Banen

Beleidsmedewerker Warmtetransitie

Solliciteer nu

Beleidsmedewerker Warmtetransitie

Gemeente Buren Maurik

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Je bent oplossingsgericht en communicatief ingesteld
 • Je bent bekend met warmtetransitie
 • Je vindt makkelijk je weg in bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Je beschikt over minimaal Hbo werk- en denkniveau

Wat krijg je?

 • € 3.558 - € 5.247 bruto p/m (schaal 10, afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract
 • 27 vakantiedagen (o.b.v. 36- urige werkweek) en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen
 • Persoonlijke keuzebudget (IKB minimaal 17,05%)
 • Persoonlijke ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden en ABP-pensioen
 • Flexibele werktijden voor een goede werk-/privébalans en een volledig ingerichte thuiswerkplek om te te kunnen werken
 • Burens Budget t.w.v. € 160,00 netto per jaar

Wat doe je?

 • 20% Warmteplan en warmteprogramma bewaken, evalueren en actualiseren
 • 20% Bij actuele warmtetransitie-ontwikkelingen beleid ontwikkelen
 • 25% M.b.t. besparen en isoleren plannen ontwikkelen en uitvoeren
 • 25% Met collega's afstemmen
 • 5% Met de regionale RES-werkgroep warmte zaken afstemmen
 • 5% Overige werkzaamheden uitvoeren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Beleidsmedewerker Warmtetransitie bij de gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het sturen en realiseren van het warmteplan 2024-2026 binnen het domein Ruimte. Je vertaalt het warmteplan naar een warmteprogramma onder de omgevingsvisie. In deze rol draag je bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het versterken van het milieubeleid van de gemeente. Je coördineert de samenwerking met relevante partijen, zoekt naar financieringsmogelijkheden en gebruikt praktische inzichten voor de ontwikkeling van beleid. Daarbij houd je de voortgang scherp in de gaten en verzorg je de rapportages en financiële verantwoording van de projecten.

Daarnaast ontwikkel je beleid dat inspeelt op nieuwe en soms onverwachte ontwikkelingen in de warmtetransitie. Je blijft op de hoogte van technologische ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan het updaten van ons warmteprogramma, altijd in lijn met de huidige omgevingsvisie. Bovendien ben je betrokken bij het opstellen en uitvoeren van plannen gericht op energiebesparing en isolatie, waarbij je aandacht hebt voor het aspect van energiearmoede en het belang van heldere communicatie naar de lokale gemeenschap.

In de functie werk je nauw samen met collega’s binnen het team Duurzaamheid en zorg je voor een goede afstemming met andere afdelingen. Je bent een belangrijke schakel in het bevorderen van samenhang en samenwerking tussen verschillende onderdelen van de organisatie en externe stakeholders, waardoor je direct invloed hebt op de succesvolle implementatie van de warmtetransitie in de gemeente.

Let op: Deze vacature heeft geen einddatum. We zetten deze uit tot we de juiste nieuwe collega hebben gevonden. Zodra de positie vervuld is, halen we de vacature offline.

Als je het leuk vindt om beleidstrends te volgen en deze aan te passen aan de lokale behoeften, en je goed met maatschappelijke weerstand en veranderende prioriteiten om kunt gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Beleidsmedewerker Warmtetransitie

Vandaag heb je weer een nieuwe stap gezet in de verduurzaming van de gemeente Buren. Denk aan het ontwikkelen van nieuw beleid of het in de praktijk brengen van besparings- en isolatieplannen.

Vandaag kunnen er bestuurlijke prioriteiten zijn die afwijken van jouw duurzaamheidsdoelen, waardoor je aan het einde van de dag het gevoel kunt hebben dat je niet veel voortgang hebt geboekt met de warmtetransitie.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00

Voorbeeld uit de praktijk

Binnen de gemeente is er behoefte aan een duidelijke ontwikkeling van de warmtetransitie. Wat doe je?

Je begint met het eigen maken van het warmteplan 2024-2026 en de verdere Burense warmteontwikkeling in de eerste kernen waar het team al begonnen is. Je maakt kennis met de lokale stakeholders als woningbouwcorporaties, energiecorporaties en de klankbordgroep Warmte. Ook is het zaak je een beeld te vormen van de inwoners en hun behoeften, uitdagingen en initiatieven. Je gebruikt deze informatie om samen met collega's in te spelen op bijvoorbeeld nieuwe landelijke kaders, het ontwikkelen van het warmteprogramma en de aanpak op isolatie, energiebesparing en energiearmoede. Dat laatste overigens samen met de collega's van het Sociaal Domein. Regionaal neem je deel aan de RES werkgroep warmte. Je hebt ook oog voor planning, budgetten, etc. Nieuwe lokale initiatieven stem je daarbij af met jouw collega's die werken aan de inwonersparticipatie bij lokale projecten. Je vertaalt dus ontwikkelingen naar beleid in de wetenschap dat de warmtetransitie niet alleen een technische opgave is, maar zeker ook een maatschappelijke opgave is die over en met mensen gaat.

Groeipad

Buren is een kleine gemeente met veelzijdige functies. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je persoonlijk keuzebudget (IKB - Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Beleidsmedewerker Warmtetransitie

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Sollicitatieproces

Gesprek met leidinggevende en collega('s)
Vervolggesprek (indien nodig)
Arbeidsvoorwaardengesprek met leidinggevende en HR-Adviseur
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu