Banen

Projectleider Brandveiligheid

Projectleider Brandveiligheid

Vivare Arnhem

Wat is vereist?

 • Minimaal een afgeronde technische hbo-opleiding richting Bouwkunde of Veiligheidskunde
 • (Bij voorkeur) werkervaring met het adviseren van brandveiligheidskwesties richting corporaties of (semi-)overheid
 • Kennis op het vlak van wet- en regelgeving en ervaring met de procedure van het vergunningstraject is een pre
 • Kennis en aantoonbare werkervaring met het huidige Bouwbesluit/BBL en weet dit toe te passen in jouw werkomgeving
 • Ervaring met projecten leiden
 • Goed in een team kunnen samenwerken
 • Goede adviesvaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Analytisch en servicegericht

Wat krijg je?

 • €4.366 - €5.897 bruto p/m (schaal J CAO Woondiensten), afhankelijk van kennis en ervaring en o.b.v. 36-urige werkweek
 • 36-urige werkweek
 • We beginnen met een jaarcontract met de intentie voor een vaste aanstelling
 • Ruim 5 weken vakantie per jaar
 • Volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden met een persoonlijk opleidingsbudget
 • Laptop en mobiele telefoon
 • Ruime thuiswerkmogelijkheden (o.a. ingerichte thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding)
 • Auto of fietsen? Altijd een gunstige reiskostenvergoeding van €0,40 per km (deel belast deels onbelast)
 • Een gezellig Grand Café waar je tegen een goed tarief met je collega’s kunt lunchen

Wat doe je?

 • 20% Voor de brandveiligheid van complexen de eindverantwoordelijkheid dragen
 • 25% In de integrale aanpak en planning van brandveiligheid de leiding nemen en acties uitzetten
 • 15% Projectcommunicatie en -samenwerking bewaken
 • 20% Beleid naar concrete vastgoedprojecten omzetten
 • 15% Samenwerking, innovatie en actief denken op het gebied van brandveiligheid stimuleren
 • 5% Collega’s adviseren en over brandveiligheid rapporteren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Nadine Schaart

Manager Contract en Leveranciersmanagement

Vacature

Als Projectleider Brandveiligheid ben je verantwoordelijk voor het garanderen van brandveiligheid in de wooncomplexen van Vivare. Je houdt je bezig met de ontwikkeling, coördinering en uitvoering van projecten die ervoor zorgen dat zowel de bestaande als nieuwe gebouwen voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Samen met alle betrokkenen, met wie je regelmatig contact hebt, werk je aan het behalen van de projectdoelstellingen. Ook houd je de budgetten en planningen nauwkeurig in de gaten en beheer je deze. Verder ben je actief betrokken bij het opstellen van beleid en plannen gericht op brandveiligheid. Hierin daag je zowel jezelf als je collega’s en externe partners uit tot innovatief denken en handelen.

Daarnaast ben je in deze rol het aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om brandveiligheidskwesties. Je adviseert hen over de laatste ontwikkelingen en ‘best practices’ op dit gebied. Je zorgt onder andere voor het opstellen en presenteren van heldere rapportages, waarin de status van de brandveiligheid in de complexen wordt weergegeven. Hierbij analyseer je de huidige situatie en identificeer je mogelijke verbeterpunten. Op die manier streef je er altijd naar om de brandveiligheid in complexen te waarborgen.

Je komt te werken in het team Complex Gestuurd Onderhoud (CGO), samen met collega’s die zich bezighouden met verschillende aspecten van onderhoud en renovatie. Bovendien maak je deel uit van het projectteam Brandveiligheid, een groep van acht experts uit verschillende vakgebieden binnen Vivare. Samen focussen jullie op het verbeteren en garanderen van de brandveiligheid. De combinatie van diverse kennis en ervaring in dit team leidt tot innovatieve oplossingen en een totaalaanpak van uitdagingen op het gebied van brandveiligheid.

Als je het leuk vindt om rapporten te analyseren, te communiceren met verschillende stakeholders om de brandveiligheid te waarborgen en je onvoorziene omstandigheden kunt ombuigen naar concrete oplossingen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Projectleider Brandveiligheid

Op een leuke werkdag motiveer en coach je het Projectteam en coördineer je acties om de brandveiligheid van de complexen te verbeteren.

Op een minder leuke werkdag wordt je geconfronteerd met onverwachte uitdagingen en obstakels. Door creatieve oplossingen te vinden, kom je uiteindelijk sterker uit de situatie en draag je bij aan een brandveilige woonomgeving voor de huurders.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er is een rapport binnengekomen van de brandweer met tekortkomingen op een complex. Wat doe je?

Als Projectleider Brandveiligheid analyseer je samen met interne collega's het rapport en bepaal je acties. Dit doe je mogelijk in samenwerking met de Omgevingsdiensten. Afhankelijk van de aard van de tekortkomingen (bouwkundig, installatietechnisch of bijvoorbeeld organisatorisch) stem je met de juiste collega’s de werkzaamheden op elkaar af. Op basis van de analyse worden concrete acties vastgesteld, zoals renovaties of aanpassingen. Gedurende de uitvoering van die acties zorg jij voor een goede coördinatie en communicatie tussen de verschillende stakeholders. Op die manier zorg je dat er adequaat wordt gereageerd op mogelijke tekortkomingen op het gebied van brandveiligheid, zodat de veiligheid in de complexen wordt gewaarborgd.

Groeipad

Bij Vivare is er volop aandacht voor jouw persoonlijke groei en professionele ontwikkeling, zowel in de hoogte als in de breedte. Je wordt ondersteund in het uitbouwen van je talenten en het actueel houden van kennis en vaardigheden. De Vivare Academie, een eigen online platform, biedt actuele klassikale en online trainingen om kennis en vakbekwaamheid te vergroten. Dit aanbod wordt continu aangepast met input van medewerkers, waardoor kennis en kunde van Vivarianen wordt gestimuleerd en er altijd ruimte is voor groei. Daarnaast krijgen ook jonge talenten bij Vivare volop kansen om zich verder te ontwikkelen. Jong Vivare brengt jonge collega’s uit diverse afdelingen en teams samen voor leerzame en gezellige activiteiten, waarbij netwerken en kennisdeling centraal staan.

Projectleider Brandveiligheid

Werken bij Vivare

Vivare is met 55.000 huurders een van de grootste woningcorporaties in Oost-Nederland. Dag in, dag uit zetten we ons in om in de regio zo veel mogelijk mensen een comfortabel en betaalbaar thuis te bieden. We richten ons specifiek op kwetsbare groepen en mensen met een bescheiden inkomen, zodat ook zij met plezier en in veiligheid kunnen wonen. Vivare heeft een uitdagende, maatschappelijke taak en die pakken we niet alleen aan. We slaan de handen ineen met bewoners, gemeenten, de overheid, aannemers en specialistische organisaties om samen onze doelstellingen te realiseren.

We zijn actief in zes gemeenten: Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden en Westervoort. Verder zijn ze actief in achttien plaatsen: Arnhem, De Steeg, Dieren, Doorwerth, Duiven, Ellecom, Elst, Groessen, Heelsum, Heveadorp, Loo, Oosterbeek, Renkum, Rheden, Spankeren, Velp, Westervoort en Wolfheze.

 • Kantoor in Arnhem
 • Circa 300 medewerkers in Nederland
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • Thuiswerkmogelijkheden (o.a. ingerichte thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding)

Collega's

Sanne van der Teems - Communicatie medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij vooral aansprak in het werken bij Vivare is het maatschappelijke karakter. Ik ben gek op teksten schrijven en content creëren. In deze functie ben ik daar veel mee bezig en kan ik nog veel leren van mijn collega's.

Wat was je vorige baan?
Junior online marketeer

Wat doe je in je vrije tijd?
Korfballen, met vrienden en vriendinnen afspreken, naar festivals, lekkere dingen bakken.

Erwin Daams - Operationeel Contractbeheerder - Contract en Leveranciersmanagement (CLM)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na vele jaren in de commerciële branche gewerkt te hebben, wilde ik graag iets doen waarin ik directer mijn steentje kan bijdragen voor de mens. In dit geval dus voor onze huurders.

Wat was je vorige baan?
Relatiebeheerder - Hefas Brandbeveiliging B.V.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, series kijken en naar Vitesse gaan.

Rosanne Hoogers - Senior klantconsulent Team Rheden - Renkum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Vivare gaan werken om betrokken te zijn met de huurders in de wijk en ervoor te zorgen dat huurders fijn kunnen wonen.

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen & paardrijden

Arjan van Turnhout - Senior klantconsulent

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vivare heeft een uitdagende maatschappelijke taak en als klantconsulent lever je een directe bijdrage. Toen ik (bijna) 5 jaar geleden de vacature zag was ik direct enthousiast. Daarnaast is er binnen Vivare volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, hierdoor heb ik recent de stap gemaakt naar de functie van senior Klantconsulent.

Wat was je vorige baan?
Filiaalmanager - Detailhandel

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en samen zijn met familie en vrienden.

Sanne Rosalina - Manager Communicatie, afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een mensgerichte organisatie, maatschappelijk betrokken én lekker in beweging. Hier voel ik mij thuis. Samen met collega's een steentje bijdragen aan het bieden van een fijn thuis aan onze huurders. Elke dag van waarde zijn, voor onze huurders en voor elkaar.

Wat was je vorige baan?
Manager marketing en communicatie bij een particuliere zorgorganisatie

Wat doe je in je vrije tijd?
In gezelschap van vrienden en familie leuke dingen ondernemen. Samen met man en kinderen genieten van kleine en grote geluksmomenten.

Femke Smits - Strategisch adviseur HR en Organisatieontwikkeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De functie sprak mij enorm aan, in combinatie met de maatschappelijke impact die Vivare maakt. En het onderdeel zijn van een HR- team, maakt dat ik me als een vis in het water voel.

Wat was je vorige baan?
HR-adviseur

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met mijn gezin. Wandelen met de hondjes, winkelen en borrelen met vrienden.

Wim Bastein - Kwaliteitsexpert Vastgoedprojecten, afdeling Complexgestuurd Onderhoud en Ontwikkeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb een maatschappelijk hart en wil iets betekenen voor een ander (huurders, collega's, onderhoudspartners, etc.). En Vivare staat bekend als een fijne werkgever.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider Spoor ProRail.

Wat doe je in je vrije tijd?
Feyenoord aanmoedigen, sporten met mijn zoon en wandelen met de hond.

Sollicitatieproces

Intake Recruiter of HR (brief selectie)
Eerste gesprek leidinggevende en collega
± Binnen 2 weken
Tweede gesprek met team en/of HR
± Binnen 1 week
Eventueel een meeloopdag of -ochtend
Arbeidsvoorwaardengesprek met HR
± Binnen 2 weken
Aanvragen van een VOG
± Binnen 2 weken
Tekenen arbeidsovereenkomst

Interessante baan?