Banen

Beleidsadviseur

Vacature gesloten

Beleidsadviseur

Uwoon Harderwijk

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Kennis van / een aantal jaren ervaring met beleid opstellen
 • Kennis van / een aantal jaren ervaring met (inhoudelijk) adviseren op strategisch niveau
 • Projectmanagementvaardigheden
 • Goed kunnen samenwerken, initiatiefrijk en een overtuigend karakter
 • Kennis van onderzoekstechnieken, marktonderzoek en data-analyse

Wat krijg je?

 • €4.367 - €5.903 bruto p/m (schaal K van CAO Woondiensten), exclusief 8% vakantietoeslag en o.b.v. 36 uur
 • 2% eindejaarsuitkering
 • 28 tot 32-urige werkweek
 • Jaarcontract met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
 • 27 vakantiedagen o.b.v. 36 uur
 • Ruimte en middelen voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Woondiensten, waaronder een goede pensioenregeling
 • Mogelijkheden tot hybride werken (50%/50%)

Wat doe je?

 • 20% Intern overleg
 • 20% Extern overleg
 • 20% Beleid opstellen
 • 20% Onderzoek verrichten
 • 10% Collega’s adviseren
 • 10% Actualiteiten bijhouden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

René van Dieren

Manager afdeling Strategie, Bedrijfsvoering en Organisatie

Vacature

Als Beleidsadviseur bij Uwoon ben je verantwoordelijk voor het opstellen van (strategisch) beleid. Je maakt beleid met concrete en werkbare kaders dat richting geeft aan de koers van de organisatie en de manier waarop collega’s hun werk uitvoeren.

Om goed volkshuisvestelijk beleid te maken volg je interne en externe ontwikkelingen op de voet. Je brengt in kaart wat deze ontwikkelingen voor de organisatie betekenen en welke acties mogelijk nodig zijn. Je geeft hierover advies aan collega's, het bestuur en management.

Je verzamelt en analyseert gegevens en trends die relevant zijn voor jouw vakgebied. Je doet onderzoek door bijvoorbeeld het uitvoeren van data-analyses en analyseert de uitkomsten. Alle informatie en uitkomsten weet je te vertalen naar realistisch beleid. Maar beleid maken doe je niet alleen. Je hebt regelmatig intern overleg met collega’s van diverse teams, en ook extern betrek je huurdersorganisaties en andere stakeholders bij het opstellen van beleid.

Corporaties hebben een grote maatschappelijke opgave op het vlak van beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. Jouw doel is om beleid te ontwikkelen waarmee je voldoet aan de woonbehoefte van huidige en toekomstige huurders. Daarover maak je prestatieafspraken met lokale partners: gemeenten, de huurdersorganisatie en andere woningcorporaties. Om gezamenlijk tot deze afspraken te komen stel je jaarlijks een activiteitenoverzicht op. Regionaal werk je samen met beleidsadviseurs van andere corporaties op regionale thema's, zoals de woonruimteverdeling en de nog uit te werken onderdelen van de Woondeal 2.0.

Je bent onderdeel van team Strategie, Beleid en Communicatie. Dit team wordt aangestuurd door een Manager en bestaat verder uit een andere Beleidsadviseur, een Assetmanager, 2 Communicatieadviseurs, 3 HR medewerkers en een Portefeuillemanager.

Als je het interessant vindt om te adviseren, werkbare kaders voor de organisatie te maken en het uitdagend vindt om de koers van Uwoon samen met stakeholders te vertalen naar haalbare prestatieafspraken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Beleidsadviseur
Ellen Roza

Op een leuke werkdag heb ik diverse overleggen met zowel collega’s als externe partijen. De interactie met mensen maakt mijn dag afwisselend.

Op een mindere werkdag kan het voorkomen dat ik een hele dag aan het schrijven ben. Gelukkig kan ik mijn dagen zelf indelen en plan ik het meestal anders.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je organiseert een brainstormsessie over het huurbeleid met het MT. Hoe ga je te werk?

Het doel van de brainstormsessie is om uitgangspunten te formuleren voor het nieuwe huurbeleid. Ter voorbereiding verken je de mogelijkheden op dit gebied. Vervolgens verwerk je dit in stellingen die je voorlegt aan het MT. Je ‘dwingt’ je collega’s zo om het kader zo helder mogelijk te krijgen, waardoor er interessante discussies op gang komen. Je krijgt een goed beeld van de gewenste uitgangspunten, die je vervolgens verwerkt in het plan van aanpak. Zo heb je een goede basis gecreëerd voor de verdere uitwerking.

Groeipad

Bij Uwoon ligt het groeipad van de werknemers niet vast. De organisatie faciliteert veel voor jouw ontwikkeling. Dat kan in de vorm van opleidingen, trainingen, coaching, stages en/of externe opdrachten. Ook is er een individueel loopbaanontwikkelingsbudget dat vrijelijk te besteden is. Bij blijven op je vakgebied is dan ook een minimale vereiste.

Beleidsadviseur

Werken bij Uwoon

Uwoon is een woningcorporatie die betaalbare en duurzame huizen voor mensen met een relatief laag inkomen realiseert. Wij creëren plekken waar huurders met plezier wonen en zich veilig en thuis voelen. Dit doet we niet alleen: we werken samen met huurders, gemeenten, zorg- en welzijnsaanbieders, aannemers en bouwers. Bij ons staat de huurder centraal. De sociale huurwoningen die worden gebouwd, verhuurd en beheerd, bevinden zich in de gemeenten Ermelo, Elburg, Harderwijk en Oldebroek.

Bij Uwoon staan de werkwaarden Samenwerken, Autonomie, Creativiteit en Plezier hoog in het vaandel, dus het is belangrijk dat jij jezelf hierin herkent.

Kijk voor meer informatie op de website van Uwoon.

 • Harderwijk
 • Hybride werken
 • Ingerichte thuiswerkplek
 • Fietsleaseregeling
 • Volledige vergoeding OV
 • 108 medewerkers

Collega's

Bert Smits - Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit de bouwwereld en ben bij dit bedrijf begonnen als Allround Vakman. Vanuit daar ben ik doorgestroomd naar Buurtbeheerder. Ik help graag mensen en probeer te kijken naar mogelijkheden. Precies dat kan ik in dit werk goed toepassen.

Wat was je vorige baan?
Timmerman bij Aannemer Dooijeweerd

Wat doe je in je vrije tijd?
Scheidsrechter zijn bij voetbalwedstrijden.

Laura Üzüm - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Uwoon geeft mij de vrijheid om mijn functie zelfstandig in te vullen. Er liggen mooie uitdagingen en er is een goede balans tussen strategie en uitvoering. Ook onze maatschappelijke taak vind ik belangrijk.

Wat was je vorige baan?
Communicatieadviseur bij een reclamebureau

Wat doe je in je vrije tijd?
Borrelen met vrienden, motorrijden en shoppen.

Monique Willems - Medewerker Servicelijn en Telefonie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had al flink wat jaren ervaring bij een andere wooncorporatie en dit beviel erg goed. Uwoon was net gefuseerd en er werd een nieuwe afdeling KCC opgezet. Ook bij Uwoon was er veel ruimte om mezelf verder te blijven ontwikkelen. Ik zag veel mogelijkheden om iets nieuws te leren, dus ik dacht: we gaan ervoor!

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij Oost Flevoland Woondiensten

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, Netflixen, lezen en tijd doorbrengen met mijn kleinkinderen.

Dorette van Dijken - HR Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had de ambitie om door te groeien naar de functie van HR-adviseur. Bij een maatschappelijke organisatie. Bij veel vacatures werd gevraagd naar meerdere jaren werkervaring. Die had ik niet. Ik kwam toen de vacature van Trainee HR-adviseur tegen bij Uwoon. Een mooie kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Tijdens het gesprek voelde ik meteen een klik met de mensen en de organisatie. Ik besloot ervoor te gaan. En werk er nog steeds met veel plezier. Inmiddels als HR-adviseur.

Wat was je vorige baan?
Trainee Arbeidsmarktbenadering & Organisatieontwikkeling bij de gemeente Borger-Odoorn.

Wat doe je in je vrije tijd?
Padellen, wandelen, gezellig borrelen op het terras of een serietje kijken op de bank.

Stephan Lubbertsen - Regisseur Onderhoud

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Een plek waar ik me kon blijven ontwikkelen. Na bijna 13 jaar bij een corporatie in Zwolle merkte ik dat de uitdaging afnam. Toen ik benaderd werd door Uwoon was ik dan ook snel geïnteresseerd. Zeker toen in de gesprekken duidelijk werd dat er voldoende ruimte is om mezelf te ontwikkelen. Ook de ontwikkeling waar Uwoon in zit sprak mij aan.

Wat was je vorige baan?
Projectleider woningverbetering bij een woningcorporatie in Zwolle.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd sport ik graag (voetbal, hardlopen & bowlen). Daarnaast speel ik graag spellen met vrienden en/of met het gezin.

Esther van den Hoef - Projectleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb vele jaren met plezier in de zorg gewerkt als projectleider vastgoed. Toch wilde ik graag mijn horizon verbreden, nieuwe ervaringen en kennis opdoen. Maar wel graag weer bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Dit geeft mij het gevoel dat mijn werk er echt toe doet. Ik word er blij van als ik huurders kan helpen aan een fijne woonomgeving, maar ook als ik woonproblemen kan oplossen. Uwoon is een bedrijvige en sociale organisatie met mooie ambities, het is nooit saai. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gemaakt.

Wat was je vorige baan?
Adviseur (zorg)vastgoed bij Attent Zorg & Behandeling.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Netflixen, naar de bios of voetbal kijken bij mijn zoons. En ik wandel graag met de hond.

Gelmer Oosterbeek - Woonconsulent

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn vorige werkgever in de commerciële branche, ben ik op zoek gegaan naar werk waarbij ik nog iets meer kan betekenen voor de maatschappij. Dit heb ik bij Uwoon gevonden en dat maakt ook dat ik mijn werk zo leuk vind!

Wat was je vorige baan?
Incassomedewerker op de afdeling Overheid bij deurwaarderskantoor Jongerius in Amersfoort.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag naar familie toe of op stap met vrienden.

Sollicitatieproces

Solliciteren kan t/m 28 november via VacaturePro
Eerste gesprek op 5 december
Tweede gesprek op 14 december
Arbeidsvoorwaardengesprek op 18 december
Je hebt de baan

Interessante baan?