Banen

Junior Redacteur

Tijdelijk gesloten

Junior Redacteur

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO denkniveau
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Sterke sociale vaardigheden
 • Ervaring met het redigeren van teksten
 • Kritisch denkvermogen
 • Uitstekende beheersing Engels en Nederlands (spreken én schrijven)

Wat krijg je?

 • €2.400 - €2.600 bruto p/m (hangt af van ervaring)
 • 45 urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Nooit werk in het weekend
 • Mogelijkheid om online trainingen te volgen

Wat doe je?

 • 50% Onderzoeken baan / vacature schrijven
 • 30% Interviews met werknemers
 • 10% Procesoptimalisaties bedenken
 • 5% Feedback verwerken
 • 5% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Junior Redacteur ben je verantwoordelijk voor het kernproduct van Spielwork: de vacature. Wanneer een klant een nieuwe vacature wilt, neem jij contact op met een werknemer die de baan doet. Je hebt een telefonisch interview waarin je uitgebreid ingaat op de baan. Op basis van dit interview schrijf je de vacature. Je vraagt goed door om een zo eerlijk en concreet mogelijk beeld te schetsen van de vacature. Je werkt in het redactieteam en denkt mee over de optimalisatie van het ‘contentproces’.

Je werkt in een (groeiend) team met een Redacteur,  Back-end Developer, Front-end Developer, UX/UI Designer, Account Manager, Marketeer, Business Developer en de Oprichter.

Je moet het echt leuk vinden om mensen te interviewen.

Agenda

Redacteur
Frederique Moll

De leukste dagen zijn dagen waarop ik een interview met een werknemer heb, dat vervolgens meteen kan uitschrijven en snel een concreet beeld van de baan op papier heb.

Tijdens minder leuke dagen moet ik verschillende agenda's (voor vacatures) maken. Dan ben ik daar lang mee bezig en dat vind ik minder boeiend dan het onderzoek naar de baan.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een interview met een werknemer merk je dat het moeilijk is om een concreet beeld van het dagelijkse werk te krijgen. Wat doe je?

Om een realistisch beeld van de baan te krijgen maak je een telefonische afspraak met een werknemer, die dicht op de vrijgekomen baan zit. Voorafgaand aan dit gesprek vraag je de werknemer om een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden bereid je het 'interview' voor. Tijdens dat gesprek ondervraag je de werknemer en maak je samen onder andere een praktijkvoorbeeld en een agenda.

Soms is het lastig voor de desbetreffende werknemer om concreet te worden en geen vakjargon te gebruiken. Dit kun je oplossen door open vragen te stellen en relevante suggesties te doen. Je moet niet bang zijn om mensen te onderbreken om ergens op door te vragen. Het is belangrijk dat je vragen gericht zijn, zodat het interview niet te veel tijd kost voor de werknemer. Je moet ook kritisch zijn omdat het doel is om een realistisch beeld te creëren van de baan. Vervolgens schrijf je de vacature, zorg je ervoor dat alle (visuele) content is verwerkt en publiceer je deze op www.spielwork.com.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Er is budget om (online) cursussen te volgen en omdat je in een team met verschillende disciplines werkt, denk je ook veel na over onderwerpen die buiten jouw vakgebied liggen. Het belangrijkste voordeel van een klein, groeiend bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee; het zou kunnen dat je over twee jaar een internationale functie hebt.

Redactie Stagiair
Junior Redacteur
Redacteur
Hoofdredacteur

Werken bij Spielwork

Spielwork is opgericht in 2016 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk hoopt Spielwork te zorgen voor een betere match.
 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 55% / 45%
 • Gem. leeftijd 28 jaar
 • Team van 13 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (27) - Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken.

Manus Aa (29) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Fleur Le Fever (26) - Marketeer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik ben afgestudeerd heb ik veel vacatures voorbij zien komen die nauwelijks beschrijven wat je nou precies gaat doen. Het concept van Spielwork sprak me daarom direct aan. Toen ze me vroegen om hier te gaan werken, ben ik daar meteen op in gegaan.

Wat heb je gestudeerd?
MSc Marketing aan Vrije Universiteit van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, spelletjes spelen en kickboksen.

Kees Klein Hemmink (33) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Roland Pastoor (31) - Back-End Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Rutger - Front-End Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werd gevraagd door Roland. Met hem heb ik eerder prettig samengewerkt voor andere klussen. De development stack en het enthousiasme van Manus hebben mij uiteindelijk overtuigd.

Wat was je vorige baan?
Freelance Front-End Developer

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, Netflixen en gamen.

Frederique Moll (29) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het contentprocess. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Wat was je vorige baan?
Redacteur bij BNR Nieuwsradio

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, nieuwe restaurants uitproberen en leuke dingen met vrienden en familie doen.

Gijs Millaard (30) - Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen Spielwork twee jaar geleden werd opgericht, was ik blij dat er eindelijk een bedrijf was dat holle termen als 'hands-on', '9-to-5-mentality' en 'dynamische werkomgeving'in twijfel trok. Dus toen Manus me vroeg om het Sales team met hem uit te breiden wist ik dat ik deze kans moest pakken.

Wat was je vorige baan?
Corporates Sales Manager

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen

Emilie Kielstra (26) - Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Spielwork heb ik vanaf het begin gevolgd. Het idee en concept spraken mij meteen erg aan. Toen ik zelf op zoek ging naar een nieuwe baan sprak ik met Manus en werd ik alleen maar enthousiaster over Spielwork! Als Account Manager leer ik veel verschillende bedrijven kennen en heb ik contact met Recruiters, die de baan hebben die ik hiervoor had.

Wat was je vorige baan?
Corporate Recruiter bij Houthoff

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, koken, uit eten en reizen.

Interessante baan?