Banen

Digitaal Marketing Specialist

Digitaal Marketing Specialist

Rexel Nederland Zoetermeer

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van (online) marketing en gevoel voor data-driven marketing en marketing automation
 • Kennis van en ervaring met marketing automation tools, CRM-systemen en e-mail marketing
 • Verder willen ontwikkelen op het gebied van marketing automation tools, CRM-systemen en e-mailmarketing
 • Interesse in SEO, SEA en social media marketing
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal

Wat krijg je?

 • Vanaf €3.400 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen
 • Ontwikkelingsmogelijkheden via de Rexel Academy
 • Winstdeling, telefoon en laptop

Wat doe je?

 • 35% Marketing automation
 • 10% Brainstormen
 • 25% Nieuwe campagnes opzetten
 • 10% Klantsegmentatie
 • 10% Data-analyse
 • 10% Organisatie ondersteunen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Digitaal Marketing Specialist bij Rexel ben je verantwoordelijk voor het verder digitaliseren en automatiseren van de marketingactiviteiten. Op basis van klantsegmentaties en data zorg je voor een persoonlijkere en effectievere klantbenadering.

Vanuit de opgestelde strategie bepaal je samen met de Marketing Coördinator en Communicatie Specialist welke digitale kanalen en campagnes ingezet kunnen worden om klanten op een persoonlijke manier te bereiken. Jij zorgt ervoor dat acties worden gestart op basis van klantgedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een e-mailflow die verstuurd wordt wanneer iemand een account aanmaakt op de website van Rexel. Je richt deze flow in onderbouwd met relevante (klant)data. Je voert verbeteringen door om de propositie, merkbeleving, klantbeleving en de marketingresultaten te verhogen.

Daarnaast speel je een belangrijke rol in het acquisitie- en onboardingsproces. Je richt het crm-systeem zo in, dat er voor de Accountmanagers automatisch taken worden aangemaakt als klanten een bepaalde actie uitvoeren op de website. Ook zorg je ervoor dat er een automatisch proces start waarbij nieuw ingeschreven bedrijven bij de KvK automatisch een kaart en cadeautje krijgen opgestuurd. Dankzij jouw kennis en kunde hoeven er steeds minder taken handmatig uitgevoerd te worden en bereikt Rexel potentiële klanten op een effectieve manier.

Je bent onderdeel van het Marketingteam, samen met een Campagne Coördinator, Communicatiespecialist en een Marketing Manager, aan wie je rapporteert.

Als je het leuk vindt om slimme marketingcampagnes en automations te bedenken zodat de klantervaring continu verbeterd wordt, en je het uitdagend vindt dat er soms werkzaamheden met spoed tussendoor komen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Digitaal Marketing Specialist

Op een leuke werkdag druk jij op de knop om een nieuw automationproces te lanceren. Daarnaast duik je in de resultaten van een bestaand automationproces en zie je dat jouw inspanningen hebben geleid tot een succes.

Op een mindere dag doen de systemen niet wat jij wil en zal je op zoek moeten gaan naar de oorzaak. Dankzij jouw expertise kun je het probleem snel oplossen en kun je de dag toch positief afsluiten.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Vanuit de afdeling Verkoop is het verzoek gekomen hen te ondersteunen bij het werven van nieuwe klanten. Hoe pak je dit aan?

Je bedenkt een plan om de afdeling Verkoop op een slimme manier te ondersteunen bij het acquisitieproces én om nieuwe klanten de beste ervaring te bieden. Na een brainstormsessie stel je voor om de nieuwe inschrijvingen bij de KvK maandelijks te uploaden in het crm-systeem, waarna je automatische taken aanmaakt voor de Accountmanagers. Om de leads alvast op te warmen, zorg je er middels een automation voor dat deze nieuwe bedrijven een leuke ‘gefeliciteerd met de start van uw bedrijf’-kaart en een give-away ontvangen. De Accountmanager haakt hierop in en weet de klant binnen te halen. Een dag later start er een e-mail automation en maakt de klant middels een serie e-mails optimaal kennis met Rexel.

Groeipad

Binnen Rexel werk je samen aan een persoonlijk leerpad. Daarnaast hebben we de Rexel Academy, waarbinnen je interne (online) trainingen kan volgen. Er is ook een mogelijkheid tot het volgen van externe trainingen. Verder biedt Rexel een Harrison Assessment aan voor medewerkers die een doorgroei ambitie hebben of een laterale stap willen maken. Als selectie- of ontwikkelinstrument gebruiken ze het CPM-assessment met rollenspellen en interviews. Aan de hand van de deze resultaten wordt er samen gekeken naar de meest passende loopbaanontwikkeling.

Marketing Automation Specialist

Werken bij Rexel Nederland

Rexel Nederland is een groothandel in elektrotechnische materialen, die producten en diensten op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement aanbiedt. Het bedrijf is onderdeel van de Rexel Group, één van de marktleiders in de distributie van elektrotechnische materialen. Rexel streeft ernaar om samen met haar klanten en leveranciers de best mogelijke totaaloplossing te ontwikkelen en nieuwe markten te creëren.

Rexel is een internationale organisatie en heeft in Nederland ruim twintig vestigingen. Opvallend zijn de lange dienstverbanden van gemiddeld 13 jaar, de hoge tevredenheidscore onder collega’s (88%), de doorgroeimogelijkheden én de energie van de collega’s.”

 • Hoofdkantoor NL in Zoetermeer
 • Actief in 32 landen
 • Gem. leeftijd 46 jaar
 • 400 werknemers in Nederland
 • Gemiddeld dienstverband 13 jaar
 • Hoge werknemerstevredenheid (88%)

Collega's

Benno Cools (31) - Medewerker binnendienst

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Rexel gaan werken, omdat je bij Rexel de kans krijgt om door te groeien en iedere dag met klanten in contact bent.

Wat was je vorige baan?
Uitzendkracht bij Tempo Team

Wat doe je in je vrije tijd?
Sport, koken en tijd doorbrengen met mijn vrouw en kinderen.

Jeroen Veen (36) - Sales Consultant E-Mobility

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al werkzaam in de E-mobility branche en hierin werkte ik al samen met Rexel. Toen merkte ik al dat het een mooi bedrijf is om voor te werken. Leuke collega's, goede sfeer. Qua business bezig met innovaties om klanten iedere keer goed te kunnen helpen en te informeren.

Wat was je vorige baan?
Business Development Manager - EVBox

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven!

Jahdiel (30) - Magazijnmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik zocht een leuke baan en opeens zag ik de vacature bij Rexel voorbij komen. Na mijn sollicitatie was ik enorm enthousiast. Het klikte al snel met mijn collega's, ik voel me hier enorm thuis en wil ook niet meer weg.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van muziek maken, optredens geven en sporten als ik daar de tijd voor heb.

Henk (53) - Magazijnmedewerker inkomende goederen

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben als uitzendkracht begonnen en hier toen in dienst gekomen.

Wat was je vorige baan?
Magazijnmedewerker groente en fruit

Wat doe je in je vrije tijd?
Achter m'n pc.

Martin (42) - Meewerkend Voorman

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik had voor Rexel Nederland een andere baan in de logistiek. Ik wilde daarin verder gaan en groeien en dat is uiteindelijk ook gelukt bij Rexel Nederland.

Wat was je vorige baan?
Heftruckchauffeur en Magazijnmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn gezin op pad gaan.

Robert van Bourgonje (51) - Vestigingsmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Rexel is een groothandel waar altijd nieuwe zaken spelen. Het vooruitstrevende en onderscheidende speelt daarbij een grote rol. Wat mij aansprak is dat het een groot bedrijf is met wereldwijde dekking.

Wat was je vorige baan?
Vertegenwoordiger bij een elektrotechnische groothandel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik wandel veel en geef voetbaltraining.

Touhami Kherazi (46) - Teamleider

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het is een gezond bedrijf en ik zag de doorgroeimogelijkheden.

Wat heb je gestudeerd?
MTS Elektrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, klussen en wandelen.

Yvonne (65) - Magazijnmedewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Rexel begonnen omdat het hier gezellig is, met leuke collega's. De ene collega is nog gekker dan de ander... Er is altijd een leuke sfeer, maar er wordt wel hard gewerkt.<br />

Wat heb je gestudeerd?
De Huishoudschool.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lekker vakantie vieren en gezellig winkelen.

Julius van Waveren (46) - Teamleider Klant Support, afdeling eBusiness

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik nog in de verkoop werkzaam was, had ik voornamelijk contact met klanten en minder met collega's. Ik vond het leuk om uitleg te geven over de werking van de app, de webshop en EDI. In mijn huidige rol is die balans tussen contact met klanten en contact met collega's heel goed. Bovendien hebben al mijn huidige werkzaamheden te maken met digitale oplossingen zoals EDI. Daarnaast word ik voldoende uitgedaagd en dat maakt mijn werk leuk en afwisselend.

Wat was je vorige baan?
eBusiness Specialist en Nationaal Accountmanager Industrie, allebei bij Rexel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen, motorrijden en tennissen.

Arthur van Diemen (43) - Teamleider Webshop, afdeling eBusiness

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag de overstap van B2C naar B2B maken in een omgeving waarin innovatie en duurzame groei belangrijk zijn. Via mijn netwerk kwam ik bij Rexel terecht, waar ik voldoende ruimte en uitdagingen zag voor de volgende stap in mijn carrière.

Wat was je vorige baan?
Omnichannel Development Manager bij Nextail

Wat doe je in je vrije tijd?
Ontspannen en genieten, soms andersom

Sollicitatieproces

Eerste gesprek
± 5 dagen
Assessment
± 5 dagen
Tweede gesprek
± 5 dagen
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?