Werken bij DORC

DORC (Dutch Ophthalmic Research Center) heeft in 40 jaar tijd een transformatie ondergaan van een Rotterdamse producent van oogheelkundige instrumenten naar een wereldmarktleider. Onze producten worden verkocht in ruim 80 landen wereldwijd. Waar het allemaal begon in een garage, bestaat het bedrijf nu uit meerdere locaties wereldwijd met het hoofdkantoor in Zuidland. Ondanks deze groei blijft DORC een informele organisatie waar de lijnen kort zijn en de deur van de directie open staat. Het succes van DORC is te danken aan ieders bijdrage: van teamleden tot oogchirurgen

DORC legt de focus op innovatie en gebruikt feedback van oogartsen wereldwijd voor verbetering. Wij produceren machines zoals de EVA (en de opvolger EVA nexus) die bedoeld zijn voor het gebruik in ziekenhuizen en oogklinieken. Deze machines, die uit ongeveer 1000 onderdelen bestaan, worden zorgvuldig in elkaar gezet. Er is een afdeling (Units) gespecialiseerd in het maken van deze machines, terwijl andere afdelingen instrumenten, fibers of vitrectomen produceren en testen. Na productie worden deze items gecontroleerd, gereinigd en verpakt in een cleanroom. De logistieke afdeling beheert de stroom van halffabrikaten en onderdelen. Deze worden opgeslagen in het magazijn en vervolgens geleverd aan productieafdelingen. Het is essentieel dat de bevoorrading continu is om productiestilstand te voorkomen.

DORC is altijd op zoek naar geschikte medewerkers die goed zijn opgeleid en gemotiveerd werken. Omdat je met kleine onderdelen werkt, is een goede motoriek vereist. Leren en feedback ontvangen zijn ook cruciale aspecten van jouw functie. Er is geen grijs gebied in de productkwaliteit; een product is correct of incorrect - en je wilt zeker weten dat je operaties veilig kunt uitvoeren. Je werkt in teams en het is daarom belangrijk dat je goed in een groep kunt functioneren, je aan richtlijnen kunt houden en verantwoordelijk en accuraat bent.

  • Hoofdkantoor in Zuidland
  • Verkocht in ruim 80 landen
  • 400+ medewerkers in Nederland
  • 700+ medewerkers wereldwijd
  • 52% / 48%
  • Gem. leeftijd is 45 jaar
  • Casual

Ontwikkelen binnen de organisatie

Door gezamenlijke kennis en inzet kunnen mensen wereldwijd weer zien. Daarom is het logisch  dat DORC alles op alles zet om te zorgen dat de talenten van de medewerkers zo goed mogelijk ingezet kunnen worden. Dat de medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. DORC vindt interne doorgroei heel belangrijk en doet er alles aan om op dat vlak te stimuleren en ondersteunen. Door opleidingen, maar bijvoorbeeld ook door meer verantwoordelijkheden te geven aan de medewerkers. Door ervaring te laten opdoen en een volgende functie aan te bieden als de medewerkers hebben laten zien dat zij daarvoor geschikt zijn.

Banen bij DORC

Vakgebied
Er zijn meer vacatures beschikbaar in andere talen
Klik hier voor vacatures in het Engels

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze uitdaging is om continu vooruitstrevend te zijn als het gaat om medische instrumenten en apparatuur voor oogoperaties. Aangezien we een snelgroeiende organisatie in de medische branche zijn waar compliance, kwaliteit en professionaliteit de boventoon voeren. Samen willen we oplossingen bieden, die levens mooier maken. Als je wilt werken bij een organisatie waar je vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt dan is DORC een geschikte werkplek. Je wordt gestimuleerd om met nieuwe ideeën te komen en DORC is een bedrijf waar innovatie, kwaliteit en techniek in het DNA zijn verweven.

‘Haal het beste uit jezelf, zodat een ander weer kan zien.’

DORC