Banen

Kernverbinder

Vacature gesloten

Kernverbinder

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Ervaring met werken in een gemeentelijke organisatie is fijn
 • Kennis van en ervaring met participatietrajecten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent een verbinder pur sang
 • Je bent graag buiten in de gemeente om mensen te ontmoeten
 • Je bent doortastend en zelfverzekerd

Wat krijg je?

 • Maximaal €5.247 bruto p/m (schaal 10) o.b.v. 36 uur (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen (o.b.v. fulltime)
 • Tijdelijk contract voor één jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • (Persoonlijke) ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget (17,05% van het salaris)
 • Laptop, telefoon en verstelbaar bureau en bureaustoel om thuis te kunnen werken, thuiswerken in overleg.

Wat doe je?

 • 30% Kerngericht werken aanjagen en ontwikkelen
 • 25% Inwonersbehoeften signaleren en opvolgen
 • 20% Over participatie en leefbaarheid adviseren
 • 15% Relaties en samenwerkingen opbouwen
 • 10% Met inwoners en organisaties bijpraten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Angelique Meijnen

Teammanager Dienstverlening

Vacature

Als Kernverbinder bij gemeente Buren faciliteer je cruciale verbindingen tussen de gemeente, inwoners, ondernemers en verenigingen. Je speelt een essentiële rol in het concreet verbinden van de gemeentelijke organisatie met deze diverse belanghebbenden, met een focus op wederzijds begrip en het realiseren van verlangens en concepten voor de leef-, werk- en woonomgeving. Je koppelt inwoners, ondernemers en verenigingen aan de gemeentelijke organisatie, waarbij iedereen vanuit zijn eigen rol bijdraagt aan het realiseren van wensen en ideeën, en je geeft richting zonder de uitvoering zelf op je te nemen.

Je begrijpt wat er speelt in de verschillende kernen en bij de gemeente, zodat je op een slimme manier kunt samenwerken. Je legt makkelijk contacten en kunt verschillende partijen met elkaar in contact brengen. Dit geldt ook voor het aanmoedigen van inwoners om actief bij te dragen aan hun eigen leefomgeving. Daarnaast stimuleer je collega's om hun talenten te benutten om samen doelen te bereiken en mogelijk te maken.

Je denkt altijd op een positieve manier mee over wat er mogelijk is, maar je blijft ook kritisch en realistisch over het uitvoeren van plannen. Je bent je bewust van de beperkingen, maar zoekt actief naar haalbare oplossingen. Als adviseur voor inwoners initiatieven speel je een belangrijke rol in het ondersteunen en opzetten van inspirerende projecten, zowel voor de inwoners als voor collega's. Tot slot draag je bij aan het doorontwikkelen van kerngericht werken bij de gemeente Buren.

Je maakt deel uit van het domein Dienstverlening, team kernregie. Het team bestaat uit twee kernverbinders met ondersteuning van een ondersteuner en een beleidsmedewerker Dienstverlening.

Als je het leuk vindt om mogelijkheden te creëren om aan de wensen en behoeften van mensen te voldoen en je het niet erg vindt om met verschillende uitdagingen om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Kernverbinder

Op een leuke werkdag overleg je met de Kernwethouder over kernontwikkelingen, haal je nieuwe dorpsinitiatieven op bij een dorpsvereniging en introduceer je deze binnen de gemeente. Daarbij sluit je de dag af met een wandeling met bewoners.

Op een minder leuke werkdag heb je vooral te maken met interne overleggen op kantoor, waarbij je weinig tot geen interactie hebt met inwoners. Dit betekent dat je de meeste tijd binnen doorbrengt.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een inwoner van de gemeente Buren komt bij je met een idee of aanvraag die de leefbaarheid in hun kern, straat of buurt kan vergroten. Wat doe je?

Je luistert aandachtig naar het idee of de aanvraag van de inwoner en gaat samen met hem of haar na wat er nodig en mogelijk is om de plannen te laten slagen. Je toetst het idee aan een aantal criteria, maar altijd met de instelling dat je alles doet om het idee mogelijk te maken. Mocht het idee niet voldoen aan de criteria, zoek je samen naar wat er wel kan.

Vervolgens kijk je welke vakspecialist binnen de gemeente deze droom waar kan maken. Je brengt de inwoner in contact met deze vakspecialist en houdt het totaaloverzicht van de voortgang. Je bent niet alleen een Verbinder maar ook Gids, die ervoor zorgt dat het bedachte initiatief van de inwoner mogelijk gemaakt wordt.
Deze situatie komt vaak voor en is een goed voorbeeld van hoe jij een verschil kunt maken in de leefbaarheid van de gemeenschappen binnen de gemeente Buren.

Groeipad

Buren is een kleine gemeente met veelzijdige functies. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je persoonlijke keuzebudget  (IKB) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Kernverbinder

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Interessante baan?