Banen

Sales Stagiair

Tijdelijk gesloten

Sales Stagiair

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • Relevante studie / werkervaring
 • Analytische vaardigheden
 • Optimistisch karakter
 • Overtuigingskracht
 • Uitstekende beheersing Engels en Nederlands

Wat krijg je?

 • €300 - €500 stagevergoeding p/m
 • 24-urige werkweek
 • 10 vakantiedagen per half jaar
 • Nooit werk in het weekend
 • Budget om online trainingen te volgen

Wat doe je?

 • 10% Sales strategie uitwerken
 • 40% Bellen / mailen met potentiële klanten
 • 10% Afspraken met potentiële klanten
 • 30% Zoeken naar potentiële klanten
 • 5% Overleg team
 • 5% Documentatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Sales Stagiair ben je medeverantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantenbestand van Spielwork. Je bent dagelijks bezig met het benaderen van potentiële klanten via LinkedIn, jouw eigen netwerk en door middel van handigheden die je zelf bedenkt. Jouw doel is om zoveel mogelijk relevante afspraken in te plannen die leiden tot nieuwe klanten.

Je wordt begeleid door een collega op Sales en denkt ook mee met de rest van het team over de strategie en het product. Na de stage bestaat de mogelijkheid om fulltime in dienst te komen bij Spielwork.

Agenda

Business Development employee
Max Crooijmans

Op een leuke dag ben ik samen met Manus (oprichter van Spielwork) bezig met de sales strategie (bijvoorbeeld met de pricing). Als ik dan ook nog door een 'lead' wordt gemaild dat ze klant willen worden heb ik een top dag.

Op een matige dag krijg ik potentiële klanten telefonisch niet te pakken. Dan begin je vol goede hoop en ligt het eigenlijk niet aan jezelf dat je geen progressie maakt. Dat is vermoeiend.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Het hele Spielwork team is bezig geweest met het lanceren van een nieuwe feature voor de website. Hierdoor is er minder tijd aan sales besteed. Wat doe je?

Spielwork heeft een klein team dat actief samenwerkt, waardoor je regelmatig meedenkt over niet-sales gerelateerde zaken zoals productontwikkelingen, marketing ideeën en procesoptimalisaties. Je zult bij de lancering van een nieuwe feature betrokken zijn en meedenken met de designer, developers, oprichter en de rest van het team.

Er moet altijd tijd besteed worden aan sales. Daarom kun je een lijst opstellen met bedrijven die je kunt benaderen. Je bedenkt welke bedrijven het meest interessant zijn voor Spielwork en houdt daarbij rekening met de markten waarin bestaande klanten actief zijn. Je kunt op LinkedIn kijken of je een connectie hebt bij een bedrijf, zodat het eerste contact niet volledig 'koud' is.

Vervolgens probeer je met iemand van HR / Recruitment in contact te komen. Een lange mail sturen is niet effectief omdat die in de lijst met ongelezen mails belandt. Het is jouw doel om aan de telefoon te komen met de juiste persoon zodat je kunt uitleggen wat de toegevoegde waarde van Spielwork is. Tijdens dat gesprek probeer je de uitdagingen van dat bedrijf te begrijpen en een (fysieke) vervolgafspraak te maken.

Soms zijn de diensten die Spielwork op dat moment aanbiedt niet toereikend voor een specifiek bedrijf; dan moet je daar duidelijk en eerlijk over zijn. Zo bouw je een relatie op en probeer je niet kosten wat het kost een klant binnen te halen. Door relaties op te bouwen en vertrouwen te winnen creëer je ambassadeurs van Spielwork en dat is de beste manier om meer sales te realiseren.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je in een klein team samenwerkt met het product, marketing en content team krijg je veel mee van verschillende disciplines. Het belangrijkste voordeel van een klein bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee; het zou kunnen dat je na de stage vast in dienst komt en over twee jaar een internationale functie hebt.

Sales Stagiair
Sales
Senior Sales
Country Manager Australië ;)

Werken bij Spielwork

Spielwork is opgericht in 2016 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk hoopt Spielwork te zorgen voor een betere match.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 29 jaar
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (29) - Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken.

Manus Aa (31) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Roland Pastoor (32) - Back-End Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Frederique Moll (31) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het content proces. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Wat was je vorige baan?
Redacteur bij BNR Nieuwsradio.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, nieuwe restaurants uitproberen en leuke dingen met vrienden en familie doen.

Teun Raymakers (31) - Head of Accountmanagement

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zag al een tijdje interessante vacatures voorbijkomen op social media via Spielwork. Behalve dat ik onder de indruk was van de content van de vacatures, viel het op hoe goed de vacatures aansloten op mijn profiel. Het concept van Spielwork klopt zowel aan de vraag- als aanbodzijde. Het feit dat je écht helpt om de juiste match te maken spreekt me heel erg aan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met sport te maken heeft! Daarnaast hou ik van (live) muziek en probeer ik zoveel mogelijk kinderen naar school te helpen in Kenia door T-shirts te verkopen met Good Matters.

Bart Fleskens (29) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik voor het eerst over Spielwork hoorde, was ik meteen al enthousiast. Soms hoor je ergens over en denk je 'had ik dit maar bedacht'. Dit had ik met Spielwork. Daarnaast leer je veel nieuwe bedrijven in verschillende branches kennen.

Wat was je vorige baan?
Sales- en Brandmanager bij Hollands Nat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, het volgen van (elke) sport, golf en voetbal.

Butch Bauw (26) - Online Marketeer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vind het belangrijk om te werken met een duidelijke visie waar ik me mee kan identificeren. Manus heeft dat en ik voelde een klik waardoor ik met hem wilde samenwerken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om impact te maken met een klein team.

Wat was je vorige baan?
Growth Hacker - Vandebron.

Wat doe je in je vrije tijd?
Chillen met vrienden, eten, netflixen en op vakantie gaan.

Alexander Borstlap (28) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures wekten mijn interesse waardoor ik de site eens ben gaan bekijken. Hier stuitte ik toen per toeval op de vacature voor de functie die ik op dit moment bekleed!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Sollicitatieproces

Telefonische intake
± In dezelfde week
Gesprek bij Spielwork op kantoor
± Wordt zo snel mogelijk ingepland
Tweede gesprek met oprichter van Spielwork
± Binnen 1 a 2 dagen
Je hebt de stage!

Interessante baan?