Banen

Adviseur Schadeverzekeringen

Adviseur Schadeverzekeringen

Verbond van Verzekeraars Den Haag

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • Afgeronde academische opleiding; een juridisch profiel is een pre
 • Enige jaren relevante werkervaring
 • Kennis van maatschappelijke vraagstukken en de verzekeringssector
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je houdt overzicht en werkt resultaatgericht
 • Je bent in staat om van gegevens een verhaal te maken, zowel in woord als geschrift
 • Je bent een goede planner, werkt graag samen en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen

Wat krijg je?

 • €4.280,- tot €6.830,- bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen (+ mogelijkheid om 13 extra dagen per jaar op te bouwen)
 • Opleidingsmogelijkheden, onder andere via de VerbondsAcademie
 • 13e maand, pensioenregeling met bijdrage van de werkgever, extra compensatieverlofregeling, reiskostenvergoeding, collectieve zorgverzekering en collectieve regeling ANW-hiatenpensioen
 • Hybride werken met flexibele werktijden
 • iPhone met abonnement en laptop

Wat doe je?

 • 20% Netwerk opbouwen en onderhouden
 • 20% In relevante onderwerpen verdiepen
 • 20% Administratie verwerken
 • 20% Onvoorziene ontwikkelingen bestuderen
 • 10% Intern afdelingsoverleg
 • 10% Overleg met andere afdelingen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Adviseur Schadeverzekeringen bij het Verbond van Verzekeraars vertegenwoordig je de belangen van de verzekeringssector op het raakvlak van bedrijfseconomie en maatschappelijk belang. Je bent verantwoordelijk voor het signaleren van relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en portefeuille. Je neemt het voortouw bij het vormen van standpunten en het ontwikkelen van strategieën in samenwerking met de afgevaardigden van Schadeverzekeraars, van wie de belangen door het Verbond worden behartigd. Daarnaast ondersteun je commissies en/of werkgroepen en onderhoud je relaties met zowel Verzekeraars als met stakeholders.

Binnen de brede portefeuille Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid spelen diverse vraagstukken, waaronder de verzekerbaarheid van beroepsziekten, de rol van kunstmatige intelligentie in productaansprakelijkheid en de uitdaging om de toegang tot het recht betaalbaar te houden. Hoewel affiniteit met juridische vraagstukken een pluspunt is, ben je daarbij nauw betrokken bij de brede agenda van de afdeling Schade, met inbegrip van initiatieven zoals het programma Duurzaam Schade Verzekeren.

Je taken variëren van het opbouwen en onderhouden van een netwerk tot het verdiepen in relevante onderwerpen door middel van vakliteratuur en congressen. Daarnaast verzorg je agenda's, schrijf je notities, maak je presentaties en draag je bij aan interne afdelingsoverleggen en gesprekken met andere afdelingen. Je werkt intensief aan het beïnvloeden van het beleid binnen de schadeverzekeringssector.

Je wordt onderdeel van de afdeling Schade, een diverse groep van twaalf Beleidsadviseurs met een academisch profiel, variërend van junior tot senior niveau. Daarbij rapporteer je aan de Manager van de afdeling Schade.

Als je het geniet van het omgaan met mensen, actief netwerkt en je uitdaging ziet in het verrichten van gevarieerd werk, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Adviseur Schadeverzekeringen

Op een leuke werkdag bezoek je externe locaties, voer je interessante discussies met collega's en werk je aan impactvolle presentaties. Tussendoor beantwoord je vragen van de Woordvoerder, die 's avonds in het NOS Journaal worden behandeld.

Op een minder leuke werkdag focus je je vooral op de interne taken, zoals het schrijven van vergadernotities en het uitwerken van verslagen. Deze activiteiten vereisen nauwkeurigheid en concentratie.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt onverwacht een telefoontje van een Journalist. Deze persoon heeft vragen over de impact van kunstmatige intelligentie op productaansprakelijkheid voor een artikel dat voor het einde van de dag gepubliceerd moet worden. Wat doe je?

Bij het Verbond van Verzekeraars is het belangrijk om op de hoogte te blijven van relevante trends en ontwikkelingen binnen de verzekeringsbranche. Jouw taak is om de vraag van de Journalist goed te begrijpen en daarna de relevante informatie op een nauwkeurige en begrijpelijke manier over te brengen. Daarnaast is het belangrijk om ook de mogelijke implicaties van deze trend voor zowel de verzekeringsbranche als de samenleving in het algemeen te kunnen uitleggen.

Intern stem je af wat nodig is om de Journalist van juiste en duidelijke informatie te voorzien. Als niet alle antwoorden direct beschikbaar zijn, ga je aan de slag met het verzamelen ervan. Je maakt gebruik van je interne netwerk binnen de organisatie om de benodigde informatie te verzamelen. Mogelijk moet je ook op korte termijn een overleg organiseren met relevante collega's of experts binnen de branche. Het uiteindelijke doel is om de Journalist tijdig van accurate en duidelijke informatie te voorzien. Daarnaast maak je een analyse van welke impact dit onderwerp kan hebben voor de verzekeringsbranche en de samenleving en in hoeverre dit thema al aandacht heeft gekregen. Vervolgens stel je op basis van die analyse intern vervolgstappen voor.

Groeipad

Je kunt jezelf ontwikkelen door gebruik te maken van mogelijkheden binnen de VerbondsAcademie, ons eigen opleidingsprogramma. Zo kan je in-company trainingen of online cursussen volgen of aansluiten bij een masterclass van een collega. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele opleidingswensen.

Junior Beleidsadviseur
Medior Beleidsadviseur
Senior Beleidsadviseur

Werken bij Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger midden in de actualiteit. Wij ondernemen alles om financiële dienstverleners te verenigen, sector en samenleving te verbinden en te versterken op het gebied van risico’s en onzekerheden. Voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers zijn wij de gesprekspartner.

 • Hoofdkantoor in Den Haag
 • 49% / 51%
 • 110 medewerkers
 • Gem. leeftijd 48 jaar

Collega's

Dennis (35) - Teamleider Financieel-Economisch bij Algemene Beleidszaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde meer gebruik maken van mijn studie economie, maar wel bij een branchevereniging. Verzekeraars zijn betrokken bij zoveel uitdagingen in de huidige samenleving. Zo kwam ik bij het Verbond terecht en dat is me heel goed bevallen. De sfeer is professioneel en super collegiaal.

Wat heb je gestudeerd?
Master economie aan de VU en Bachelor politicologie aan de VU

Wat doe je in je vrije tijd?
Netflix, reizen, op het terras zitten en politiek

Ellen (36) - (beeld)Redacteur op de afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie Communicatie heb ik verschillende banen gehad. Zo was ik adviseur particuliere verzekeringen en communicatiemedewerker bij een tussenpersoon. Na een aantal jaar wilde ik me toch echt helemaal focussen op het communicatievak. In mijn huidige functie zit dat dus helemaal goed!

Wat was je vorige baan?
Adviseur particuliere verzekeringen

Wat doe je in je vrije tijd?
Fotograferen, reizen, salsadansen

Pieter (56) - Manager Algemene Beleidszaken (ABZ)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik een aantal leuke en uiteenlopende functies bij een bank en bij een verzekeraar vervuld. In mijn achterhoofd sluimerde altijd wel de wens om nog een keer de belangen van de hele sector te behartigen en me bezig te mogen houden met maatschappelijk belangrijke onderwerpen. Die kans bij het Verbond van Verzekeraars heb ik met beide handen aangegrepen!

Wat was je vorige baan?
Directeur Verzekeringen WestlandUtrecht Bank, ING

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van cultuur, literatuur en ook natuur!

Barbara (50) - Woordvoerder/Communicatieadviseur bij de afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zet mij graag in voor een organisatie die ertoe doet en die een belangrijke bijdrage levert aan het goed functioneren van onze samenleving. De legitimiteit van verzekeraars is niet vanzelfsprekend. Bij alle beleidsafwegingen moet een branchevereniging balanceren tussen maatschappelijke ontwikkelingen en de verwachtingen die de leden en andere relevante stakeholders hebben. Dit geldt zeker voor het Verbond van Verzekeraars . Het Verbond heeft een beeldbepalende rol heeft als het gaat om het aanzien en de integriteit van de verzekeringsbranche: een zeer belangrijke mediator tussen burgers, politiek en samenleving. Het leek mij super om een bijdrage te leveren aan deze bijzondere organisatie.

Wat was je vorige baan?
Woordvoerder bij o.a. Korpsleiding Politie en de ACM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Een goed boek lezen, zeilen, eten/borrelen met vrienden, een wandeling maken en koken!

Wai-Chong (39) - Statisticus op de afdeling CVS

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het Verbond van Verzekeraars kende ik eigenlijk nog niet. Ik werd aangetrokken door de vacature op hun website. De beschreven werkzaamheden passen precies bij wat ik wil doen binnen een bedrijf.

Wat heb je gestudeerd?
Master Economics & Business aan Erasmus Universiteit Rotterdam, Actuarieel analist aan Actuarieel Instituut Utrecht

Wat doe je in je vrije tijd?
Activiteiten met de kinderen en schilderen

Interessante baan?