Banen

Werkstudent (administratie innovatieve subsidieprojecten)

Vacature gesloten

Werkstudent (administratie innovatieve subsidieprojecten)

Innofunding Haarlem

Wat is vereist?

 • WO werk- en denkniveau (bèta)
 • Goed in economische vakken
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zelfstandig, zorgvuldig, groot verantwoordelijkheidsgevoel

Wat krijg je?

 • €12,00 bruto per uur
 • 8 tot 16-urige werkweek, goed te combineren met studie
 • Reiskostenvergoeding, laptop, lunch van de zaak en regelmatig bedrijfsuitjes

Wat doe je?

 • 15% Subsidieaanvragen schrijven
 • 40% Werken aan eindrapportages
 • 25% Projectadministratie
 • 10% Overleg met collega's
 • 10% Contact met klanten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Sijmen Verveer

Founding Partner

Vacature

Als Werkstudent (administratie innovatieve subsidieprojecten) bij Innofunding ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van Subsidieconsultants en de Officemanager. Samen met de Officemanager ontferm je je over de algehele administratie van subsidieprojecten. Je verwerkt projecten op de juiste wijze in het CRM-systeem, controleert de financiën en zorgt ervoor dat alle aangeleverde stukken vanuit de klant kwalitatief goed en compleet zijn.

Alleen op deze manier kun je een sterke eindrapportage opstellen. Deze eindrapportage is namelijk noodzakelijk voor de desbetreffende subsidieaanvraag bij een overheidsinstelling. Je verzamelt alle benodigde documenten en aanvullende informatie, zet alles in de juiste formats en zorgt ervoor dat de (vaak technisch complexe) informatie begrijpelijk is voor de overheidsinstantie.

Ook krijg je de kans om Subsidieconsultants te helpen met subsidieaanvragen opstellen. Je gaat met een Consultant mee naar klantafspraken, waarin jullie zo veel mogelijk informatie verzamelen. Daarna kun je aan de slag met het opstellen van inhoudelijk ingewikkelde stukken. Soms is het nodig om inhoudelijk uitzoekwerk te doen of de klant te bellen en om extra uitleg of informatie te vragen.

Als Werkstudent heb je direct contact met klanten, zowel over administratieve zaken als de inhoud. Jij adviseert klanten over hoe zij bepaalde informatie het beste kunnen aanleveren, zodat een subsidieaanvraag snel en (hopelijk) succesvol afgerond kan worden. Je werkt aan een tot drie subsidieprojecten tegelijk, altijd in samenwerking met een Subsidieconsultant en de Officemanager.

Je bepaalt zelf wanneer je werkt, waardoor halve werkdagen ook mogelijk zijn.

Als je het leuk vindt om je in innovatieprojecten te verdiepen en veel te lezen en te schrijven, en je het uitdagend vindt dat je deze bedrijven met overheidsinstanties verbindt, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Werkstudent

Op een leuke werkdag bezoek je samen met een Consultant een klant over een subsidieproject dat binnenkort van start gaat. Je kunt hier diezelfde middag al mee beginnen door alle benodigde informatie te verzamelen.

Tijdens een mindere dag constateer je dat een klant onvolledige informatie heeft aangeleverd voor de eindrapportage. Ook hiervan moet de kwaliteit hoog zijn, wat je duidelijk probeert te maken aan de klant.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
  • Lunch
  • Reistijd
  • Reistijd
  • Facturen aanmaken in CRM-systeem
  • Aantekeningen afspraak klant uitwerken
  • Meewerken aan subsidieaanvraag
  • Overleg Officemanager
  • Stukken voor eindrapportage verzamelen

Voorbeeld uit de praktijk

Er is een nieuwe beschikking binnengekomen. Hoe pak je dit aan?

Je krijgt een mailtje van de Officemanager met de vraag of jij de factuur naar aanleiding van deze beschikking klaar kunt zetten. Je zoekt alle informatie over de beschikking in de cloud van Innofunding, waarna je een factuur gaat opstellen. Daarna verwerk je deze op de juiste wijze in het CRM-systeem. Dit is een klusje wat je vaak tussendoor kunt doen; meestal mailt de Officemanager je in één keer een lijst met acht beschikkingen die je die dag kunt verwerken.

Groeipad

Werkstudent
Assistent Consultant
Consultant
Senior Consultant

Werken bij Innofunding

Innofunding opereert op het kruisvlak van strategieconsultancy en financiering van innovatie. Innofunding helpt bedrijven bij de financiering van investeringen in innovatieve projecten via overheidsregelingen, zoals subsidies, fiscale voordelen en kredieten, zodat onze klanten uiteindelijk hun innovaties kunnen realiseren, commercialiseren en/of opschalen. Onze klanten hebben bijna allemaal te maken met ICT-ontwikkeling, zowel voor infrastructuur, platforms en applicaties, als voor ICT-toepassingen in climate tech en life sciences.

 • Kantoor in Haarlem
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 14 werknemers
 • Actief in Nederland

Collega's

Sijmen Verveer (48) - Founding Partner - Innovaties in de ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In mijn vorige baan bij PwC ging mijn interesse al uit naar alle innovatieve bedrijven in haar klantenkring. Toen mijn werkgever besloot geen focus meer te leggen op innovatie en strategie, zijn we Innofunding begonnen. Hier kan ik mijn passie voor techniek helemaal in kwijt.

Wat was je vorige baan?
Subsidie- en innovatieadviseur bij PwC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sleutel aan en rij graag in mijn oldtimers, of vaar een rondje door Kennemerland. Een borrel met vrienden sla ik ook zelden af.

Jasper van Hijfte (29) - Consultant - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik gewerkt in een omgeving waar innovatie gewenst was, maar zelden bereikt werd. Ik was op zoek naar een bedrijf waarin een passie voor innovatie écht leeft en waar ik mijn achtergrond als industrieel ontwerper kon gebruiken om hieraan bij te dragen.

Wat was je vorige baan?
Communication Lead bij TU Delft/KLM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockey, lezen, borrels en eten.

Maikel Pauw (31) - Senior Consultant - New Business Development & Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding kom ik in aanraking met de nieuwste innovaties die in ontwikkeling zijn. Ik vind het leuk om hier met klanten over te sparren en een bijdrage te leveren aan het realiseren van deze innovaties door het ophalen van financiering.

Wat was je vorige baan?
Na een gecombineerde stage bij Innofunding en een accountantskantoor ben ik na mijn studie bij Innofunding blijven plakken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van diverse sporten zoals tennis, padel, voetbal en hardlopen.

Jaap Bunnik (56) - Founding Partner - Innovaties in Duurzaamheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb het bedrijf opgericht samen met Sijmen omdat ik de mogelijkheid zag mijn toenmalige werk als subsidieadviseur op een betere en professionelere manier, maar vooral ook met meer betrokkenheid bij de klant en zijn/haar technologie, uit te voeren. Tot op de dag van vandaag is dat oprecht gelukt en doe ik dit werk (zowel inhoudelijk als het ondernemerschap) met zeer veel plezier.

Wat was je vorige baan?
Subsidieadviseur bij PWC en later bij Deloitte.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, wandelen (lokaal, maar ook in de bergen), buiten zijn, zingen (in een koor), zeilen, fietsen, genieten van lekker eten en lekkere wijnen, concerten en musea bezoeken, in de tuin bezig zijn.

Rebekka Lennings (28) - Consultant - Duurzaamheid & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding werk je met een grote verscheidenheid aan projecten en klanten. Ik hou van deze diversiteit, en vind het super tof om een goed beeld te krijgen van wat er gaande is in de markt. Omdat ik veel projecten doe in de duurzaamheid & energietransitie, kan ik echt 'meekijken in de keuken' van innovatief duurzaam Nederland en deze ook nog eens helpen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Industrieel Ontwerpen en Master Strategic Product Design aan de TU Delft

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, zingen, dansen, yoga, met vrienden eten, op een terrasje zitten.

Philip Hoogreef (32) - Senior Consultant - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als project/account manager bij een ontwerpbureau, waar ik te weinig op de inhoud zat. Als consultant ben ik inhoudelijk betrokken bij projecten van allerhande innovatieve bedrijven in Nederland. Die variatie, in combinatie met het niet alleen achter je bureau zitten, maar ook op pad gaan, maakt het werk erg leuk.

Wat was je vorige baan?
Jr. account/project manager (trainee) bij CARTILS.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, stijl/salsadansen, lezen.

Matthijs Mees (26) - Consultant - Duurzaamheid & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben na eerst parttime voor Innofunding te hebben gewerkt fulltime “blijven hangen”. Niet voor niks uiteraard, want hier krijg ik de mogelijkheid om mee te kijken in de keuken van innovatief Nederland. Het hierbij actief kunnen ondersteunen van start-ups, scale-ups en grote organisaties met het verkrijgen van financiering om innovatieprojecten op te zetten geeft veel voldoening, helemaal als je de resultaten van deze projecten ook succesvol terugziet in de markt (en in de krant!). Dat dit binnen een jong, ambitieus en gezellig team kan, maakt het werk gewoon erg leuk.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen & Master Management, Economics and Consumer Studies aan de Wageningen Universiteit.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, speciaal bieren ontdekken en van de zon genieten. Als het meezit ook in die volgorde.

Danae Beskers - Consultant - Biomedische Innovaties

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien innovatie binnen de gezondheidszorg vaak nog achterblijft in vergelijking met andere sectoren, ontdekte ik tijdens mijn master dat ik me hier graag voor in zou willen zetten. Wat ik leuk vind aan het werken bij Innofunding is dat je echt inhoudelijk betrokken wordt bij (zorg)innovaties en daardoor ook een goed beeld krijgt van trends die in de markt spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en om een gezellig team te hebben waarmee af en toe geborreld wordt.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Biomedische Wetenschappen en Master Management, Policy Analysis & Entrepreneurship in Health & Life Sciences.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van sporten als rocycle, golfsurfen en snowboarden. Daarnaast hou ik van fotografie.

Femke Bouma (41) - Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een werkplek waarbij ik het gevoel heb iets bij te kunnen dragen. Bij Innofunding zijn de klanten en projecten ontzettend gevarieerd en krijg je een inkijkje in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovaties. Daarnaast krijg ik veel energie van de afwisselende werkzaamheden en het gezellige team.

Wat was je vorige baan?
Actrice en Office Manager in de culturele sector.

Wat doe je in je vrije tijd?
Theater, naar de film, spelletjes spelen, wandelen met mijn gezin, (uit)eten of koffie drinken met vrienden en familie.

Sophie Pahud de Mortanges

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Sollicitatieproces

Bevestigingsmail
± 5 werkdagen
Eerste gesprek op kantoor
± Binnen 1 week
Uitwerken online casus
± Binnen 1 week
Tweede gesprek op kantoor
± Binnen 1 week
Contractaanbieding (per mail)

Interessante baan?