Werken bij Oostland Notaris

Oostland Notaris, gevestigd in Lansingerland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1968 en heeft zich van oorsprong gericht op Berkel en Rodenrijs. Dit notariskantoor heeft zijn werkgebied uitgebreid en biedt nu zijn diensten aan particulieren, het midden- en kleinbedrijf en de tuinbouwsector in de regio Oostland, waaronder Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, en Pijnacker-Nootdorp. Oostland Notaris speelt een actieve rol in de lokale gemeenschap, zichtbaar door hun lidmaatschappen van lokale ondernemingsverenigingen en sponsoring van lokale (sport)verenigingen.

De organisatie biedt veel diensten aan voor elke levensfase, waaronder de aankoop van huizen, familiezaken, erf- en schenkingskwesties, en juridische ondersteuning bij de oprichting, overname, beëindiging of wijziging van de rechtsvorm van bedrijven. De benadering is gericht op het bieden van duidelijkheid en rust in complexe situaties en ze streven ernaar hun klanten te ontzorgen op administratief gebied. Oostland Notaris biedt een persoonlijke benadering, waarbij klanten een vast aanspreekpunt binnen de organisatie hebben en regelmatige updates over hun zaken ontvangen.

Je moet níet bij ons werken als je verwacht dat je volledig aan de hand wordt genomen. Je moet wél bij ons komen werken indien je zelfstandig werken leuk en uitdagend vindt, als je jezelf wilt ontwikkelen en als je open staat voor modernisering binnen ons vak en daar ook mee aan de slag wil gaan.

Pepijn Beliën
Pepijn Beliën
Notaris
  • Hoofdkantoor in Lansingerland
  • 90% / 10%
  • Gem. leeftijd is 45 jaar
  • 15 medewerkers
  • Netjes en verzorgd
  • Thuiswerkmogelijkheden mogelijk

Ontwikkelen binnen de organisatie

Per type persoon wordt bekeken wat de ambities en wensen en behoeften zijn. Wij vinden het mooi en waarderen het meer dan als iemand zich ontwikkelt. Daarbij is het credo wel dat iemand zich het best ontwikkelt als iemand  dat doet waar hij/zij  het meeste plezier en bevrediging uit kan halen. Het volgen van cursussen e.d. wordt alleen maar toegejuicht. Ook het bezoeken van lokale evenementen en activiteiten door collega’s wordt zeer gewaardeerd.

Waarom werken bij Oostland Notaris

Annika
Annika
Receptionist

Ik ben zelf een HBO-rechten student, waarbij de opleiding veel bestaat aan zelfstudie. Om toch bezig te zijn met het recht vond ik dit de ideale kans. Naast dat het dichtbij huis is, is dit de kans voor mij om op ontdekking te gaan binnen dit rechtsgebied.

Janny
Janny
Ik ben toegevoegd notaris en gespecialiseerd in het familierecht

Momenteel werk ik al 16 jaar naar volle tevredenheid bij Oostland notaris, ooit als kandidaat-notaris, en de laatste vier jaar als notaris. Ik ben destijds voor het kantoor gaan werken omdat ik kwam wonen in Berkel en Rodenrijs en het fijn vond om te wonen en werken in dezelfde plaats.

Jady
Jady
Werkstudent op de afdeling ondernemingsrecht.

Ik studeer op dit moment Notarieel recht op de Universiteit Leiden. Om alvast kennis te maken met het werkveld leek het mij interessant om al op een kantoor te werken. Bij Oostland Notaris krijg ik veel kansen om mijzelf te kunnen ontwikkelen.

Pepijn
Pepijn
Notaris

Ik werk hier sinds 2002. Eerst als kandidaat-notaris en per 2010 als notaris. Ik heb destijds de overstap gemaakt omdat de dynamische omgeving mij aantrok en het kantoor midden in de gemeenschap zich presenteert en actief participeert. Een mooie club mensen als collega's maakte het voor mij niet moeilijk om de overstap te maken.

Suzanne
Suzanne
Notarieel medewerker, afd. Familierecht

Ik solliciteerde naar de functie van secretaresse. Een notariskantoor leek me wel wat “stoffig”, maar niets was minder waar! Dat was 30 jaar geleden….!

Annelous
Annelous
Receptioniste

Ik was op zoek naar een leuke parttime job waarbij ik mijn klantvriendelijkheid en dienstverlenende kwaliteiten goed kon inzetten. Ik zag de vacature in de lokale krant staan en was gelijk heel erg enthousiast. Ik was zelf namelijk ooit ook bij Oostland Notaris geweest voor mijn nieuwbouwhuis en had daar een heel prettig gevoel aan over gehouden. Na twee leuke gesprekken leek mij dit de ideale baan: afwisselend werk, leuke collega's en ook nog eens dichtbij huis zodat het goed te combineren zou zijn met mijn gezin met jonge kinderen.

Miranda
Miranda
Administratief medewerker Familierecht

Uitdagend, doorgroeimogelijkheden<br />

Catherine
Catherine
Officemanager en Receptioniste

Na mijn studie Business Support was ik opzoek naar een baan met diverse takken. Ik kwam bij Oostland Notaris een vacature tegen waarop ik solliciteerde. Na het eerste gesprek voelde het meteen vertrouwd en zag ik dat een notaris kantoor niet zo 'Stoffig' is als ik dacht. Nu werk ik hier met veel plezier en is geen dag hetzelfde.

Patricia
Patricia
notarisklerk, afdeling familierecht (nalatenschappen)

Was reeds werkzaam op een soortgelijke functie in het notariaat maar ik was toe aan een andere werkomgeving, zodat ik ging solliciteren in de omgeving van Lansingerland. Ik heb zeer zeker geen spijt gehad van deze verandering.

Chantal
Chantal
Administrateur en medewerkster ondernemingsrecht

Na jaren met mijn eigen bedrijf thuis gewerkt te hebben, wilde ik weer terug naar het buitenhuis op een kantoor werken. Toevallig zag ik op dat moment de advertentie voor boekhouder bij Oostland, dacht gelijk, dit heeft zo moeten zijn. Werd gelijk aangenomen en nog geen week later ben ik begonnen. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en heb ik nog geen moment spijt gehad van deze beslissing.

Banen bij Oostland Notaris

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

Onze belangrijkste uitdaging is het evenwicht vinden tussen modernisering en het behouden van persoonlijk contact met de cliënten. Terwijl wij streven naar het omarmen van moderne ontwikkelingen binnen het notariaat, zoals digitale communicatiemiddelen en gestroomlijnde informatieverstrekking, is het belangrijk dat deze innovaties slechts hulpmiddelen blijven en niet de essentie van de dienstverlening overnemen. Het handhaven van helderheid en begrip bij elke cliënt over wat er wordt besproken of getekend, vormt een kernaspect van deze uitdaging. Dit vereist een zorgvuldige balans tussen technologische vooruitgang en het waarborgen van de traditionele, op maat gemaakte service waarvoor hun vaste cliënteel kiest. Voor Oostland Notaris is het dus belangrijk om innovatief te blijven zonder de persoonlijke betrokkenheid en de duidelijkheid in hun communicatie met cliënten te verliezen.

‘Binnen twee jaar uitgroeien tot een organisatie waarin meerdere collega's kennis en kunde op hoog niveau beheersen.’

Oostland Notaris