Banen

Master Data Specialist

Vacature gesloten

Master Data Specialist

Phoenix Contact Zevenaar

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau richting informatiemanagement
 • 3 jaar ervaring in bedrijfskunde
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Initiatiefnemer, nieuwsgierig, analytische denker en teamplayer

Wat krijg je?

 • €3.000 - €6.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een variabele bonusregeling

Wat doe je?

 • 40% Diverse systemen optimaliseren en data beheren
 • 30% Data verzamelen en dashboards bouwen
 • 30% Voor datagedreven klanten een plan maken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Master Data Specialist bij Phoenix Contact ben je verantwoordelijk voor het beheer van artikelgegevens en speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de kwaliteit en relevantie van deze informatie. Je draagt bij aan het opstellen en implementeren van een datastrategie, die gericht is op het optimaal ondersteunen van onze klanten. Je bent ook betrokken bij het waarborgen van de data-integriteit en zorgt ervoor dat alle informatie in de systemen up-to-date blijft. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het beheren van artikel data vanaf de introductie van een product tot het einde van de product levenscyclus.

Je zult daarnaast actief samenwerken met verschillende afdelingen om ervoor te zorgen dat de data altijd accuraat en relevant is. Door je expertise in te zetten, draag je bij aan het creëren van een efficiënte gegevensverwerking binnen het bedrijf. Je inventariseert de informatiebehoefte van diverse afdelingen. Je bouwt dashboards voor Productmanagers en Marketing & Communicatie Specialisten, zodat zij op basis van actuele relevante data de juist marktstrategie kunnen creëren. Daarnaast onderzoek je hoe datagedreven werken bedrijfsbreed kan worden geïmplementeerd.

Binnen het team werk je samen met de afdelingen Productmanagement en Marketing Communicatie. Samen met zeven Productmanagers en drie collega's die gespecialiseerd zijn in Marketing en Communicatie, vormen jullie een team dat zich richt op het leveren kwalitatieve diensten.

Als je een passie hebt voor het verzamelen van data, werken met cijfers en statistieken, en uitstekend initiatief kan tonen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Master Data Specialist

Op een leuke werkdag heb je contact met diverse Productmanagers om te inventariseren wat hun datawensen zijn. Daarna ga je aan de slag met het verzamelen van data en het bouwen van dashboards.

Op een minder leuke werkdag ben je voornamelijk bezig met klantvragen voor artikeloverzichten die handmatig samengesteld moeten worden in Excel.

  • Nieuwe data invoeren en valideren
  • Controleren of producten correct zijn gelabeld
  • Samenwerken met andere afdelingen voor afstemming van databehoeften

Voorbeeld uit de praktijk

Een product kan niet besteld worden in de webshop. Wat doe je?

Je begint met het inzicht krijgen in het systeem. Vervolgens ga je na of het product op actief staat, waardoor het product beschikbaar wordt voor een bestelling. Daarbij is het belangrijk dat je de overige productgegevens in de gaten houdt. Je verifieert of alle informatie correct is om een foutloze orderverwerking te garanderen. De laatste stap in het proces is de terugkoppeling met de klant. Je informeert de klant over de beschikbaarheid van het product, de juiste prijs en eventuele andere relevante details.

Groeipad

Bij Phoenix Contact hebben we onze eigen Academy en een Development & Inspiration Program. Er zijn mogelijkheden voor externe scholingen, vrije toegang tot goodhabitz. Het groeipad is niet in steen gebeiteld. Doorgroeimogelijkheden verschillen per functiegebied en gaat in overleg met je leidinggevende.

Master Data Specialist

Werken bij Phoenix Contact

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in connectiviteit en pionier in elektrificatie en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Wij zien de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten we ons iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme.

 • Kantoor in Zevenaar
 • 135 medewerkers
 • 22.000 medewerkers wereldwijd
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Business casual
 • Bij fulltime dienstverband twee dagen in de week
 • Eigen academy, eigen sport en 3d sport faciliteiten

Collega's

Jelle Hugen (25) - Inside Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn eerste kennismaking met Phoenix Contact was tijdens mijn stageperiode. Deze ervaring was positief waardoor ik hier na mijn opleiding ben komen werken. Inmiddels werk ik ruim twee jaar bij Phoenix Contact en heb ik een mooie stap mogen maken naar de functie Inside Account Manager. Dit is een nieuwe functie binnen Phoenix Contact waarin ik innovatieve bedrijven op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering kennis laat maken met de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van Phoenix Contact. Vanuit deze functie doe ik veel commerciële ervaring op en heb ik het voorrecht dat ik mij kan beroepen op de visie van mijn ervaren salescollega’s. De vrijheid om te kunnen pionieren en de prettige samenwerking met mijn collega’s maken het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heb je gestudeerd?
Ondernemerschap en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, mountainbiken, fitnessen en uit eten of terrassen met vrienden.

Anne-Fleur Gratrix (35) - Management Assistant DC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De collega’s en de sfeer van een familiebedrijf laten je echt ‘thuis’ voelen. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid je verder te helpen, dit maakt dat ik mij hier op mijn plek voel. Phoenix Contact investeert in zijn medewerkers d.m.v. trainingen maar ook de interne sportruimte waar iedereen zich tijdens werk kan uitleven.

Wat heb je gestudeerd?
Management Assistant/Directiesecretaresse bij Schoevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, uit eten gaan.

Jan-Willem Steenbergen (44) - Product Manager IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 10 jaar als Software Engineer gewerkt te hebben voor verschillende system integrators wilde ik graag voor een fabrikant werken, het liefst voor een niet-beursgenoteerd familiebedrijf. Nu zijn we inmiddels 10 jaar verder en werk ik mede dankzij de interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden nog steeds met plezier bij Phoenix Contact.

Wat heb je gestudeerd?
Elektrotechniek, Specialisatie Technische Computerkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen in de natuur.

Elvira den Hertog (57) - Management Assistent IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in een hele andere branche wilde ik graag iets anders en kwam ik als interimmer bij Phoenix Contact terecht. Al de eerste week voelde ik dat ik in een warm bad terecht was gekomen. Er heerst een fijne informele cultuur, collega’s zijn erg behulpzaam en er zijn een heleboel zaken gewoon goed geregeld zoals flexibele werkuren (38-urige werkweek), sportmogelijkheden op kantoor, een heel goed bedrijfsrestaurant, etc. Dus de eerste beste kans die ik kreeg om te blijven heb ik toen direct aangepakt en ik ben nu na ruim drie jaar nog steeds heel blij dat ik hier mag werken.

Wat heb je gestudeerd?
MEAO – Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, spinning, fietsen, wandelen, ‘op avontuur gaan’ d.m.v. activiteiten en weekendjes weg maar ook klussen, tuinieren en genieten op de boerderij.

Michaël Harlaar (61) - Product Specialist IE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik actief ben in de wereld van fabrikanten, ben ik werkzaam geweest bij drie multinationals. Toen ik in gesprek kwam met Phoenix Contact viel mij direct op dat men klantgericht in de markt staat. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, gevoed door kennis van de techniek en het ondernemerschap dat bij de medewerkers aanwezig is. Tel hier de hoge mate van nieuwe producten bij op en je weet direct waarom je bij Phoenix Contact wilt werken. Geen dag gelijk en mogelijkheden in overvloed. Phoenix Contact, mijn keuze.

Wat heb je gestudeerd?
Elektro Technische School Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Techniek, modelauto’s, kunst liefhebber, tijd spenderen met dochters en kleinzoon, liefhebber van huisdieren.

Terra Lenderink (23) - Office Sales Engineer - Backoffice

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen. Vanuit daar ben ik blijven hangen bij het bedrijf. Dit komt doordat ik een hele leerzame en goede ervaring heb gehad tijdens mijn afstudeerstage en het een mooie kans vond om te blijven om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden optrekken, sporten.

Marcia Almekinders (52) - Regio Manager Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Phoenix Contact is een begrip in de ‘wereld’ van de industriële automatisering waar ik al heel wat jaren in actief ben. Toen ik werd gevraagd om hier een keer te komen praten kon ik dat niet afslaan al was ik niet op zoek naar iets anders. Toen ik echter het pand verliet na mijn eerste gesprek was ik om. Phoenix Contact heeft zo veel mooie innovatieve producten, nog veel meer dan ik in eerste instantie dacht, die wilde ik gaan verkopen.

Wat heb je gestudeerd?
HTS Electrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en winkelen.

Interessante baan?