Banen

PQiS Officer

Solliciteer nu

PQiS Officer

NAK Emmeloord

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring in de vakgebieden kwaliteitsmanagement, informatiebeveiliging, privacy en security
 • Ervaring met het communiceren en samenwerken met toezichthoudende instanties
 • Uitstekende kennis van relevante wet- en regelging en informatiebeveiligingsprincipes
 • Kennis van en ervaring met het doen van audits
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken
 • Je bent analytisch, gestructureerd, kwaliteitsbewust en procesgericht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent vasthoudend, organisatiebewust, oordeelvormend, onafhankelijk en initiatiefrijk

Wat krijg je?

 • €4.500 - €7.000 bruto p/m bij een 38-urige werkweek (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 12 adv-dagen (bij fulltime dienstverband)
 • Ruime opleidingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon, thuiswerkmogelijkheden, premievrij pensioen en reis- en thuiswerkvergoeding

Wat doe je?

 • 25% NAK-teams coachen en hun werkzaamheden afstemmen
 • 25% Op de auditprogramma's regie voeren
 • 10% Relevante ontwikkelingen bijhouden
 • 10% Interne ontwikkelingen reviewen
 • 10% Externe auditpartijen begeleiden
 • 10% In- en extern overleg
 • 10% Rapporteren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als PQiS Officer bij de NAK ben je verantwoordelijk voor het bewaken en bevorderen van kwaliteit, informatiebeveiliging en privacy binnen de organisatie. Je verbindt wet- en regelgeving aan werkwijzen en methodes en zorgt ervoor dat de diensten vol vertrouwen uitgevoerd kunnen worden. Je informeert en adviseert het management over privacywetgeving, zoals bedoeld in artikel 39.1.a van de AVG, en verstrekt advies over gegevensbeschermingseffect-beoordelingen. Daarnaast houd je toezicht op de naleving van deze wetgeving en de borging van informatiebeveiliging zoals vastgelegd in de BIO.

In deze rol plan en voer je interne audits uit en begeleid je interne en externe auditors. Je beheert het kwaliteitssysteem en houdt toezicht op de correcte toepassing ervan. Daarnaast behandel je verbetermogelijkheden en informeer je de organisatie over ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging en privacy. Je fungeert als aanjager, bewaker, adviseur, mentor en auditor en zorgt ervoor dat de organisatie compliant is met de geldende wet- en regelgeving.

Je komt terecht in een klein team binnen de NAK, het team Privacy, Quality en information Security. Binnen de organisatie stuur je diverse auditors aan. Met de mogelijke uitbreiding van wetgeving kan je rol aanzienlijk groeien en kan er een team ontstaan dat dienstverlening aan klanten biedt. Je hebt de bevoegdheid om onafhankelijk te opereren, ruimtes te betreden, zaken te onderzoeken en inlichtingen en inzage te vragen, waardoor je een belangrijke rol speelt in het handhaven en verbeteren van de kwaliteitsstandaarden.

Als je het leuk vindt om afwisselend werk te doen, collega's te enthousiasmeren voor kwaliteit, informatiebeveiliging en privacy, en je het niet erg vindt om zelfstandig met complexe situaties om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

PQiS Officer

Op een leuke werkdag zie je dat de andere teams stappen zetten op het gebied van kwaliteitsbewustzijn en steeds meer eigenaarschap nemen dankzij jouw inzet. Daarnaast ontvang je een positief auditrapport, wat jouw harde werk beloont.

Op een minder leuke werkdag merk je dat collega's te druk zijn met hun routinewerkzaamheden en daardoor weinig commitment tonen tijdens een overleg. Het proces voelt stroperig, omdat je niet de voortgang en betrokkenheid ziet die je nodig hebt om verder te komen.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je zit in overleg met je collega-manager I&A over de eisen die aan de NAK worden gesteld met betrekking tot informatiebeveiliging. Wat doe je?

Allereerst bespreek je samen de huidige stand van zaken en de specifieke eisen waar de NAK aan moet voldoen. Je coacht je collega door duidelijk uit te leggen welke stappen nodig zijn om compliant te blijven en je toetst regelmatig of de huidige maatregelen voldoende zijn. Als je constateert dat er nog ontbrekende elementen zijn, stel je vast wat er nog nodig is en stel je een actieplan voor om deze lacunes te dichten.

Daarnaast richt je je op risicomanagement. Je beoordeelt de risico's op basis van kans en impact en zorgt ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt en prioriteiten worden gesteld. Door jouw begeleiding en expertise help je de organisatie om de juiste balans te vinden tussen veiligheid en werkbaarheid, zodat de NAK haar diensten vol vertrouwen kan blijven uitvoeren.

Groeipad

Ontwikkeling is een belangrijk speerpunt binnen de NAK. Het is van belang dat iedere medewerker zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk kan (blijven) ontwikkelen. Iedereen staat zelf aan het roer van zijn of haar loopbaan. Groeipaden bij de NAK staan niet vast, die creëer je zelf.

PQiS Officer

Werken bij NAK

De NAK is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Deze wettelijke taak wordt vervuld in opdracht en onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Gespecialiseerde keurmeesters voeren tijdens het seizoen alle keuringen uit die bijdragen aan de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse exportproduct. De NAK beschikt over een hightech laboratorium waar grootschalige nacontrole op pootaardappelen en zaaizaden wordt uitgevoerd door (moleculaire) onderzoekstechnieken toe te passen.

De NAK is door de sector en overheid gevraagd om partner te zijn voor onafhankelijke kwaliteitsborging in de akkerbouwketen. Daarnaast is en blijft het NAK-certificaat het keurmerk gebaseerd op onderscheidende kwaliteitseisen. Ook levert de NAK betrouwbare, actuele en transparante dienstverlening en informatie, en is de keuringsdienst het kenniscentrum op het gebied van kwaliteit en regelgeving voor het uitgangsmateriaal in de sector.

 • Kantoor in Emmeloord
 • 250 werknemers
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 49 jaar
 • Bedrijfskleding voor buitendienst
 • Thuiswerkmogelijkheden en -vergoeding

Collega's

Laura van Bezouwen - Beleidsmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK gaan werken omdat ik terug wilde naar plantgerelateerde onderwerpen. Daarnaast wilde ik graag een baan met verschillende soorten uitdagingen, kennisdeling en verbindingen leggen op allerlei niveaus.

Wat was je vorige baan?
Mijn vorige baan was postdoc/onderzoeker in het vakgebied elektronen microscopie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bakken, koken en lezen.

Jeroen Knol - Technicus

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Uitdagend, dichtbij en veel variatie. Begrip in de polder.

Wat was je vorige baan?
Medewerker expeditie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Geocaching.

Kars Douma - Senior medewerker klantenservice, afdeling Klantenservice Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw heeft me altijd geïnteresseerd, zo ben ik ook bij de NAK terechtgekomen. Het is heerlijk om afwisselend werk te hebben en om bij te springen als ons team op de drukkerij het nodig heeft. Daarbij is het streven om de boel overzichtelijk en onder controle te houden een mooie uitdaging!

Wat heb je gestudeerd?
HBO Ondernemerschap.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mountainbiken, hiken, reizen en samen met het gezin de gezelligheid opzoeken!

Riekjen-Anna Veltman - Vakspecialist laboratorium afdeling analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK begonnen als stagiaire, na deze stageperiode ben hier gaan werken als Senior analist. Tijdens mijn eerste jaar bij de NAK kwam er een vacature beschikbaar voor de functie vakspecialist. Dit leek me een leerzame uitdaging. Het fijne team van collega's en het werken aan de kwaliteit sprak mij ontzettend aan.

Wat was je vorige baan?
Senior analist bij de NAK.

Wat doe je in je vrije tijd?
Volleyballen.

Frank Pijnacker - Regiomanager Noord-Holland

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 1988 in dienst getreden bij de NAK, daarvoor was ik werkzaam op een akkerbouwbedrijf. Na ruim 30 jaar werkzaam als keurmeester pootaardappelen heb ik eerst als seniorkeurmeester gewerkt. Sinds 1 september 2020 ben in functie als regiomanager Noord-Holland.

Wat was je vorige baan?
Keurmeester

Wat doe je in je vrije tijd?
Met de camper op stap, zeevissen en wandelen.

Annelies Adema - Senior vakspecialist laboratorium AAO analyse

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Laboratorium werkzaamheden verrichten die betekenis hebben voor de klant, daarnaast het werken in een dynamisch team. Er is ruimte voor zelf ontwikkeling en ontwikkeling van het bedrijf en geen dag is hetzelfde!

Wat was je vorige baan?
Moleculair analist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, muziek en paardrijden.

Nathasja Zenhorst - Communicatiemedewerker en vormgever, Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben al jong begonnen bij de NAK en heb mij hier verder kunnen ontwikkelen. Ik ben op het lab begonnen, waar een heel nieuwe wereld voor mij open ging. Er zit zoveel meer achter het 'alleen' poten van aardappelen en planten van zaaizaden. In mijn huidige functie krijg ik veel mee van de processen en ontwikkelingen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Klantenservice.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen en gamen.

Lianne de Vries-Veurman - Vakspecialist Zaaizaden

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via via bij de NAK terecht gekomen als tijdelijk medewerker. Dit is erg goed bevallen en daarom ook gelijk gesolliciteerd toen er een plekje vrij kwam. Het werken met levend materiaal, overdragen van kennis en verbeteren van processen spreekt me erg aan.

Wat was je vorige baan?
Leerkracht basisonderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd?
Eropuit gaan met het gezin, afspreken met familie/vrienden, koken, tuinieren.

Niek Rol (0) - Keurmeester

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de NAK gaan werken om me verder te verdiepen in de aardappel en een mooie bijkomstigheid is dat er betere werktijden zijn dan bij mijn vorige baan.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor werkte ik bij een pootgoedbedrijf, waar ik veel bezig was met het selecteren en sorteren van stammateriaal van aardappels. De overige gewassen waren uien, graan, suikerbieten en winterpeen. Hier heb ik bijna 16 jaar gewerkt.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn gezin bezig. Ook breng ik graag tijd door in mijn tuin, geef ik voetbaltraining en ga ik één keer per week naar badminton.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek met Manager I&A, Manager Finance & Bedrijfsvoering en de Personeelsadviseur
Tweede gesprek met Operationeel Directeur, Manager Laboratorium en de Regiomanager
Derde gesprek met Algemeen Directeur en Manager P&O
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?

Solliciteer nu