Labmanager

MSD Oss

Wat is vereist?

 • HBO-diploma
 • 8 jaar werkervaring waarvan 3 jaar als leidinggevende
 • Ervaring met cGMP, GLP en kennis van analysemethoden en analyseapparatuur
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Ervaring met het aansturen van een projectteam

Wat krijg je?

 • €4.500 - €5.500 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 35,5 vakantiedagen
 • Nooit werk in het weekend
 • 3% eindejaarsuitkering, bonus en pensioenregeling

Wat doe je?

 • 30% Eigen projecten
 • 20% Overleg met klanten
 • 10% Intern overleg
 • 20% Werkzaamheden rondom vrijgifte-proces
 • 20% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Labmanager bij MSD ben je verantwoordelijk voor het managen, coördineren, leiden en ondersteunen van de dagelijkse operationele werkzaamheden in het lab. Je geeft leiding aan een team van 6 tot 15 medewerkers in het vrijgifte-lab. Je stuurt medewerkers aan die zich bezighouden met (chemische) analyses, klachtenonderzoek, validatie studies, stabiliteitsonderzoek en het initiëren van product specifieke projecten. Je zorgt ervoor dat wat in de productie geproduceerd wordt, binnen de gestelde tijdslijnen wordt vrijgegeven. Ook ben je continu op zoek naar het doorvoeren van verbeterprojecten die het vrijgifteproces in het lab optimaliseren. 

Je moet het leuk vinden om het overzicht te bewaren en structuur aan te brengen in processen. Je moet er tegen kunnen dat je af en toe spoedanalyses krijgt waardoor de planning overhoop gehaald wordt.

Agenda

Lab Manager
Sander Vink

Ik heb een leuke dag wanneer ik het gevoel heb dat ik verder ben gekomen met projecten, bijvoorbeeld als ik een aantal batches heb kunnen vrijgeven.

Ik heb een matige dag als er telkens ad hoc taken op mijn bord bijkomen en ik mijn werk niet af heb kunnen krijgen.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een collega meldt zich ziek waardoor een analyse niet uitgevoerd kan worden. Wat doe je?

Voor het uitvoeren van een analyse op elke binnenkomende batch staat een deadline. Dit betekent dat je collega's een paar dagen de tijd hebben om de analyse uit te voeren. In geval van ziekte kijk je of je kan schuiven met collega's of dat het mogelijk is om de analyse uit te stellen. Samen met de planner en één of twee analisten bespreek je tijdens het Tier overleg of iemand deze analyse kan overnemen. Je bekijkt de hele planning van die dag en wie wat heeft staan. Je probeert te schuiven in de planning om te zorgen dat dit probleem kan worden opgevangen. Niet iedereen kan elke analyse doen, dus daar moet je rekening mee houden. Ook bekijk je of de apparatuur op het moment van de analyse beschikbaar is.

Groeipad

MSD biedt een uitgebreid E-Learning portfolio aan waarin je jouw opleiding en ontwikkeling zelf kan beheren. Daarnaast is er ruimte voor ontwikkeling- en talentplanning door bijvoorbeeld via een zelf assessment jouw loopbaan vervolgstappen te onderzoeken. Als Labmanager heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar Associate Director Quality (Control).

Labmanager
Associate Director Quality (Control)
Director Quality (Control)

Werken bij MSD

MSD is het grootste innovatieve geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Het bedrijf richt zich op aandoeningen die mensen ernstig belemmeren in hun functioneren of zelfs levensbedreigend zijn, en die vragen om nieuwe geneesmiddelen. Met vaccins, biologische therapieën en geneesmiddelen biedt zij innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. Ook is MSD een van de eerste bedrijven dat zich richt op biologische R&D voor diergezondheid. Bij MSD Nederland werken ongeveer 5.600 medewerkers op vier verschillende locaties. Staat jouw baan hier op de Spielwork website er niet tussen? Kijk dan op www.werkenbijmsd.nl voor meer openstaande vacatures.
 • Hoofdkantoor Human Health in Haarlem & Hoofdkantoor Animal Health in Boxmeer
 • Actief in 140 landen
 • 45% / 55%
 • Gem. leeftijd 44 jaar
 • 5.600 werknemers in Nederland
 • 70.000 werknemers wereldwijd

Collega's

Anita (54) - Operator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ken iemand die al jaren bij MSD werkt. Hij vertelde altijd enthousiast over het werk. Ze zochten iemand, dus heb ik gesolliciteerd. Ik werd zelf ook enthousiast toen ik een rondleiding kreeg.

Wat was je vorige baan?
Vroeger bejaardenverzorgster en de laatste jaren was ik nanny.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hiken, verschillende landen bezoeken, weekendtrips.

Daan (43) - Operational Coach

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Door te werken bij MSD Animal Health in Boxmeer draagt je bij aan een betere gezondheid voor zowel onze gezelschap- als landbouwdieren. Daarnaast biedt het bedrijf mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Wat was je vorige baan?
Supply Chain Planner.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis en voetbal. De natuur in en reizen.

Hanneke (42) - Manager Operations Quality Control

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij MSD begonnen als Research Laboratorium Analist en ben via diverse functies nu Operations Manager. Met veel plezier zorg ik samen met mijn team ervoor dat onze producten tijdig getest worden en uiteindelijk naar een tevreden klant gaan. Wij streven er elke keer naar dit veilig, met de juiste kwaliteit, op tijd en zonder afwijkingen uit te voeren.

Wat was je vorige baan?
Quality Assurance Associate.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met mijn gezin doorbrengen, op vakantie gaan en saxofoon spelen.

Loes (27) - Lab Technician

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam in de Horeca. Hoewel dit heel leuk is, wou ik graag een uitdagende baan die beter aansloot bij mijn opleiding. Mijn voorkeur aan het werken op een lab en mijn liefde voor dieren heeft mijn interesse gewekt in deze functie.

Wat was je vorige baan?
Bartender.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen.

Marloes (28) - Associate Scientist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag bij een farmaceutisch bedrijf werken waar ik mijn microbiologisch kennis kan toepassen en verder kan uitbreiden. MSD Animal Health in Boxmeer sprak mij aan omdat alle afdelingen die er nodig zijn om een product te maken van R&D tot packaging aanwezig zijn op één site. Hierdoor kom je dagelijks in contact met verschillende afdelingen en werk je samen aan één gemeenschappelijk doel; dierenwelzijn verbeteren.

Wat heb je gestudeerd?
Biologie - Radboud Universiteit.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, lezen, tuinieren.

Maud (28) - Associate Scientist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb mijn laatste master stage gelopen bij de afdeling D&T binnen MSD Animal Health Boxmeer en dat is mij zo goed bevallen dat ik gesolliciteerd heb op een openstaande vacature om hier te kunnen blijven werken.

Wat was je vorige baan?
Research Technician.

Wat doe je in je vrije tijd?
Saxofoon spelen, bootcampen en bordspellen spelen met vrienden en familie.

Nanda (22) - Lab Technician

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij MSD heb ik met veel plezier mijn afstudeerstage gelopen. Na het afstuderen wilde ik direct aan de slag. De keuze om hier te gaan werken was daardoor snel gemaakt.

Wat was je vorige baan?
Biotechnologisch Analist.

Wat doe je in je vrije tijd?
Aziatisch koken en naar de bioscoop.

Natascha (48) - Senior Operator

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via een uitzendbureau ben ik begonnen bij MSD. De afwisselende taken en verantwoordelijkheden maken dat ik het nog steeds interessant vind om voor dit bedrijf te werken.

Wat was je vorige baan?
Laborant - Landbouw Universiteit Wageningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen en zwemmen.

Roy (38) - Operational Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier komen werken 2001. Ik ben begonnen bij Quality Control en heb binnen verschillende afdelingen gewerkt. Eerst als Analist, daarna als teamleider Quality Control en nu als Operational Coach in productie.

Wat was je vorige baan?
Operational Coach binnen Quality Control.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met mijn kinderen spelen en leuke dingen doen met met mijn vrouw, afspreken met vrienden, rennen, fietsen, voetballen en lezen.

Thijs (27) - Lab Technician

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik volgde mijn afstudeerstage binnen MSD Animal Health. Tijdens mijn stage had ik al helemaal het gevoel mijn plekje gevonden te hebben. Ik was dan ook blij dat MSD hier hetzelfde over dacht.

Wat heb je gestudeerd?
ROC laboratoriumopleidingen Eindhoven.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik erg veel met muziek bezig, zowel luisteren als zelf schrijven en spelen. Daarnaast ben ik nog een fanatiek volleyballer.

Tjerko - Senior Scientist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken aan uitdagende biotechnologische projecten in een internationaal opererend farmaceutisch bedrijf. Het sprak mij erg aan dat je werkt in multidisciplinaire teams waardoor je snel leert van collega’s en ook gaat inzien waar doorgroeimogelijkheden zijn. Dagelijks werken aan producten waardoor mensen of dieren gezonder kunnen leven; mooier kan eigenlijk niet.

Wat heb je gestudeerd?
Life Science & Technology, Technische Universiteit Delft.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, gitaarspelen, lezen en reizen.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met Recruiter
±
Tweede gesprek met toekomstige leidinggevende en rondleiding
±
Derde gesprek met toekomstige leidinggevende, collega's en een rondleiding
±
Contract tekenen

Interessante baan?