Werken bij Rexel Nederland

Rexel Nederland is een groothandel in elektrotechnische materialen, die producten en diensten op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement aanbiedt. Het bedrijf is onderdeel van de Rexel Group, één van de marktleiders in de distributie van elektrotechnische materialen. Rexel streeft ernaar om samen met haar klanten en leveranciers de best mogelijke totaaloplossing te ontwikkelen en nieuwe markten te creëren.

Rexel is een internationale organisatie en heeft in Nederland ruim twintig vestigingen. Opvallend zijn de lange dienstverbanden van gemiddeld 13 jaar, de hoge tevredenheidscore onder collega’s (88%), de doorgroeimogelijkheden én de energie van de collega’s.”

  • Hoofdkantoor NL in Zoetermeer
  • Actief in 32 landen
  • Gem. leeftijd 46 jaar
  • 400 werknemers in Nederland
  • Gemiddeld dienstverband 13 jaar
  • Hoge werknemerstevredenheid (88%)

Ontwikkelen binnen de organisatie

Binnen Rexel werk je samen aan een persoonlijk leerpad. Daarnaast hebben we de Rexel Academy, waarbinnen je interne (online) trainingen kan volgen. Er is ook een mogelijkheid tot het volgen van externe trainingen. Verder biedt Rexel verschillende assessments aan voor medewerkers die een doorgroei ambitie hebben of een laterale stap willen maken. Als selectie- of ontwikkelinstrument gebruiken ze het CPM-assessment met rollenspellen en interviews. Aan de hand van de deze resultaten wordt er samen gekeken naar de meest passende loopbaanontwikkeling.

Waarom werken bij Rexel Nederland

Benno Cools
Benno Cools
Medewerker binnendienst

Ik ben bij Rexel gaan werken, omdat je bij Rexel de kans krijgt om door te groeien en iedere dag met klanten in contact bent.

Jeroen Veen
Jeroen Veen
Sales Consultant E-Mobility

Ik was al werkzaam in de E-mobility branche en hierin werkte ik al samen met Rexel. Toen merkte ik al dat het een mooi bedrijf is om voor te werken. Leuke collega's, goede sfeer. Qua business bezig met innovaties om klanten iedere keer goed te kunnen helpen en te informeren.

Jahdiel
Jahdiel
Magazijnmedewerker

Ik zocht een leuke baan en opeens zag ik de vacature bij Rexel voorbij komen. Na mijn sollicitatie was ik enorm enthousiast. Het klikte al snel met mijn collega's, ik voel me hier enorm thuis en wil ook niet meer weg.

Henk
Henk
Magazijnmedewerker inkomende goederen

Ik ben als uitzendkracht begonnen en hier toen in dienst gekomen.

Martin
Martin
Meewerkend Voorman

Ik had voor Rexel Nederland een andere baan in de logistiek. Ik wilde daarin verder gaan en groeien en dat is uiteindelijk ook gelukt bij Rexel Nederland.

Robert van Bourgonje
Robert van Bourgonje
Vestigingsmanager

Rexel is een groothandel waar altijd nieuwe zaken spelen. Het vooruitstrevende en onderscheidende speelt daarbij een grote rol. Wat mij aansprak is dat het een groot bedrijf is met wereldwijde dekking.

Touhami Kherazi
Touhami Kherazi
Teamleider

Het is een gezond bedrijf en ik zag de doorgroeimogelijkheden.

Yvonne
Yvonne
Magazijnmedewerker

Ik ben bij Rexel begonnen omdat het hier gezellig is, met leuke collega's. De ene collega is nog gekker dan de ander... Er is altijd een leuke sfeer, maar er wordt wel hard gewerkt.<br />

Arthur van Diemen
Arthur van Diemen
Teamleider Webshop, afdeling eBusiness

Ik wilde graag de overstap van B2C naar B2B maken in een omgeving waarin innovatie en duurzame groei belangrijk zijn. Via mijn netwerk kwam ik bij Rexel terecht, waar ik voldoende ruimte en uitdagingen zag voor de volgende stap in mijn carrière.

Banen bij Rexel Nederland

Vakgebied
Er zijn meer vacatures beschikbaar in andere talen
Klik hier voor vacatures in het French

Wat is onze grootste uitdaging?

De belangrijkste uitdaging bij Rexel is momenteel om onze klanten een beter serviceaanbod te kunnen bieden zowel op digitaal als op offline (bijv. logistiek) gebied. Verder werken wij hard om onze klanten mee te nemen en te adviseren in de laatste innovaties op het gebied van het nieuwe bouwen (circulair, energieneutraal).

‘Optimaliseren van het serviceaanbod.’

Rexel Nederland