - Chief Operations

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Spielwork heeft een fantastisch product dat zich bewezen heeft bij een scala aan klanten - we kunnen inspirerende succescases laten zien. Aannemen én behouden van goede mensen is voor organisaties cruciaal en Spielwork kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. We hebben een geweldig team staan om hier groots in te worden!

Wat was je vorige baan?
Ik heb gewerkt in consultancy en retail banking, en heb een eigen onderneming gehad.

Wat doe je in je vrije tijd?
De bergen in - skiën, hiken of rennen, dat maakt me niet uit.

Floris Meurer (36) - Key Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met jaren recruitmentervaring was ik Spielwork weleens tegengekomen en enthousiast geworden over hun product. Toen ik ook nog eens de transparante vacature via een recruiter voorgelegd kreeg, wilde ik meteen op gesprek gaan. Voor mij is de omgeving net zo belangrijk als de inhoud, en na een aantal collega's te hebben ontmoet wist ik dat ik het hier heel goed zou hebben!

Wat was je vorige baan?
Key Account Manager bij Huxley.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken en nieuwe muziek ontdekken.

Thijs Lambalk - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik geloof dat een optimaal energieniveau de sleutel is tot alles. Om dat te bereiken, moet er een perfecte synergie zijn tussen lichaam en geest. We werken gemiddeld 40 uur per week, dus het is essentieel om een baan te vinden die bijdraagt aan je energieniveau. Dat is precies wat Spielwork doet; het spreekt mij erg aan dat Spielwork met eerlijke, visuele vacatures de inhoud en cultuur van zoveel banen laat zien.

Wat was je vorige baan?
Finance Consultant bij Michael Page.

Wat doe je in je vrije tijd?
Boksen, lezen, hardlopen en mijn hond nieuwe trucjes leren.

Michael Beens (26) - Sales Development Representative

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had een erg leuk sollicitatiegesprek dat echt anders was dan bij andere bedrijven. Mede daardoor werd ik echt gemotiveerd om hier te werken. Daarnaast zit Spielwork in een fase waarvan ik denk dat ik heel veel kan leren en goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Salesmedewerker bij Welkom.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sportief bezig zijn en familie en vrienden zien.

Wouter Rozema (25) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben altijd nieuwsgierig geweest en zeer enthousiast over taal. Na mijn opleiding(en) startte ik mijn zoektocht naar een functie die daar perfect bij aansloot. Binnen de functie redacteur bij Spielwork vind ik alles waar ik naar zocht: uitdaging, veel schrijfmogelijkheden en groei.

Wat was je vorige baan?
Online redacteur.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd buig ik mij vaak over een goed boek of waag ik me aan het schrijven van eigen verhalen. Ook trek ik graag met vrienden en vriendinnen een goede fles wijn open.

Sollicitatieproces

Telefonische intake
± In dezelfde week
Gesprek bij Spielwork op kantoor
± Wordt zo snel mogelijk ingepland
Tweede gesprek met oprichter van Spielwork
± Binnen 1 a 2 dagen
Je hebt de stage!

Interessante baan?