Banen

Werkstudent Online Marketing

Tijdelijk gesloten

Werkstudent Online Marketing

Spielwork Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift
 • Je bent ondernemend, je durft vragen te stellen en je kunt zelfstandig werken
 • Interesse in Online Marketing en je werkt graag met data

Wat krijg je?

 • €500 - €1.000 bruto p/m (afhankelijk van dienstverband)
 • 3, 4 of 5 dagen in de week
 • 26 vakantiedagen (in fulltime dienstverband - pro rata)
 • Geen werk in het weekend
 • Werklaptop en lunch

Wat doe je?

 • 30% Advertenties maken
 • 15% Marketingbudgetten controleren
 • 20% Advertenties controleren en inplannen
 • 5% Social Media content bedenken
 • 10% Administratie Excel
 • 10% Verdiepen in Online Marketing specialismes
 • 10% Google Analytics

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Werkstudent Online Marketing houd je je bezig met adverteren op o.a. Google, Facebook en LinkedIn. Je maakt, test en analyseert de advertenties van klanten en bedenkt strategieën om de advertenties en targeting te optimaliseren. Naast het adverteren voor klanten houd je je bezig met de naamsbekendheid van Spielwork zelf. Dit doe je zowel online (door het toepassen van SEO-technieken, e-mail marketing en social media) als offline (door aanwezig te zijn op events en beurzen).

Als je het leuk vindt om veel bezig te zijn met online adverteren en je te verdiepen in (voor jou) onbekende online marketing specialismen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Werkstudent Online Marketing
Jannis van Hattum

Ik heb een leuke dag wanneer er een nieuw soort advertentie gemaakt moet worden. Je moet veel zelf uitvogelen, creatief zijn en je kan veel testen. Dit geeft je veel vrijheid en mogelijkheden om nieuwe dingen te leren.

Ik heb een matige dag als er vanuit Account Management wordt doorgegeven dat er een aantal advertenties uit moeten en budget wordt overgeheveld naar andere vacatures. Hierbij komt veel administratief werk kijken en dat is soms een puzzeltje.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een bericht van Account Management dat een bedrijf weinig reacties heeft op een vacature en dat er extra budget achter de advertenties mag.

Je bekijkt eerst op welke platformen er advertenties lopen voor deze vacature. Je bekijkt de resultaten en de kosten die gemaakt zijn per platform om uit te zoeken welke campagne het beste werkt en welke meer gepusht kan worden. Je zoekt daarna uit hoeveel budget er nog beschikbaar is om extra in te zetten en overlegt dit met Account Management. Het kan zijn dat er budget overgeheveld moet worden van een andere vacature dus administratief moet je scherp zijn, dit kan namelijk voor problemen zorgen in de toekomst. Daarna optimaliseer je de advertenties voor het bedrijf en houd je de voortgang en resultaten in de gaten, je moet hierbij veel schakelen met de accountmanagers.

Groeipad

Het groeipad binnen Spielwork staat niet vast. Omdat je in een team met verschillende disciplines werkt, denk je ook veel na over onderwerpen die buiten jouw vakgebied liggen. Het belangrijkste voordeel van een klein, groeiend bedrijf is dat je zelf je baan kunt creëren. Als Spielwork hard groeit, dan groei jij mee.

Werkstudent Online Marketing
Junior Online Marketeer
Online Marketeer
Head of Marketing

Werken bij Spielwork

Spielwork is opgericht in 2016 met als doel om het keurmerk te worden van eerlijke, visuele vacatures. Realistische vacatures zorgen voor verwachtingsmanagement, waardoor toekomstige werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Door meer inzicht te geven in het dagelijkse werk hoopt Spielwork te zorgen voor een betere match.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland
 • 30% / 70%
 • Gem. leeftijd 29 jaar
 • Team van 15 'Spielworkers'
 • Internationale ambities

Collega's

Britt van Everdingen (29) - Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de recruitment branche en sollicitanten vroegen mij vaak om meer uitleg bij de vacature. Via via kwam ik op de website van Spielwork terecht en ik was direct fan. Toen Manus al zijn ideeën aan mij pitchte wilde ik zo snel mogelijk beginnen.

Wat was je vorige baan?
Intercedent.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, lezen en nieuwe restaurants ontdekken.

Manus Aa (31) - Oprichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat ik een probleem zag in de markt en dat graag wilde oplossen. Het viel me op dat je na het lezen van een vacature nog steeds niet begrijpt wat een baan écht inhoudt. Vacatures moeten eerlijk, visueel en concreet zijn.

Wat was je vorige baan?
Fiscalist bij Loyens & Loeff.

Wat doe je in je vrije tijd?
FIFA, boeken lezen, gezelligheid met vrienden en vriendin, naar het strand, spelen met hond van mijn moeder.

Kees Klein Hemmink (34) - UX/UI Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vond het cool dat ik het hele merk Spielwork kon opzetten. Daarnaast had ik ook het gevoel dat we er een sexy merk van konden maken :)

Wat was je vorige baan?
Lead Design Delight Yoga.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en om met mijn zoontje en vriendin gezellige dingen te doen, en ik vind het chill om vuur te maken.

Roland Pastoor (32) - Back-End Developer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Manus en ik spraken elkaar toen Spielwork nog slechts een idee was. Ik was vooral enthousiast over de visie en het enthousiasme en zag de potentie ervan in.

Wat was je vorige baan?
Back-end Developer Sony Music.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen, sporten, gamen en Airsoften.

Frederique Moll (31) - Redacteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Spielwork kan ik niet alleen de content maken maar ook nadenken over het content proces. Daarnaast vind ik het heel interessant om meer te weten te komen over alle verschillende soorten banen en bedrijven.

Wat was je vorige baan?
Redacteur bij BNR Nieuwsradio.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, nieuwe restaurants uitproberen en leuke dingen met vrienden en familie doen.

Teun Raymakers (31) - Head of Accountmanagement

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zag al een tijdje interessante vacatures voorbijkomen op social media via Spielwork. Behalve dat ik onder de indruk was van de content van de vacatures, viel het op hoe goed de vacatures aansloten op mijn profiel. Het concept van Spielwork klopt zowel aan de vraag- als aanbodzijde. Het feit dat je écht helpt om de juiste match te maken spreekt me heel erg aan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Alles wat met sport te maken heeft! Daarnaast hou ik van (live) muziek en probeer ik zoveel mogelijk kinderen naar school te helpen in Kenia door T-shirts te verkopen met Good Matters.

Bart Fleskens (29) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik voor het eerst over Spielwork hoorde, was ik meteen al enthousiast. Soms hoor je ergens over en denk je 'had ik dit maar bedacht'. Dit had ik met Spielwork. Daarnaast leer je veel nieuwe bedrijven in verschillende branches kennen.

Wat was je vorige baan?
Sales- en Brandmanager bij Hollands Nat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Schaatsen, het volgen van (elke) sport, golf en voetbal.

Butch Bauw (26) - Online Marketeer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik vind het belangrijk om te werken met een duidelijke visie waar ik me mee kan identificeren. Manus heeft dat en ik voelde een klik waardoor ik met hem wilde samenwerken. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om impact te maken met een klein team.

Wat was je vorige baan?
Growth Hacker - Vandebron.

Wat doe je in je vrije tijd?
Chillen met vrienden, eten, netflixen en op vakantie gaan.

Alexander Borstlap (28) - Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam op Facebook en Instagram geregeld vacatures tegen die gemaakt werden door Spielwork. De visuele vacatures wekten mijn interesse waardoor ik de site eens ben gaan bekijken. Hier stuitte ik toen per toeval op de vacature voor de functie die ik op dit moment bekleed!

Wat was je vorige baan?
Accountmanager Fever-Tree.

Wat doe je in je vrije tijd?
Bbq'en, hockeyen, KUBB en kamperen.

Interessante baan?