Banen

Marketing & Communicatie Specialist

Vacature gesloten

Marketing & Communicatie Specialist

Phoenix Contact Zevenaar

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • 5 jaar werkervaring
 • Skills in content marketing, campagne marketing, leadgeneratie, account based marketing en customer experience
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Nieuwsgierig, initiatiefnemer, teamplayer, kritisch, resultaatgericht en creatief

Wat krijg je?

 • €2.700 - €5.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Een variabele bonusregeling

Wat doe je?

 • 40% Leadgeneratie campagnes ontwikkelen
 • 30% Doelgroep analyses uitvoeren
 • 15% Intern overleg
 • 15% Campagnes analyseren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Marketing & Communicatie Specialist bij Phoenix Contact ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van doelgerichte campagnes. Je bent onderscheidend doordat je het vermogen hebt om diverse doelgroepen te begrijpen en de customer journeys in kaart te brengen, wat resulteert in overtuigende proposities. Klantgerichtheid staat dan ook centraal in jouw benadering, waarbij je fungeert als een waardevollen sparringpartner voor Productmanagers en hen ondersteund bij de uitvoering van hun plannen. Jouw werkwijze kenmerkt zich door vastberadenheid en je hebt aandacht voor concrete prestaties.

Je bent ook verantwoordelijk voor het bedenken en creëren van effectieve campagnes die uitstekend aansluiten op de wensen en behoeften van diverse doelgroepen. Door diepgaande analyses van klantreizen weet je interessante proposities te formuleren en leg je nadruk op een klantgerichte benadering.

Binnen het team werk je samen met de afdelingen Productmanagement en Marketing Communicatie. Samen met zeven Productmanagers en drie collega's die gespecialiseerd zijn in Marketing en Communicatie, vormen jullie een team dat zich richt op het leveren kwalitatieve diensten.

Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn en je het niet erg vindt om meerdere taken te onderhouden, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Marketing & Communicatie Specialist

Op een leuke werkdag ben je actief bezig met het managen en organiseren van diverse campagnes die lopen. Je krijgt veel energie en nieuwe creatieve ideeën van de gesprekken die je met je collega's en klanten voert.

Op een minder leuke werkdag zijn er veel overleggen ingepland, waardoor je weinig toekomt aan je werkzaamheden.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een online campagne levert niet het gewenste resultaat op. Wat doe je?

Je begint met een grondige analyse van de huidige markt. Door deze analyse identificeer je de kansen en valkuilen, zodat je een basis hebt voor verdere strategieën. Vervolgens voer je een A/B tests uit om verschillende benaderingen te vergelijken en te bepalen welke het meest effectief is. Je evalueert de uitkomsten zorgvuldig. Vervolgens ga je over tot het aanpassen van de campagne, rekening houdend met wat wel en niet succesvol was in de test. Je streeft naar voortdurende verbetering en optimalisatie. Het concept test je dan ook meerdere keren totdat het gewenste resultaat is behaald.

Groeipad

Bij Phoenix Contact hebben we onze eigen Academy en een Development & Inspiration Program. Er zijn mogelijkheden voor externe scholingen, vrije toegang tot goodhabitz. Het groeipad is niet in steen gebeiteld. Doorgroeimogelijkheden verschillen per functiegebied en gaat in overleg met je leidinggevende.

Marketing & Communicatie Specialist

Werken bij Phoenix Contact

Phoenix Contact is wereldwijd marktleider in connectiviteit en pionier in elektrificatie en automatisering. Wij voelen het als een verplichting aan onze geschiedenis, onze mensen en onze klanten om het verschil te maken en het goede voorbeeld te geven. Wij zien de wind en de zon als onuitputtelijke bronnen van energie en als de pilaren van een schone, elektrische toekomst. Natuurlijk zijn er uitdagingen. In distributie en opslag van energie bijvoorbeeld. Want de zon gaat onder en de wind gaat liggen. Maar we zien vooral een toekomst gebouwd op schone energie. En daar zetten we ons iedere dag voor in. Met een gezonde mix van idealisme en pragmatisme.

 • Kantoor in Zevenaar
 • 135 medewerkers
 • 22.000 medewerkers wereldwijd
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Business casual
 • Bij fulltime dienstverband twee dagen in de week
 • Eigen academy, eigen sport en 3d sport faciliteiten

Collega's

Jelle Hugen (25) - Inside Account Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mijn eerste kennismaking met Phoenix Contact was tijdens mijn stageperiode. Deze ervaring was positief waardoor ik hier na mijn opleiding ben komen werken. Inmiddels werk ik ruim twee jaar bij Phoenix Contact en heb ik een mooie stap mogen maken naar de functie Inside Account Manager. Dit is een nieuwe functie binnen Phoenix Contact waarin ik innovatieve bedrijven op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering kennis laat maken met de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van Phoenix Contact. Vanuit deze functie doe ik veel commerciële ervaring op en heb ik het voorrecht dat ik mij kan beroepen op de visie van mijn ervaren salescollega’s. De vrijheid om te kunnen pionieren en de prettige samenwerking met mijn collega’s maken het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heb je gestudeerd?
Ondernemerschap en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, mountainbiken, fitnessen en uit eten of terrassen met vrienden.

Anne-Fleur Gratrix (35) - Management Assistant DC

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De collega’s en de sfeer van een familiebedrijf laten je echt ‘thuis’ voelen. Iedereen is vriendelijk en altijd bereid je verder te helpen, dit maakt dat ik mij hier op mijn plek voel. Phoenix Contact investeert in zijn medewerkers d.m.v. trainingen maar ook de interne sportruimte waar iedereen zich tijdens werk kan uitleven.

Wat heb je gestudeerd?
Management Assistant/Directiesecretaresse bij Schoevers.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vriendinnen afspreken, uit eten gaan.

Jan-Willem Steenbergen (44) - Product Manager IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na 10 jaar als Software Engineer gewerkt te hebben voor verschillende system integrators wilde ik graag voor een fabrikant werken, het liefst voor een niet-beursgenoteerd familiebedrijf. Nu zijn we inmiddels 10 jaar verder en werk ik mede dankzij de interne doorgroei- en opleidingsmogelijkheden nog steeds met plezier bij Phoenix Contact.

Wat heb je gestudeerd?
Elektrotechniek, Specialisatie Technische Computerkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen in de natuur.

Elvira den Hertog (57) - Management Assistent IMA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in een hele andere branche wilde ik graag iets anders en kwam ik als interimmer bij Phoenix Contact terecht. Al de eerste week voelde ik dat ik in een warm bad terecht was gekomen. Er heerst een fijne informele cultuur, collega’s zijn erg behulpzaam en er zijn een heleboel zaken gewoon goed geregeld zoals flexibele werkuren (38-urige werkweek), sportmogelijkheden op kantoor, een heel goed bedrijfsrestaurant, etc. Dus de eerste beste kans die ik kreeg om te blijven heb ik toen direct aangepakt en ik ben nu na ruim drie jaar nog steeds heel blij dat ik hier mag werken.

Wat heb je gestudeerd?
MEAO – Utrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Paardrijden, spinning, fietsen, wandelen, ‘op avontuur gaan’ d.m.v. activiteiten en weekendjes weg maar ook klussen, tuinieren en genieten op de boerderij.

Michaël Harlaar (61) - Product Specialist IE

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Sinds ik actief ben in de wereld van fabrikanten, ben ik werkzaam geweest bij drie multinationals. Toen ik in gesprek kwam met Phoenix Contact viel mij direct op dat men klantgericht in de markt staat. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel, gevoed door kennis van de techniek en het ondernemerschap dat bij de medewerkers aanwezig is. Tel hier de hoge mate van nieuwe producten bij op en je weet direct waarom je bij Phoenix Contact wilt werken. Geen dag gelijk en mogelijkheden in overvloed. Phoenix Contact, mijn keuze.

Wat heb je gestudeerd?
Elektro Technische School Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Techniek, modelauto’s, kunst liefhebber, tijd spenderen met dochters en kleinzoon, liefhebber van huisdieren.

Terra Lenderink (23) - Office Sales Engineer - Backoffice

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn afstudeerstage hier gelopen. Vanuit daar ben ik blijven hangen bij het bedrijf. Dit komt doordat ik een hele leerzame en goede ervaring heb gehad tijdens mijn afstudeerstage en het een mooie kans vond om te blijven om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden optrekken, sporten.

Marcia Almekinders (52) - Regio Manager Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Phoenix Contact is een begrip in de ‘wereld’ van de industriële automatisering waar ik al heel wat jaren in actief ben. Toen ik werd gevraagd om hier een keer te komen praten kon ik dat niet afslaan al was ik niet op zoek naar iets anders. Toen ik echter het pand verliet na mijn eerste gesprek was ik om. Phoenix Contact heeft zo veel mooie innovatieve producten, nog veel meer dan ik in eerste instantie dacht, die wilde ik gaan verkopen.

Wat heb je gestudeerd?
HTS Electrotechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en winkelen.

Interessante baan?