Banen

Junior Beleidsadviseur

Junior Beleidsadviseur

Verbond van Verzekeraars Den Haag

Wat is vereist?

 • WO-diploma
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • In staat zelfstandig te werken en initiatieven te nemen
 • Communicatief vaardig en servicegericht

Wat krijg je?

 • € 3.232 - € 4.616 bruto p/m, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden, onder andere via de VerbondsAcademie
 • iPhone en laptop

Wat doe je?

 • 20% Werken aan projecten omtrent cybercriminaliteit
 • 30% Ledenevents organiseren
 • 20% Vergaderingen organiseren
 • 20% Werkgroepen organiseren en faciliteren
 • 10% Schadepreventie ondersteunen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Junior Beleidsadviseur bij het Platform Onderlinge Verzekeraars (onderdeel van het Verbond van Verzekeraars) ben je verantwoordelijk voor de belangenbehartiging en profilering van grote en kleinere verzekeringsmaatschappijen die bij het platform zijn aangesloten. Je levert een bijdrage aan een proportionele toepassing van de financiële regelgeving door voorstellen te bedenken, daarover met collega’s en externe partijen te overleggen en de leden over de resultaten te informeren. 

Daarnaast wordt er elk jaar een actiemaand georganiseerd waar veel tijd in gaat zitten. Het doel van deze actiemaand is om onderlinge en andere coöperatieve verzekeraars op de kaart te zetten en meer bekendheid te geven. Je verzint tijdens werkgroepen met leden van verzekeraars acties met een maatschappelijk thema, bijvoorbeeld jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt in gesprek laten gaan met verzekeringsdirecteurs, of een paardenverzekeraar die mensen met een beperking laat paardrijden. Tijdens deze werkgroepen heb jij een faciliterende rol; je zorgt dat de acties geadministreerd en opgevolgd worden en regelt dat vergaderingen worden ingepland.

Je wordt ook betrokken bij beleidsontwikkeling op het gebied van schadeverzekeringen, met name cybercriminaliteit. Je werkt mee aan de realisering en begeleiding van een cyberplatform waarbij verzekeraars zich kunnen aansluiten. Je beheert de agenda en zorgt voor opvolging van acties en vergaderingen. Je werkt dus aan veel projecten en onderwerpen tegelijk, daarom is het belangrijk dat je hierin het overzicht kunt bewaren. 

Binnen het Verbond van Verzekeraars werken 35 beleidsmedewerkers verdeeld over verschillende teams. Het Platform Onderlinge Verzekeraars telt circa 70 maatschappijen en wordt bediend door een Beleidsadviseur en een Manager. Aangezien schadepreventie ook een belangrijke activiteit van het platform is, heb je ook veel contact met de afdeling Schadeverzekering. 

Als je het leuk vindt om veel te organiseren en coördineren en op alle niveaus mee te praten, en je het niet erg vindt om met veel regelgeving om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Junior Beleidsadviseur

Op een leuke dag werk je aan verschillende projecten: je verzorgt de marketing voor het ene project, en overlegt met voorbereidende werkgroepen voor het andere project. Hierdoor is je dag heel afwisselend.

Op een minder leuke dag is het lastig om de proportionaliteit te realiseren, omdat grote en kleine verzekeraars vaak andere belangen hebben. Je probeert collega’s te overtuigen van jouw gelijk, maar dit lukt niet altijd.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
  • Vergadering bijwonen
  • Acties opvolgen
  • Contact met manager
  • Werken aan project cybercriminaliteit
  • Locatie regelen voor ledenbijeenkomst
  • Overleg collega's Insurance Academy

Voorbeeld uit de praktijk

Je bent medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse actiemaand, waarin onderlinge en coöperatieve verzekeraars zich profileren. Hoe ga je te werk?

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk verzekeringsmaatschappijen aanhaken. Dat doe je deels door schriftelijke te communiceren, maar ook door actief te werven. Het is dus van belang dat je niet verlegen bent. Je schakelt een tekstschrijver in die teksten schrijft over de jaarlijkse actiemaand en de invulling hiervan, waarna jij zorgt dat de teksten op de website verschijnen. Hiervoor werk je ook samen met PR.

Samen met een ledenwerkgroep werk je voorstellen uit waarbij je zoveel mogelijk maatschappijen probeert te betrekken. Je draagt leuke en waardevolle ideeën aan voor maatschappijen, bijvoorbeeld een bingo in een verzorgingstehuis. Het is belangrijk dat je uitdraagt dat het hier gaat om een om een verzekeraar die voor haar verzekerden én voor de maatschappij zorgt.

Je bent vanaf het idee tot de uitvoering betrokken. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om dingen te regelen, en dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Groeipad

Als Junior Beleidsadviseur zijn er volop mogelijkheden om door te groeien naar een medior en senior niveau. Ook kun je doorstromen naar andere functies. Je kunt jezelf ontwikkelen door gebruik te maken van mogelijkheden binnen de VerbondsAcademie, het interne opleidingsprogramma. Zo kan je in-company trainingen of online cursussen volgen of aansluiten bij een masterclass van een collega. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele opleidingswensen.

Junior Beleidsadviseur
Medior Beleidsadviseur
Senior Beleidsadviseur

Werken bij Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger midden in de actualiteit. Wij ondernemen alles om financiële dienstverleners te verenigen, sector en samenleving te verbinden en te versterken op het gebied van risico’s en onzekerheden. Voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers zijn wij de gesprekspartner.

 • Hoofdkantoor in Den Haag
 • 49% / 51%
 • 110 medewerkers
 • Gem. leeftijd 48 jaar

Collega's

Dennis (33) - Teamleider Financieel-Economisch bij Algemene Beleidszaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde meer gebruik maken van mijn studie economie, maar wel bij een branchevereniging. Verzekeraars zijn betrokken bij zoveel uitdagingen in de huidige samenleving. Zo kwam ik bij het Verbond terecht en dat is me heel goed bevallen. De sfeer is professioneel en super collegiaal.

Wat heb je gestudeerd?
Master economie aan de VU en Bachelor politicologie aan de VU

Wat doe je in je vrije tijd?
Netflix, reizen, op het terras zitten en politiek

Ellen (33) - (beeld)Redacteur op de afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie Communicatie heb ik verschillende banen gehad. Zo was ik adviseur particuliere verzekeringen en communicatiemedewerker bij een tussenpersoon. Na een aantal jaar wilde ik me toch echt helemaal focussen op het communicatievak. In mijn huidige functie zit dat dus helemaal goed!

Wat was je vorige baan?
Adviseur particuliere verzekeringen

Wat doe je in je vrije tijd?
Fotograferen, reizen, salsadansen

Pieter (54) - Manager Algemene Beleidszaken (ABZ)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik een aantal leuke en uiteenlopende functies bij een bank en bij een verzekeraar vervuld. In mijn achterhoofd sluimerde altijd wel de wens om nog een keer de belangen van de hele sector te behartigen en me bezig te mogen houden met maatschappelijk belangrijke onderwerpen. Die kans bij het Verbond van Verzekeraars heb ik met beide handen aangegrepen!

Wat was je vorige baan?
Directeur Verzekeringen WestlandUtrecht Bank, ING

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van cultuur, literatuur en ook natuur!

Barbara (48) - Woordvoerder/Communicatieadviseur bij de afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zet mij graag in voor een organisatie die ertoe doet en die een belangrijke bijdrage levert aan het goed functioneren van onze samenleving. De legitimiteit van verzekeraars is niet vanzelfsprekend. Bij alle beleidsafwegingen moet een branchevereniging balanceren tussen maatschappelijke ontwikkelingen en de verwachtingen die de leden en andere relevante stakeholders hebben. Dit geldt zeker voor het Verbond van Verzekeraars . Het Verbond heeft een beeldbepalende rol heeft als het gaat om het aanzien en de integriteit van de verzekeringsbranche: een zeer belangrijke mediator tussen burgers, politiek en samenleving. Het leek mij super om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere organisatie.

Wat was je vorige baan?
Woordvoerder bij o.a. Korpsleiding Politie en de ACM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Een goed boek lezen, zeilen, eten/borrelen met vrienden, een wandeling maken en koken!

Wai-Chong (39) - Statisticus op de afdeling CVS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het Verbond van Verzekeraars kende ik eigenlijk nog niet. Ik werd aangetrokken door de vacature op hun website. De beschreven werkzaamheden passen precies bij wat ik wil doen binnen een bedrijf.

Wat heb je gestudeerd?
Master Economics & Business aan Erasmus Universiteit Rotterdam, Actuarieel analist aan Actuarieel Instituut Utrecht

Wat doe je in je vrije tijd?
Activiteiten met de kinderen en schilderen

Chris van Toor - Manager Platform Onderlinge Verzekeraars

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Coöperatieve verzekeringen spreken me enorm aan. Ik vind het uitdagend om samen risico's te nemen en tegelijkertijd voor elkaar te zorgen.

Wat was je vorige baan?
Jurist

Wat doe je in je vrije tijd?
Werken aan mijn promotieonderzoek

Interessante baan?