Werken bij Spielwork

Spielwork is opgericht in 2016 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk hoopt Spielwork te zorgen voor een betere match.

“ Je moet níet bij Spielwork gaan werken als je veel structuur nodig hebt en niet zelf initiatieven kunt nemen. Je moet wél bij Spielwork gaan werken als je veel wil leren en het leuk vindt om veel verantwoordelijkheid te hebben. ”

Manus Aa
Manus Aa
Oprichter
  • Kantoor in Amsterdam
  • Actief in Nederland
  • 55% / 45%
  • Gem. leeftijd 28 jaar
  • Team van 13 'Spielworkers'
  • Internationale ambities

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je veel samenwerkt met collega's van alle teams krijg je veel mee van verschillende disciplines. Het belangrijkste voordeel van een klein bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Waarom werken bij Spielwork

Britt van Everdingen
Britt van Everdingen
Account Manager

Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Manus Aa
Manus Aa
Oprichter

Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Fleur Le Fever
Fleur Le Fever
Marketeer

Sinds ik ben afgestudeerd heb ik veel vacatures voorbij zien komen die nauwelijks beschrijven wat je nou precies gaat doen. Het concept van Spielwork sprak me daarom direct aan. Toen ze me vroegen om hier te gaan werken, ben ik daar meteen op in gegaan.

Kees Klein Hemmink
Kees Klein Hemmink
UX/UI Designer

Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Roland Pastoor
Roland Pastoor
Back-End Developer

Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Rutger
Rutger
Front-End Developer

Ik werd gevraagd door Roland. Met hem heb ik eerder prettig samengewerkt voor andere klussen. De development stack en het enthousiasme van Manus hebben mij uiteindelijk overtuigd.

Frederique Moll
Frederique Moll
Redacteur

Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het contentprocess. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Gijs Millaard
Gijs Millaard
Sales

Toen Spielwork twee jaar geleden werd opgericht, was ik blij dat er eindelijk een bedrijf was dat holle termen als 'hands-on', '9-to-5-mentality' en 'dynamische werkomgeving'in twijfel trok. Dus toen Manus me vroeg om het Sales team met hem uit te breiden wist ik dat ik deze kans moest pakken.

Emilie Kielstra
Emilie Kielstra
Account Manager

Spielwork heb ik vanaf het begin gevolgd. Het idee en concept spraken mij meteen erg aan. Toen ik zelf op zoek ging naar een nieuwe baan sprak ik met Manus en werd ik alleen maar enthousiaster over Spielwork! Als Account Manager leer ik veel verschillende bedrijven kennen en heb ik contact met Recruiters, die de baan hebben die ik hiervoor had.

Alle banen bij Spielwork

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging van Spielwork is het overtuigen van zoveel mogelijk bedrijven dat Spielwork vacatures zorgen voor een betere match. Hoe meer bedrijven klant worden, hoe meer werkzoekenden kunnen ontdekken wat een baan écht inhoudt. Het is daarbij belangrijk dat de toegevoegde waarde van Spielwork kan worden bewezen met data. Daarom moet Spielwork meten welke werkzoekenden een baan vinden via Spielwork en of dat goede matches blijken te zijn.

‘Bewijzen dat Spielwork vacatures zorgen voor een betere match.’

Spielwork