Banen

Assetmanager

Vacature gesloten

Assetmanager

UWOON Harderwijk

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Verbindend en analytisch
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Initiatiefrijk en willen meebouwen aan een organisatie in ontwikkeling

Wat krijg je?

 • €4.140 - €5.597 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 32 tot 36-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen
 • Opleidingsbudget
 • Ruime thuiswerkmogelijkheden en pensioenregeling

Wat doe je?

 • 40% Complexplannen opstellen
 • 20% Informatie ophalen bij collega’s
 • 20% Overleg met gemeente en externe partijen
 • 10% Financiële en maatschappelijke prestaties analyseren en duiden
 • 10% Begrotingen opstellen en dashboard analyseren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

René van Dieren

Manager Strategie, Beleid en Communicatie

Vacature

Als Assetmanager bij UWOON ben je verantwoordelijk voor het implementeren van de portefeuillestrategie. UWOON is net begonnen met deze implementatie en deze functie betreft een nieuwe en belangrijke positie binnen de organisatie. Door nauwe samenwerking met je collega's zorg je ervoor dat de complexen van UWOON zowel nu als in de toekomst optimaal presteren. 

Je bent de persoon tussen de strategie en uitvoering en bedenkt hoe jouw plannen zo goed mogelijk in de systemen en de P&C cyclus geborgd kunnen worden. UWOON beheert bijna negenduizend woningen die variëren van (galerij)flats tot rijtjeshuizen. Jij zorgt ervoor dat dit bezit toekomstbestendig gemaakt wordt, zodat huurders goed en betaalbaar kunnen wonen. Dit realiseer je door complexplannen op te stellen en de juiste partijen samen te brengen en te inspireren: ga je de complexen doorverhuren, slopen of renoveren? En voor welke prijs en met welk onderhoud? Ook bekijk je of je bijvoorbeeld moet inzetten op een andere doelgroep, en of je de leefbaarheid in de wijk kunt verhogen.

Daarnaast ben je in samenwerking met de portefeuillemanager verantwoordelijk voor de groei van de woningvoorraad met de juiste woningen voor de juiste doelgroep. Daarom hou je de maatschappelijke en financiële prestatie van complexen goed in de gaten en stuur je bij waar nodig, zodat er binnen de financiële kaders maximaal gepresteerd kan worden. De financiële prestatie is te meten met harde cijfers, maar de uitdaging is vooral het sturen op het maatschappelijk presteren van de complexen, zoals betaalbaarheid, kwaliteit en een fijne buurt. Jij hebt vanuit je ervaring goede ideeën hierover en weet deze effectief te implementeren.

Je bent onderdeel van team Strategie, Beleid en Communicatie. Momenteel is dit team in ontwikkeling en wordt er onder andere gebouwd aan het proces van vastgoedsturing en beleidsontwikkeling. 

Als je het leuk vindt om mee te bouwen aan de ontwikkeling van een organisatie met nieuwe koers, en je het uitdagend vindt om hierin veel initiatieven te tonen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Assetmanager

Op een leuke werkdag los je samen met collega’s een ingewikkeld vraagstuk op met betrekking tot een complex. Hier komt een heldere aanpak uit voort, waarvan jullie weten dat die maximaal bijdraagt aan onze doelen.

Op een mindere werkdag moet je hard je best doen om de benodigde informatie uit systemen en via collega’s te verzamelen. Hierdoor boek je weinig vooruitgang, wat frustrerend kan zijn.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een galerijflat uit de jaren ‘70 heeft onderhoud nodig en hierbij is een integrale aanpak nodig. Hoe breng je de inbreng van die collega's bij elkaar en hoe kom je tot een toekomstbestendige oplossing?

Bij de desbetreffende flat zijn fysieke en sociale maatregelen nodig, en collega’s vragen om een integrale blik. Daarom breng jij de collega’s bijeen, met als doel een samenhangend plan samenstellen waarbij fysieke aanpak, verduurzaming, sturen op andere doelgroepen, huurbeleid en samenwerking met de gemeente bij elkaar komen. Het is belangrijk dat alles goed op elkaar aansluit en jij hebt hierin een cruciale rol. Je brengt in kaart wat het probleem is, en wat de logische ingreep is: moeten de woningen gesloopt worden, of zit het probleem meer aan de sociale kant? Jij bent als Assetmanager de persoon die het voorstel doet, en dit voorstel komt vervolgens bij de directie op tafel. Zij nemen de uiteindelijke beslissing.

Groeipad

Bij UWOON ligt het groeipad van de werknemers niet vast. Vanuit de organisatie krijgt iedereen een persoonlijk ontwikkelbudget om te blijven groeien. In deze functie zou je op termijn bijvoorbeeld kunnen doorgroeien naar Portefeuillemanager.

Assetmanager
Portefeuillemanager

Werken bij UWOON

UWOON is een woningcorporatie die betaalbare en duurzame huizen voor mensen met een relatief laag inkomen realiseert. Het bedrijf creëert plekken waar huurders met plezier wonen en zich veilig en thuis voelen. Dit doet UWOON niet alleen: ze werken samen met huurders, gemeenten, zorg- en welzijnsaanbieders, aannemers en bouwers. Bij UWOON staat de huurder centraal. De sociale huurwoningen die worden gebouwd, verhuurd en beheerd, bevinden zich in de gemeenten Ermelo, Elburg, Harderwijk en Oldebroek.

Bij UWOON staan de werkwaarden Samenwerken, Autonomie, Creativiteit en Plezier hoog in het vaandel, dus het is belangrijk dat jij jezelf hierin herkent.

Kijk voor meer informatie op de website van UWOON.

 • Harderwijk
 • 49% / 51%
 • Gem. leeftijd 51 jaar
 • 100 medewerkers
 • Hybride werken

Collega's

Bert Smits - Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit de bouwwereld en ben bij dit bedrijf begonnen als Allround Vakman. Vanuit daar ben ik doorgestroomd naar Buurtbeheerder. Ik help graag mensen en probeer te kijken naar mogelijkheden. Precies dat kan ik in dit werk goed toepassen.

Wat was je vorige baan?
Timmerman bij Aannemer Dooijeweerd.

Wat doe je in je vrije tijd?
Scheidsrechter zijn bij voetbalwedstrijden.

Laura Üzüm - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
UWOON geeft mij de vrijheid om mijn functie zelfstandig in te vullen. Er liggen mooie uitdagingen en er is een goede balans tussen strategie en uitvoering. Ook onze maatschappelijke taak vind ik belangrijk.

Wat was je vorige baan?
Communicatieadviseur bij een reclamebureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Borrelen met vrienden, motorrijden en shoppen.

Monique Willems - Medewerker Servicelijn en Telefonie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had al flink wat jaren ervaring bij een andere wooncorporatie en dit beviel erg goed. UWOON was net gefuseerd en er werd een nieuwe afdeling KCC opgezet. Ook bij UWOON was er veel ruimte om mezelf verder te blijven ontwikkelen. Ik zag veel mogelijkheden om iets nieuws te leren, dus ik dacht: we gaan ervoor!

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij Oost Flevoland Woondiensten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, Netflixen, lezen en tijd doorbrengen met mijn kleinkinderen.

Karin Soldaat - Beleidsadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan tien jaar als adviseur te hebben gewerkt bij commerciële bedrijven, wilde ik graag maatschappelijk relevant werk doen. Ik had al kennis en ervaring op het gebied van volkshuisvesting en deze baan bij UWOON sprak mij erg aan!

Wat was je vorige baan?
Adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen: het liefst in open water en als het (te) koud is in het zwembad.

Sollicitatieproces

Solliciteren (via VacaturePro)
Eerste gesprek met Manager en interim Portefeuillemanager (12 januari)
± 1 week
Tweede gesprek met Manager, HR Adviseur en Beleidsadviseur (17 januari)
± 1 week
Eventuele assesment
± 2 dagen
Je hebt de baan

Interessante baan?