Banen

Kandidaat-Notaris

Kandidaat-Notaris

Oostland Notaris Bergschenhoek, gemeente Lansingerland

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau
 • Afgeronde (beroeps)opleiding richting Notarieel Recht
 • Minimaal 3,5 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met notariële software-pakketten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zelfstandig kunnen werken, empathisch vermogen en zelfreflectie
 • Als je binnen ons werkgebied woont, wilt gaan wonen en/of je wilt settelen in dit gebied, dan is dat een pré

Wat krijg je?

 • €3.100 - €3.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 37,5-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Trainings- en doorgroeimogelijkheden
 • Laptop en telefoon

Wat doe je?

 • 35% Adviesgesprekken met cliënten voeren
 • 35% Dossiers uitwerken en collega's begeleiden
 • 15% Intern overleg
 • 15% Lokale bijeenkomsten en activiteiten bezoeken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Kandidaat-Notaris bij Oostland Notaris ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig werken aan dossiers, het houden van besprekingen en het adviseren van cliënten op het gebied van familierecht en onroerend goed recht. Daarnaast begeleid je collega's, overleg je met de Notarissen en maak jij je lokaal zichtbaar door het bezoeken van bijeenkomsten en activiteiten. Je bent de tussenpersoon tussen de cliënt en het Notariaat. Verder vind je het leuk om actief mee te denken over mogelijkheden en kansen voor zowel de cliënt als de organisatie. In deze functie ben je onder meer verantwoordelijk voor het dagelijks voeren van diverse adviesgesprekken met cliënten.

Je komt niet een specifiek team te werken, maar je maakt deel uit van een breder team dat bestaat uit onder andere vijf personen gespecialiseerd in familierecht en vier personen gespecialiseerd in onroerend goed. Hier krijg je de ruimte om zelfstandig te handelen, maar ook om samen te werken en te overleggen met ervaren Notarissen en collega's uit andere disciplines.

Als je veel contact met mensen leuk vindt, met veel zaken tegelijk bezig kunt zijn en je het een uitdaging vindt om met piekmomenten en juridische kwesties om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Kandidaat-Notaris

Op een leuke werkdag adviseer je eerst een jong stel over hun nieuwe huis en familierechtelijke kwesties, waarna je met collega’s overlegt over een complex dossier en akten controleert. Je handelt ook spontane klantverzoeken af voor snelle service en sluit de dag af bij de lokale ondernemersvereniging om nieuwe netwerkcontacten te maken.

Op een minder leuke werkdag heb je een complex dossier waarin je volledig bent verdiept, maar door onverwachte onderbrekingen moet je dit aan de kant schuiven. Bovendien is een collega, met wie je samengewerkte afspraken had, ziek geworden, waardoor je planning anders loopt.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een bespreking met een ouder echtpaar dat een testament wil maken, maar ze hebben echter geen idee van de (on)mogelijkheden en willen één van de kinderen uitsluiten als erfgenaam. Hoe ga je te werk?

Als eerste ga je zorgvuldig om met deze delicate situatie. Je begrijpt dat het echtpaar mogelijk in de war kan zijn over de implicaties en juridische paden die beschikbaar zijn om aan hun wensen te voldoen. Je legt geduldig en empathisch in voor hen begrijpelijke taal de mogelijkheden uit en luistert naar hun feedback en opmerkingen. Tijdens deze interactie ben je attent, ondersteunend en professioneel, met aandacht voor de gevoelens van je cliënten.

Nadat je hun behoeften en wensen in kaart hebt gebracht en mogelijke opties hebt besproken, ga je aan het werk om de testamentaire documenten op te stellen. Je streeft ernaar om een helder, begrijpelijk en eerlijk testament op te stellen dat voldoet aan de wensen van het echtpaar. Je bent je ervan bewust dat deze situaties vaak sensitief zijn en je zorgt ervoor dat je het echtpaar benadert met respect en vertrouwen. Zodra het concept van het testament is opgesteld, stuur je hen dit ter overzicht en ga je eventuele wijzigingen doorvoeren op basis van hun feedback.

Groeipad

Per type persoon wordt bekeken wat de ambities en wensen en behoeften zijn. Wij vinden het mooi en waarderen het meer dan als iemand zich ontwikkelt. Daarbij is het credo wel dat iemand zich het best ontwikkelt als iemand  dat doet waar hij/zij  het meeste plezier en bevrediging uit kan halen. Het volgen van cursussen e.d. wordt alleen maar toegejuicht. Ook het bezoeken van lokale evenementen en activiteiten door collega's wordt zeer gewaardeerd.

Kandidaat-Notaris

Werken bij Oostland Notaris

Oostland Notaris, gevestigd in Lansingerland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1968 en heeft zich van oorsprong gericht op Berkel en Rodenrijs. Dit notariskantoor heeft zijn werkgebied uitgebreid en biedt nu zijn diensten aan particulieren, het midden- en kleinbedrijf en de tuinbouwsector in de regio Oostland, waaronder Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, en Pijnacker-Nootdorp. Oostland Notaris speelt een actieve rol in de lokale gemeenschap, zichtbaar door hun lidmaatschappen van lokale ondernemingsverenigingen en sponsoring van lokale (sport)verenigingen.

De organisatie biedt veel diensten aan voor elke levensfase, waaronder de aankoop van huizen, familiezaken, erf- en schenkingskwesties, en juridische ondersteuning bij de oprichting, overname, beëindiging of wijziging van de rechtsvorm van bedrijven. De benadering is gericht op het bieden van duidelijkheid en rust in complexe situaties en ze streven ernaar hun klanten te ontzorgen op administratief gebied. Oostland Notaris biedt een persoonlijke benadering, waarbij klanten een vast aanspreekpunt binnen de organisatie hebben en regelmatige updates over hun zaken ontvangen.

 • Hoofdkantoor in Lansingerland
 • 90% / 10%
 • Gem. leeftijd is 45 jaar
 • 15 medewerkers
 • Netjes en verzorgd
 • Thuiswerkmogelijkheden mogelijk

Collega's

Annika (20) - Receptionist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben zelf een HBO-rechten student, waarbij de opleiding veel bestaat aan zelfstudie. Om toch bezig te zijn met het recht vond ik dit de ideale kans. Naast dat het dichtbij huis is, is dit de kans voor mij om op ontdekking te gaan binnen dit rechtsgebied.

Wat was je vorige baan?
Bediening bij Dudok Rotterdam op de Meent

Wat doe je in je vrije tijd?
Naast handballen bij TOGB spendeer ik mijn vrije tijd graag met vrienden en familie

Janny (47) - Ik ben toegevoegd notaris en gespecialiseerd in het familierecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Momenteel werk ik al 16 jaar naar volle tevredenheid bij Oostland notaris, ooit als kandidaat-notaris, en de laatste vier jaar als notaris. Ik ben destijds voor het kantoor gaan werken omdat ik kwam wonen in Berkel en Rodenrijs en het fijn vond om te wonen en werken in dezelfde plaats.

Wat was je vorige baan?
kandidaat-notaris

Wat doe je in je vrije tijd?
kamperen met mijn gezin

Jady (18) - Werkstudent op de afdeling ondernemingsrecht.

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik studeer op dit moment Notarieel recht op de Universiteit Leiden. Om alvast kennis te maken met het werkveld leek het mij interessant om al op een kantoor te werken. Bij Oostland Notaris krijg ik veel kansen om mijzelf te kunnen ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Op dit moment ben ik bezig met de studie Notarieel recht op de Universiteit Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gezellig met vrienden afspreken.

Pepijn (54) - Notaris

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk hier sinds 2002. Eerst als kandidaat-notaris en per 2010 als notaris. Ik heb destijds de overstap gemaakt omdat de dynamische omgeving mij aantrok en het kantoor midden in de gemeenschap zich presenteert en actief participeert. Een mooie club mensen als collega's maakte het voor mij niet moeilijk om de overstap te maken.

Wat was je vorige baan?
kandidaat-notaris

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockey, voetbal, varen en met vrienden en bekenden eten

Suzanne (52) - Notarieel medewerker, afd. Familierecht

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik solliciteerde naar de functie van secretaresse. Een notariskantoor leek me wel wat “stoffig”, maar niets was minder waar! Dat was 30 jaar geleden….!

Wat was je vorige baan?
Receptioniste

Wat doe je in je vrije tijd?
Spelletjes, meubel(tje)s opknappen

Annelous (38) - Receptioniste

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een leuke parttime job waarbij ik mijn klantvriendelijkheid en dienstverlenende kwaliteiten goed kon inzetten. Ik zag de vacature in de lokale krant staan en was gelijk heel erg enthousiast. Ik was zelf namelijk ooit ook bij Oostland Notaris geweest voor mijn nieuwbouwhuis en had daar een heel prettig gevoel aan over gehouden. Na twee leuke gesprekken leek mij dit de ideale baan: afwisselend werk, leuke collega's en ook nog eens dichtbij huis zodat het goed te combineren zou zijn met mijn gezin met jonge kinderen.

Wat was je vorige baan?
Travelconsultant

Interessante baan?