Banen

Communicatiemedewerker

Vacature gesloten

Communicatiemedewerker

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (B1-niveau), zowel in woord als geschrift
 • Je bent creatief en hebt gevoel voor ontwerp
 • Kennis van of interesse in SEO en social media
 • Je hebt ervaring met CMS-systemen en je kunt goed plannen
 • Enige ervaring met de voorkomende werkzaamheden en storytelling is fijn
 • Een relevante Mbo-opleiding (denk aan Communicatie of Marketing) of vergelijkbare ervaring

Wat krijg je?

 • € 3.014 - € 4.244 bruto p/m (schaal 8, afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek (2 x parttime is ook bespreekbaar)
 • Tijdelijk contract voor één jaar, met uitzicht op een vast contract
 • 27 vakantiedagen (o.b.v. 36- urige werkweek) en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen
 • Persoonlijke keuzebudget (IKB minimaal 17,05%)
 • Persoonlijke ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Flexibele werktijden (niet in het weekend) en de mogelijkheid tot thuiswerken (volledig ingerichte thuiswerkplek in bruikleen)

Wat doe je?

 • 30% Verschillende (B1-)teksten schrijven en redigeren
 • 20% Social media en website content creëren en monitoren
 • 20% Communicatieadviseurs ondersteunen
 • 10% Posters en flyers (laten) ontwerpen of drukwerk aansturen
 • 10% Huisstijl bewaken (en uitdragen)
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Leonie Sennef

Domeinmanager Bedrijfsvoering

Vacature

Als Communicatiemedewerker bij de Gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de Communicatieadviseurs en het zelfstandig uitvoeren van diverse communicatiewerkzaamheden. Denk aan het schrijven en herschrijven van teksten op B1-niveau voor verschillende doeleinden, zoals persberichten en social media posts. Verder creëer je begrijpelijke content voor de website en ben je betrokken bij het ontwerpen van visuele materialen, zoals posters en flyers. Ook het maken van foto's en video's bij gemeentelijke activiteiten behoort tot je werkzaamheden. In overleg bepaal je of je zelf het beeldmateriaal kunt maken, of dat je dit uitbesteedt. Je hoeft dan ook geen expert te zijn in ontwerpen en foto's of video's maken, maar enige kennis van programma's als Canva is wel een pre.

Daarnaast help je bij het verzamelen en redigeren van materiaal voor de wekelijkse gemeentepagina in het lokale nieuwsblad en voor het maandelijkse raadsjournaal. Bovendien draag je zorg voor de consistentie van de huisstijl. Kortom: je houdt je vooral bezig met externe communicatie en zorgt er bij alle verschillende communicatie-uitingen voor dat interacties met burgers vlot en professioneel verlopen. Verder ondersteun je de Communicatieadviseurs bij overige werkzaamheden.

Je komt terecht in team Communicatie, dat bestaat uit twee Communicatieadviseurs en een Strategisch Adviseur. Het team wordt ondersteund door drie collega's van team Online, die helpen op het gebied van websitebeheer en social media. Aangezien dit een nieuwe functie binnen het team betreft, krijg je de gelegenheid om de rol binnen de gestelde kaders naar eigen inzicht vorm te geven.

Als je het leuk vindt om toegankelijke teksten te schrijven die impact hebben op de inwoners en ondernemers van de gemeente en je het uitdagend vindt om zelf de regie te hebben over je eigen werkzaamheden en planning, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Communicatiemedewerker

Vandaag ben je creatief bezig met verschillende communicatieprojecten en heb je tussentijds prettig contact met je collega's.

Vandaag word je planning volledig overhoop gegooid door een onverwacht spoedoverleg, waardoor je geplande taken blijven liggen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een e-mail van een collega die vraagt of je een flyer wilt maken voor een aankomende bijeenkomst. Wat doe je?

Bij de Gemeente Buren is het belangrijk om eerst met de collega af te stemmen wat precies nodig is. In plaats van direct aan de slag te gaan met het maken van de flyer, loop je naar de collega toe om te bespreken wat de benodigde informatie is en wat het doel is van de flyer. Je koppelt dit terug aan de Communicatieadviseur, zodat jullie samen een plan kunnen maken. Dit zorgt voor een efficiënte aanpak en voorkomt miscommunicatie.

Daarna hangt je aanpak af van welke informatie je ontvangen hebt. Als er inderdaad een noodzaak is voor een flyer, dan maak je een inschatting of deze zelf te maken is in Canva of dat de opdracht beter uitbesteed kan worden. Het kan ook zijn dat er wel promotiemateriaal nodig is, maar dan in een andere vorm, bijvoorbeeld een tekst voor de website. Je denkt dus actief mee, springt in op verschillende situaties en gebruik je creativiteit om de past passende invulling aan een hulpvraag te geven.

Groeipad

Buren is een kleine gemeente met veelzijdige functies. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je persoonlijk keuzebudget (IKB - Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Communicatiemedewerker
Communicatieadviseur

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Sollicitatieproces

Gesprek met leidinggevende en collega('s)
Vervolggesprek (indien nodig)
Arbeidsvoorwaardengesprek met leidinggevende en HR-Adviseur
Je hebt de baan!

Interessante baan?