Werken bij Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger midden in de actualiteit. Wij ondernemen alles om financiële dienstverleners te verenigen, sector en samenleving te verbinden en te versterken op het gebied van risico’s en onzekerheden. Voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers zijn wij de gesprekspartner.

Het Verbond past bij jou als je ervan geniet om in je werk voorop te lopen als kennisdrager van complexe vraagstukken en je, samen met anderen, van toegevoegde waarde voor de samenleving wilt zijn.

Deborah Grannetia
HR Adviseur
  • Hoofdkantoor in Den Haag
  • 49% / 51%
  • 110 medewerkers
  • Gem. leeftijd 48 jaar

Ontwikkelen binnen de organisatie

Je kunt jezelf ontwikkelen door gebruik te maken van mogelijkheden binnen de VerbondsAcademie, ons eigen opleidingsprogramma. Zo kan je in-company trainingen of online cursussen volgen of aansluiten bij een masterclass van een collega. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele opleidingswensen.

Waarom werken bij Verbond van Verzekeraars

Dennis
Dennis
Teamleider Financieel-Economisch bij Algemene Beleidszaken

Ik wilde meer gebruik maken van mijn studie economie, maar wel bij een branchevereniging. Verzekeraars zijn betrokken bij zoveel uitdagingen in de huidige samenleving. Zo kwam ik bij het Verbond terecht en dat is me heel goed bevallen. De sfeer is professioneel en super collegiaal.

Nelly
Nelly
Receptioniste

Deze organisatie is betrokken bij actuele politieke en maatschappelijke zaken en is dus erg interessant om voor te werken. Receptietaken bij het Verbond zijn daarom zeer divers; elke dag is anders.

Ellen
Ellen
(beeld)Redacteur op de afdeling Communicatie

Na mijn studie Communicatie heb ik verschillende banen gehad. Zo was ik adviseur particuliere verzekeringen en communicatiemedewerker bij een tussenpersoon. Na een aantal jaar wilde ik me toch echt helemaal focussen op het communicatievak. In mijn huidige functie zit dat dus helemaal goed!

Pieter
Pieter
Manager Algemene Beleidszaken (ABZ)

Hiervoor heb ik een aantal leuke en uiteenlopende functies bij een bank en bij een verzekeraar vervuld. In mijn achterhoofd sluimerde altijd wel de wens om nog een keer de belangen van de hele sector te behartigen en me bezig te mogen houden met maatschappelijk belangrijke onderwerpen. Die kans bij het Verbond van Verzekeraars heb ik met beide handen aangegrepen!

Barbara
Barbara
Woordvoerder/Communicatieadviseur bij de afdeling Communicatie

Ik zet mij graag in voor een organisatie die ertoe doet en die een belangrijke bijdrage levert aan het goed functioneren van onze samenleving. De legitimiteit van verzekeraars is niet vanzelfsprekend. Bij alle beleidsafwegingen moet een branchevereniging balanceren tussen maatschappelijke ontwikkelingen en de verwachtingen die de leden en andere relevante stakeholders hebben. Dit geldt zeker voor het Verbond van Verzekeraars . Het Verbond heeft een beeldbepalende rol heeft als het gaat om het aanzien en de integriteit van de verzekeringsbranche: een zeer belangrijke mediator tussen burgers, politiek en samenleving. Het leek mij super om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere organisatie.

Wai-Chong
Wai-Chong
Statisticus op de afdeling CVS

Het Verbond van Verzekeraars kende ik eigenlijk nog niet. Ik werd aangetrokken door de vacature op hun website. De beschreven werkzaamheden passen precies bij wat ik wil doen binnen een bedrijf.

Banen bij Verbond van Verzekeraars

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Veranderingen binnen en buiten de sector hebben impact op de relevantie van het Verbond. Hoe zijn we een waardevolle en interessante partner voor zowel bestaande als nieuwe leden en partners? En hoe blijven we toonaangevend en betekenisvol in de maatschappij? Ons antwoord hierop is: door ons sterker te verenigen en ons verder open te stellen. De inspanningen om onze organisatie toekomstbestendig te maken noemen we ‘Open Verbond’.

‘Verenigen door te verbreden, verbinden, vernieuwen en verbeteren.’

Verbond van Verzekeraars