Banen

Consulent Ambulante Compressietherapie

Consulent Ambulante Compressietherapie

Mathot Medische Speciaalzaken

Wat is vereist?

 • Mbo werk- en denkniveau
 • Erkend diploma Therapeutische Elastische Kousen of een vergelijkbare opleiding, of je bent bereid deze studie aan te gaan
 • Goede beheersing Nederlandse taal, in woord en geschrift
 • Communicatief vaardig en integer
 • Klant- en oplossingsgericht
 • In bezit van een rijbewijs B

Wat krijg je?

 • €3.050 tot €3.860 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen
 • Door Mathot betaalde opleiding tot compressietherapeut / aanmeten van TEK (deels zelfstudie en deels in de praktijk bij jouw werkzaamheden voor Mathot)

Wat doe je?

 • 20% Administratie
 • 20% Huisbezoeken bij cliënten
 • 60% Afspraken met cliënten op locatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Martin Buser

Compliance en HR Officer

Vacature

Als Consulent Ambulante Compressietherapie bij Mathot Medische Speciaalzaken ben je verantwoordelijk voor het aanmeten van elastische kousen bij cliënten van diverse leeftijden. Dit doe je zowel bij mensen thuis, als op verschillende spreekuurlocaties en vestigingen van Mathot.

Voor het aanmeten van de juiste kous voor je cliënten neem je de maten op, bestudeer je de doorverwijzing van de arts en luister je aandachtig naar je cliënt om zo tot de beste keuze te komen. Bij twijfel overleg je met de arts van de cliënt. Meestal kunnen de kousen direct meegegeven worden uit de voorraad en in andere gevallen verwerk je een bestelling in het systeem.

Naast het aanmeten van kousen, houd je ook administratie bij. Denk hierbij aan het verwerken van de bestelling van kousen, het onderhouden van het medisch dossier en eventueel contact met de verwijzende arts. Ook heb je met enige regelmaat contact met bijvoorbeeld familieleden, mantelzorgers of de Thuiszorg van je cliënten om hen uit te leggen hoe de kousen gebruikt moeten worden. 

Het team waarin je werkt bestaat uit vijftien Consulenten Ambulante Compressietherapie. Jullie werken allemaal op wisselende locaties, maar er is altijd ruimte om met elkaar te overleggen of om hulp te vragen.

Als je het leuk vindt om zowel zorgverlenend als commercieel werk te doen en je het als een uitdaging ziet om cliënten te overtuigen van de noodzaak van een product, dan is dit een baan voor jou

Werkweek

Consulent Ambulante Compressietherapie

Op een leuke werkdag heb je veel afwisselende afspraken op verschillende locaties, je ziet dat de cliënten tevreden hun afspraken verlaten en dat je ze echt hebt kunnen helpen.

Op een minder leuke werkdag moet je veel discussies voeren met klanten over de noodzaak van hun kous. Het is dan zaak om rustig te blijven en het doel van de kous goed uit te kunnen leggen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een afspraak met een cliënt zie je dat de informatie in een verwijzing van de arts niet overeenkomt met wat jij ziet. Wat doe je?

Het kan soms voorkomen dat een huisarts een verwijzing heeft geschreven en dat je in de paskamer er achter komt dat de cliënt toch niet in aanmerking komt voor een kous. Dit kan bijvoorbeeld komen door de conditie van de arm of het been. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je in een gesprek met de cliënt achter medische informatie komt die de arts blijkbaar niet goed gecheckt heeft.

Wanneer dit gebeurt neem je in eerste instantie contact op met de verwijzend arts om je bevindingen te overleggen. In de meeste gevallen betekent dit dat de cliënt weer terug moet naar de arts voor een andere oplossing. Bij twijfel overleggen jullie nog over andere soorten kousen en kun je ook altijd een van je collega’s om een second opinion vragen. Als de verwijzing definitief wordt afgewezen, dan verwerk je dit op de juiste manier in het systeem met alle relevante informatie erbij.

Groeipad

Mathot investeert in de ontwikkeling van iedere individuele medewerker. Want waar de medewerker groeit, groeit het bedrijf. Jaarlijks heeft iedere medewerker een persoonlijke budget voor opleidingen, trainingen, cursussen, etc. Daarnaast dienen specifieke medewerkers jaarlijks accreditatiepunten te behalen in het kader van permanente educatie.

Consulent Ambulante Compressietherapie

Werken bij Mathot Medische Speciaalzaken

Mathot Medische Speciaalzaken is sinds 1897 een merkonafhankelijke leverancier van medische hulpmiddelen op het gebied van stoma-, continentie-en wondzorg. Ook leveren zij diensten zoals het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Verder treedt Mathot op als de verbindende schakel tussen zorgprofessionals en gebruikers.

 • Haarlem
 • Actief in Nederland
 • 75% / 25%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • 150 werknemers op verschillende locaties in Nederland

Collega's

Yolanda - Senior Klantenservice Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een bedrijf in orthopedische voorzieningen. Het spreekt me erg aan in de zorgverlenende sector te werken. Mathot levert wond- stoma en incontinentie materiaal, waardoor ik in de afgelopen 10 jaar veel kennis hierover heb opgedaan. De gesprekken aan de telefoon zijn erg interessant. Mijn functie houdt ook in dat ik de vraagbaak ben voor mijn collega's en zo de opgedane kennis in de praktijk kan brengen.

Wat was je vorige baan?
Vestigings-assistent bij een bedrijf in Orthopedische Voorzieningen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd is doorgaans gevuld met bezigheden met mijn dochter, familie en vrienden. Daarnaast wandel en lees ik graag.

Liza de Bruijn - Manager Marketing, People & Culture

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Mathot is een bedrijf dat midden in de zorg staat en daardoor heel goed weet aan te sluiten bij de behoefte van de klant. Een bedrijf dat echt verbinding maakt met de klant en dat spreekt mij erg aan. Daarnaast is het kantoor mooi gelegen in Haarlem!

Wat was je vorige baan?
Marketing & communicatie adviseur bij UwCompaan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, lezen, studeren, koken en met mijn twee kinderen op pad.

Frank van Leuven - Manager Inkoop en Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Mathot binnengekomen als interimmanager om de magazijnverhuizing en automatisering te implementeren. Na twee jaar heb ik op verzoek van de toenmalige eigenaren de overstap gemaakt van interimmanager naar werknemer.

Wat was je vorige baan?
Technisch Inkoopmanager Winkelinrichtingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, golfen, kamperen en leuke dingen doen met onze twee kleinkinderen.

Jermain Sikkink - Medewerker Inkoop

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik hoorde van meerdere mensen hoe leuk en positief dit bedrijf is. Nu dat zelf te hebben meegemaakt kan ik dat ook zeker beamen. Een bedrijf waar de klant op nummer 1 staat, maar waar ook zeker goed voor de werknemers wordt gezorgd. Bij het tonen van inzet wordt dat ook vaak beloond met kansen. Zo is mijn ervaring met Mathot.

Wat was je vorige baan?
Logistiek medewerker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, voetbal en muziek maken.

Peter van der Sluys - Projectmanager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ken Mathot al jaren, aangezien Mathot in mijn vorige banen een klant van mij was. Toen er vanuit Mathot in 2011 de vraag kwam om bij hun te komen werken twijfelde ik geen moment. Het is een bedrijf waar iedereen zich inzet voor onze klant en waar een gezellige en betrokken sfeer heerst.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager bij Dansac.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen, fietsen, wandelen en kamperen.

Marinka Visser-Tessleaar - Medewerker Marketing en Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na veertien jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een vriendin van mij vertelde positieve verhalen over Mathot en dat ze nog een collega zochten. Dus toen heb ik gesolliciteerd.

Wat was je vorige baan?
Office Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met de kids erop uit en creatief bezig zijn.

Martin Buser - Compliance & HR officer, afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Mathot is veel saamhorigheid en zorgzaamheid voor elkaar te voelen. Dit komt omdat het van origine een familiebedrijf is, waarvan ik de familie sinds 1974 ken. In mijn studententijd ben ik hier met vakantiewerk begonnen. Dertig jaar geleden ben ik vanuit een andere baan vast bij Mathot komen werken. In diverse functies, van administratief medewerker, leidinggevende klantenservice, leidinggevende logistiek, manager HR tot mijn huidige functie.

Wat was je vorige baan?
Juridisch medewerker bij een juridisch advies-en incassobureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lopen met de hond, tennissen, padel en klaverjassen.

Kim Warmerdam-Natenstedt - Medewerker Marketing en Sales

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag een nieuwe uitdaging en kwam via via op de vacature van Mathot. Die was op mijn lijf geschreven en vanaf dag 1 voelde werken bij Mathot als thuiskomen.

Wat was je vorige baan?
Ledenadviseur - Buma/Stemra.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, pilates, yoga, met vriendinnen kletsen en badminton kijken.

Romy Loers - Coördinator Therapeutisch Elastische Kousen (TEK)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam als leidinggevende bij een groot retailbedrijf. Na daar acht jaar gewerkt te hebben, hoorde ik via familie dat er bij Mathot een nieuwe functie kwam, vestigingsmanager. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Nu na ruim elf jaar ga ik nog steeds met veel plezier naar m'n werk. Iedere dag streef ik samen met mijn collega's naar het beste resultaat, een goed product voor onze klanten.

Wat was je vorige baan?
Leidinggevende in de retail.

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van mijn kinderen, vakantie, concerten en naar de bioscoop gaan.

Jack Magulu - Logistiek Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk sinds mei 2016 bij Mathot en heb mij altijd welkom gevoeld binnen dit team. Dat is natuurlijk nu nog steeds zo. Ik heb hele positieve collega’s, die elkaar graag helpen om de klus te klaren. Naast inpakwerkzaamheden, assisteer ik bij inkomende goederen en zorg dat de binnengekomen artikelen netjes en op de juiste plaats weer in het magazijn terecht komen voor de volgende orders. Tenslotte ben ik ook betrokken bij bepaalde maatwerkbestellingen voor sommige klanten. Ik voel mij heel erg welkom bij Mathot omdat mijn collega's mij respecteren. Ik kan mij goed uitdrukken in het Nederlands en Engels.

Wat was je vorige baan?
Wasserij inclusief veel (was)machines

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, actief voetbal kijken bij alle drie de kinderen

Sollicitatieproces

Uitnodiging via mail
Eerste gesprek met Personeelszaken en Manager
Tweede gesprek met Manager en collega
Je hebt de baan!

Interessante baan?