Werken bij Nespresso

Nespresso is opgericht in 1986 en marktleider op het gebied van geportioneerde koffie. Nespresso behoort wereldwijd tot de snelstgroeiende organisaties op het gebied van consumentengoederen. De organisatie is een zelfstandig onderdeel van Nestlé en heeft ruim 14.000 werknemers in dienst, verdeeld over 82 landen.

  • Hoofdkantoor NL in Amstelveen
  • Actief in 82 landen
  • 60% / 40%
  • Gem. leeftijd 31 jaar
  • 333 werknemers in Nederland
  • 14.000 werknemers in 82 landen

Ontwikkelen binnen het bedrijf

Nespresso Nederland biedt een groeipad dat op maat gemaakt is voor jouw functie. Er is bijvoorbeeld ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door projecten in de organisatie op te pakken, te investeren in je eigen team of door zelf initiatieven te nemen. Moederbedrijf Nestlé maakt gebruik van de strategie waarbij je jezelf ‘on the job’ ontwikkelt. Dit doe je door samen te werken met anderen en door trainingen of studies te volgen.

Waarom werken bij Nespresso

Sergej Cheng
Sergej Cheng
Coffee Trainer

Hospitality zit in mijn bloed. Ook het werken met mooie producten geeft mij voldoening. Ik kwam per toeval bij Nespresso terecht en inmiddels werk ik er al tien jaar! Ik voel me er thuis en krijg de ruimte en support om mijzelf te ontwikkelen.

Ardy de Jong
Ardy de Jong
Accountmanager Out of Home

Vanuit mijn sales-verleden bij mijn vorige werkgever ben ik bij Nespresso Nederland in contact gekomen voor de functie van Accountmanager Office en vanwege de uitstraling van het merk, professionalisme op de werkvloer en natuurlijk de heerlijke koffie ben ik gaan solliciteren en na 3 gesprekken aangenomen in 2017.

Casper Coppes
Casper Coppes
HR Business Partner

Ik was op zoek naar een informele werksfeer rondom een mooi product met genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Toen ik kennismaakte met Nespresso kwamen deze drie factoren meteen bij elkaar; ik wilde het liefst dezelfde dag nog beginnen!

Stellios Saridakis
Stellios Saridakis
Decision Support Analyst

Na 2,5 jaar werkervaring in de technische service bij een onderaannemer vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nespresso bood me de kans in hetzelfde werkveld te blijven, maar nu de operatie te bekijken vanaf de daadwerkelijke merkhouder.

Jasper Dobber
Jasper Dobber
National Key Account Manager B2B

Het is een gaaf bedrijf met een uitstraling die bij mij past. Ik sta volledig achter de producten en er zijn leuke kansen om door te groeien. Dit zowel binnen Nespresso als bij Nestlé.

Banen bij Nespresso

Wat is onze grootste uitdaging?

We moeten in Nederland mensen ervan bewust maken dat capsulekoffie kwalitatief beter en verser is dan bonenkoffie. In sommige Europese landen is dit bewustzijn er al, maar in Nederland moeten we daar nog hard aan werken. Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat mensen weten dat van álle capsulekoffie die er te krijgen is, Nespresso de beste is.

‘Besef van échte kwaliteitskoffie creëren in heel Nederland.’

Nespresso