Banen

Medewerker Applicatiebeheer Belastingen/WOZ

Vacature gesloten

Medewerker Applicatiebeheer Belastingen/WOZ

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau
 • Een afgeronde opleiding WOZ-medewerker of bereid deze te volgen
 • Kennis van en (werk)ervaring met de Wet WOZ
 • Bekend met SAP, Civision en 4WOZ of bereid deze eigen te maken
 • Kennis van Office, met name Excel;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Klant-, oplossings- en resultaatgericht
 • Enthousiast, leergierig en nauwkeurig

Wat krijg je?

 • €2.878 - €4.052 bruto p/m (schaal 8) o.b.v. 36 uur (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24-urige werkweek
 • 20 wettelijke vakantiedagen, 7 bovenwettelijke dagen (o.b.v. fulltime) en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met oog op een vast dienstverband
 • Ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • Individueel Keuzebudget (17,05% van het salaris)
 • Laptop en telefoon
 • Verstelbaar bureau en bureaustoel om thuis te kunnen werken

Wat doe je?

 • 40% Systemen onderhouden
 • 30% Problemen oplossen
 • 20% Administratie
 • 10% Overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Medewerker Applicatiebeheer Belastingen/WOZ bij de gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het beheer van de belastingapplicatie SAP Civision en de waarderingsapplicatie 4WOZ. Je fungeert als helpdesk voor je collega’s en ondersteunt ze bij het oplossen van problemen.

De bedrijfssoftware is een belangrijk onderdeel van team Belastingen. Jij helpt medewerkers bij het gebruiken en begrijpen van de bedrijfssoftware en werkt daarnaast aan het onderhoud van het systeem. Zo zorg je bijvoorbeeld voor het op tijd uitvoeren van updates, maak je accounts aan voor nieuwe gebruikers, of reset je wachtwoorden. Ook verzorg je een deel van de communicatie vanuit de systemen en ben je contactpersoon voor softwareleveranciers.

In deze functie maak je onderdeel uit van de vakgroep Belastingen. Deze vakgroep is onder meer verantwoordelijk voor het volledig uitvoeren van de Wet WOZ, inclusief waardebepaling van 12.000 objecten, het bijhouden van de gegevens in de basisadministraties WOZ en het bijhouden van de administraties van de gemeentelijke belastingen en voor de aanslagoplegging. Het team bestaat uit vier vaste parttime medewerkers en enkele inhuurkrachten.

De gemeente Buren wil graag de komende jaren het team Belastingen weer volledig versterken met vaste medewerkers. Hiervoor nodigen zij sollicitanten nadrukkelijk uit om hun interesse kenbaar te maken.

Als je technisch sterk bent, het leuk vindt om naar oplossingen te zoeken en je het niet erg vindt om op piekmomenten erg druk te zijn, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Medewerker Applicatiebeheer Belastingen/WOZ

Op een leuke werkdag lukt het je om veel problemen op te lossen en help je veel collega’s vooruit.

Op een minder leuke werkdag is het zo druk dat je niet iedereen kunt helpen. Collega’s moeten erg lang wachten en lopen daardoor achter op hun planning.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Het systeem crasht op een drukke dag. Hoe ga je te werk?

Helaas komt het weleens voor dat het systeem uitvalt. Op deze momenten moet je slim en snel schakelen met de softwareleverancier en de IT-afdeling van de gemeente. Als Applicatiebeheerder ben je namelijk de spil tussen collega's die met het systeem werken, de IT afdeling en de softwareleverancier.

Natuurlijk kijk je eerst of je het probleem zelf kunt oplossen. Je onderzoekt of het probleem zich bij één collega voordoet, of bij meerdere mensen. Als dat laatste het geval is, schakel je meestal de IT-afdeling in. Wanneer jullie er dan nog steeds niet uitkomen, of wanneer je ontdekt dat het aan de software ligt, schakel je de softwareleverancier in. Vaak is het probleem dan snel opgelost en kan iedereen weer aan het werk.

Groeipad

Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je IKB (Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied

Medewerker Applicatiebeheer Belastingen/WOZ

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Sollicitatieproces

Gesprek met leidinggevende en collega's
Optioneel vervolggesprek
Arbeidsvoorwaardengepsrek met leidinggevende en HR-Adviseur
Je hebt de baan!

Interessante baan?