Banen

Bijbaan Consultant ICT-subsidies

Bijbaan Consultant ICT-subsidies

Innofunding Haarlem

Wat is vereist?

 • WO bètaniveau
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal
 • Goede schrijfvaardigheden
 • Nieuwsgierig ingesteld

Wat krijg je?

 • Bijbaan met 8 tot 24-urige werkweek
 • €12 - €15 bruto per uur
 • Reiskostenvergoeding, gebruik van een laptop, lunch van de zaak en regelmatig bedrijfsuitjes
 • Inzage in de nieuwe stand van informatietechniek voor je eigen studie
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen
 • Goed bereikbare werkomgeving in het centrum van Haarlem

Wat doe je?

 • 30% Werken aan klantrapportages
 • 25% Informatie verzamelen voor subsidieaanvragen
 • 25% Administratie
 • 10% Afspraken met klanten
 • 10% Aanvragen schrijven

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Sijmen Verveer

Founding Partner

Vacature

Als Bijbaan Consultant ICT-subsidies bij Innofunding help je bedrijven met subsidieaanvragen voor innovaties op softwaregebied. Je ondersteunt onze Consultants waar nodig en werkt aan rapportages voor klanten. Samen met de Consultant breng je duidelijk in kaart welke ontwikkelingen zullen plaatsvinden in de operationele context en strategie van het bedrijf, welke vernieuwende aspecten binnen een specifiek domein van informatietechnologie hieraan vast zitten en voor welke subsidie ze in aanmerking komt.

Bij wat kleinere aanvragen kan het ook zo zijn dat je zelfstandig de subsidieaanvraag doet. Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je wilt werken. Mede door jouw inbreng worden allerhande projecten op het gebied van digitalisering en verduurzaming gefinancierd en gerealiseerd. Met deze bijbaan wordt je bètastudie alvast verrijkt met consultancyvaardigheden op het gebied van onder meer innovatiemanagement en bedrijfseconomie. Bovendien begin je al een relevant netwerk op te bouwen binnen een groep innovatieve ondernemingen en academische vakgroepen, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt na je studie worden vergroot.

Als je het leuk vindt om te schrijven over informatica en je vindt het niet erg dat je niet alles meteen weet, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Bijbaan Consultant ICT-subsidies

Op een leuke dag mag ik mee op afspraak naar de klant en word ik zo betrokken bij de start van een nieuw project .

Een dag is minder leuk wanneer ik vooral met administratieve zaken bezig ben. Bijvoorbeeld wanneer ik moet controleren of de klant de urenadministratie op orde heeft.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant met een online platform wil graag van 1 miljoen gebruikers naar 100 miljoen gebruikers. Ze willen daarvoor graag subsidie ontvangen en jij moet ze daarbij helpen. Hoe ga je te werk?

Je gaat met een Consultant mee naar de klant. Daar bespreek je wat de klant precies wil en hoe ze dat denkt te bereiken. Jullie gaan echt de diepte in om erachter te komen wat deze innovatie voor impact gaat hebben en welk probleem de ontwikkelaar zelf ermee wil oplossen. Dit kan iets zijn waar een gebruiker heel veel aan heeft, maar het kan ook iets zijn waardoor het ontwikkelen sneller kan verlopen. Je zorgt dat je alles tijdens deze meeting vastlegt zodat jullie daarna onderzoek kunnen doen naar een geschikte subsidie.

Je ondersteunt de Consultant bij het onderzoek en het schrijven van de subsidieaanvraag, zodat uiteindelijk een complete subsidieaanvraag op tijd kan worden ingediend.

Groeipad

Bijbaan Consultant ICT-subsidies
Innovatieconsultant ICT
Senior Innovatieconsultant ICT
Manager ICT innovaties

Werken bij Innofunding

Innofunding opereert op het kruisvlak van strategieconsultancy en financiering van innovatie. Innofunding helpt bedrijven bij de financiering van investeringen in innovatieve projecten via overheidsregelingen, zoals subsidies, fiscale voordelen en kredieten, zodat onze klanten uiteindelijk hun innovaties kunnen realiseren, commercialiseren en/of opschalen. Onze klanten hebben bijna allemaal te maken met ICT-ontwikkeling, zowel voor infrastructuur, platforms en applicaties, als voor ICT-toepassingen in climate tech en life sciences.

 • Kantoor in Haarlem
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 14 werknemers
 • Actief in Nederland

Collega's

Sijmen Verveer (49) - Founding Partner - Innovaties in de ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In mijn vorige baan bij PwC ging mijn interesse al uit naar alle innovatieve bedrijven in haar klantenkring. Toen mijn werkgever besloot geen focus meer te leggen op innovatie en strategie, zijn we Innofunding begonnen. Hier kan ik mijn passie voor techniek helemaal in kwijt.

Wat was je vorige baan?
Subsidie- en innovatieadviseur bij PwC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sleutel aan en rij graag in mijn oldtimers, of vaar een rondje door Kennemerland. Een borrel met vrienden sla ik ook zelden af.

Jasper van Hijfte (30) - Consultant - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik gewerkt in een omgeving waar innovatie gewenst was, maar zelden bereikt werd. Ik was op zoek naar een bedrijf waarin een passie voor innovatie écht leeft en waar ik mijn achtergrond als industrieel ontwerper kon gebruiken om hieraan bij te dragen.

Wat was je vorige baan?
Communication Lead bij TU Delft/KLM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockey, lezen, borrels en eten.

Maikel Pauw (32) - Senior Consultant - New Business Development & Finance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding kom ik in aanraking met de nieuwste innovaties die in ontwikkeling zijn. Ik vind het leuk om hier met klanten over te sparren en een bijdrage te leveren aan het realiseren van deze innovaties door het ophalen van financiering.

Wat was je vorige baan?
Na een gecombineerde stage bij Innofunding en een accountantskantoor ben ik na mijn studie bij Innofunding blijven plakken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van diverse sporten zoals tennis, padel, voetbal en hardlopen.

Jaap Bunnik (57) - Founding Partner - Innovaties in Duurzaamheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb het bedrijf opgericht samen met Sijmen omdat ik de mogelijkheid zag mijn toenmalige werk als subsidieadviseur op een betere en professionelere manier, maar vooral ook met meer betrokkenheid bij de klant en zijn/haar technologie, uit te voeren. Tot op de dag van vandaag is dat oprecht gelukt en doe ik dit werk (zowel inhoudelijk als het ondernemerschap) met zeer veel plezier.

Wat was je vorige baan?
Subsidieadviseur bij PWC en later bij Deloitte.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, wandelen (lokaal, maar ook in de bergen), buiten zijn, zingen (in een koor), zeilen, fietsen, genieten van lekker eten en lekkere wijnen, concerten en musea bezoeken, in de tuin bezig zijn.

Rebekka Lennings (29) - Consultant - Duurzaamheid & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding werk je met een grote verscheidenheid aan projecten en klanten. Ik hou van deze diversiteit, en vind het super tof om een goed beeld te krijgen van wat er gaande is in de markt. Omdat ik veel projecten doe in de duurzaamheid & energietransitie, kan ik echt 'meekijken in de keuken' van innovatief duurzaam Nederland en deze ook nog eens helpen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Industrieel Ontwerpen en Master Strategic Product Design aan de TU Delft

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, zingen, dansen, yoga, met vrienden eten, op een terrasje zitten.

Philip Hoogreef (34) - Senior Consultant - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als project/account manager bij een ontwerpbureau, waar ik te weinig op de inhoud zat. Als consultant ben ik inhoudelijk betrokken bij projecten van allerhande innovatieve bedrijven in Nederland. Die variatie, in combinatie met het niet alleen achter je bureau zitten, maar ook op pad gaan, maakt het werk erg leuk.

Wat was je vorige baan?
Jr. account/project manager (trainee) bij CARTILS.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, stijl/salsadansen, lezen.

Danae Beskers - Consultant - Biomedische Innovaties

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien innovatie binnen de gezondheidszorg vaak nog achterblijft in vergelijking met andere sectoren, ontdekte ik tijdens mijn master dat ik me hier graag voor in zou willen zetten. Wat ik leuk vind aan het werken bij Innofunding is dat je echt inhoudelijk betrokken wordt bij (zorg)innovaties en daardoor ook een goed beeld krijgt van trends die in de markt spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en om een gezellig team te hebben waarmee af en toe geborreld wordt.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Biomedische Wetenschappen en Master Management, Policy Analysis & Entrepreneurship in Health & Life Sciences.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van sporten als rocycle, golfsurfen en snowboarden. Daarnaast hou ik van fotografie.

Femke Bouma (42) - Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een werkplek waarbij ik het gevoel heb iets bij te kunnen dragen. Bij Innofunding zijn de klanten en projecten ontzettend gevarieerd en krijg je een inkijkje in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovaties. Daarnaast krijg ik veel energie van de afwisselende werkzaamheden en het gezellige team.

Wat was je vorige baan?
Actrice en Office Manager in de culturele sector.

Wat doe je in je vrije tijd?
Theater, naar de film, spelletjes spelen, wandelen met mijn gezin, (uit)eten of koffie drinken met vrienden en familie.

Sophie Pahud de Mortanges

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Sollicitatieproces

Bevestigingsmail
± 5 werkdagen
Kennismakingsgesprek
± Z.s.m. na kennismaking
Uitwerken van een (online) casus
± Z.s.m. na uitwerken
Tweede gesprek
± Z.s.m. na tweede gesprek
Contractaanbieding

Interessante baan?