Werken bij Spielwork

Spielwork is gelanceerd in 2017 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk en de cultuur zorgt Spielwork voor een betere match tussen werkzoekenden en werkgevers.

“ Je moet níet bij Spielwork gaan werken als je veel structuur nodig hebt en niet zelf initiatieven kunt nemen. Je moet wél bij Spielwork gaan werken als je veel wil leren en het leuk vindt om snel veel verantwoordelijkheid te krijgen. ”

Manus Aa
Manus Aa
Oprichter
  • Kantoor in Amsterdam
  • Actief in Nederland
  • 40% / 60%
  • Gem. leeftijd 31 jaar
  • Team van 15 'Spielworkers'
  • Internationale ambities

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je veel samenwerkt met collega's van alle teams krijg je veel mee van verschillende disciplines. Het belangrijkste voordeel van een klein bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Waarom werken bij Spielwork

Britt van Everdingen
Britt van Everdingen
Client Succes Manager

Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Manus Aa
Manus Aa
Founder

Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Kees Klein Hemmink
Kees Klein Hemmink
UX/UI Designer

Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Roland Pastoor
Roland Pastoor
Co-founder / back-end developer

Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Frederique Moll
Frederique Moll
Redacteur

Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het content proces. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Bart Fleskens
Bart Fleskens
Inside Sales

Toen ik voor het eerst over Spielwork hoorde, was ik meteen al enthousiast. Soms hoor je ergens over en denk je 'had ik dit maar bedacht'. Dit had ik met Spielwork. Daarnaast leer je veel nieuwe bedrijven in verschillende branches kennen.

Butch Bauw
Butch Bauw
Online Marketeer

Ik vind het belangrijk om te werken met een duidelijke visie waar ik me mee kan identificeren. Manus heeft dat en ik voelde een klik waardoor ik met hem wilde samenwerken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om impact te maken met een klein team.

Alexander Borstlap
Alexander Borstlap
Inside Sales

Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures spraken me heel erg aan en daarnaast het idee erachter: dat je echt informatie krijgt waar je wat mee kunt als werkzoekende.

Iris Koning
Iris Koning
Redacteur

Taal is zeg maar echt mijn ding, zoals Paulien Cornelisse altijd zegt. Naast schrijven vind ik contentmarketing erg interessant: op welke manier kunnen we Spielwork nog beter op de kaart zetten? Bovendien sta ik volledig achter de missie van Spielwork. Geen enkel bedrijf kan zonder goede arbeidsmarktcommunicatie.

Banen bij Spielwork

Wat is onze grootste uitdaging?

De grootste uitdaging van Spielwork is het overtuigen van zoveel mogelijk bedrijven dat eerlijke arbeidsmarktcommunicatie zorgt voor een betere match. Hoe meer bedrijven klant worden, hoe meer werkzoekenden kunnen ontdekken wat een baan écht inhoudt. Het is daarbij belangrijk dat de toegevoegde waarde van Spielwork kan worden bewezen met succescases op basis van data. Daarom moet Spielwork meten welke werkzoekenden een baan vinden via Spielwork en of dat goede matches blijken te zijn.

‘Bewijzen dat Spielwork vacatures zorgen voor een betere match.’

Spielwork