Banen

Projectmanager Gebiedsontwikkeling Zuid

Tijdelijk gesloten

Projectmanager Gebiedsontwikkeling Zuid

Kadaster Eindhoven

Wat is vereist?

 • WO werk- en denkniveau in een relevante richting
 • Ruime ervaring in gebiedsontwikkeling
 • Flexibel als het gaat om projecten in zowel landelijk als stedelijk gebied
 • Goede beheersing Nederlandse taal

Wat krijg je?

 • Maximaal €5.952,- bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek
 • 144 wettelijke vakantie-uren, aangevuld met 25% individueel keuzebudget
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen (€1.250,- individueel opleidingsbudget per jaar)
 • Een jaarcontract, bij wederzijdse tevredenheid en gelijkblijvende omstandigheden wordt dit omgezet naar een vast contract
 • Flexibele werktijden

Wat doe je?

 • 45% Netwerken en afspraken met (potentiële) opdrachtgevers
 • 25% Projecten coördineren
 • 20% Intern (inhoudelijk) overleg
 • 8% Administratie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling Zuid bij het Kadaster ben je verantwoordelijk voor het acquireren en coördineren van projecten. Je bouwt en onderhoudt een netwerk met (potentiële) opdrachtgevers in het zuiden van het land, met name bij provincies, gemeenten, waterschappen en overige gebiedspartners zoals boeren, TBO’s en collectieven. Je plant afspraken in en zorgt ervoor dat je zichtbaar bent en blijft, waarbij Customer Intimacy het uitgangspunt is. Kortom: je richt je op sterk partnerschap en brengt op die manier de expertise van het Kadaster in het veld.

Door deze externe inspanningen kun je uiteindelijk nieuwe gebiedsontwikkelingsprojecten opzetten en beleidsopgaven realiseren. Jij richt je op gebiedsontwikkeling met een insteek vanuit grond, eigendom en gebruik. Dit doe je zowel in landelijk als in stedelijk gebied; de verhouding in tijdsbesteding is 70/30. Dit kan bijvoorbeeld gaan over water, bodem, landschap, biodiversiteit, klimaatadaptatie en natuurrealisatie.

Je hebt een aansturende rol en coördineert projecten van begin tot eind. Wel kun je inhoudelijk de diepte ingaan, zeker aangezien het vaak om belangenconflicten gaat, bijvoorbeeld tussen een gemeente en haar inwoners. Je bent een verbinder en weegt alle argumenten tegen elkaar af. Ook weet je als geen ander hoe je betrokken partijen meekrijgt, overtuigt en tevreden houdt.

Je werkt vanuit huis en vanuit het kantoor in Eindhoven. Je bent - samen met 15 andere collega's in Eindhoven - onderdeel van de landelijke afdeling Ruimte & Advies, waar ongeveer 100 mensen werken. Je werkt veel samen met de districtmanager, de twee andere projectmanagers en de (assistent-)projectleiders in regio Zuid. Ook werk je veel samen met de accountmanagers, die jou ondersteunen bij de acquisitie.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan gerust contact op met Bram Lodder (Manager District Zuid) via 06 5248 1775.

Als je het leuk vindt om te netwerken en je kennis over gebiedsontwikkeling te delen met (potentiële) opdrachtgevers, en je het niet erg vindt dat er intern soms bureaucratie is, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Projectmanager Gebiedsontwikkeling Zuid

Op een leuke werkdag heb je ‘s ochtends een afspraak met een potentiële opdrachtgever in Zeeland. ‘s Middags heb je intern overleg in Rotterdam over het stikstofdossier en aan het einde van de dag schrijf je een artikel over een afgerond project.

Op een minder leuke werkdag wordt een offerte niet goedgekeurd door een interne afdeling. De beoordelingscriteria voor offertes zijn veranderd en jullie afdeling is niet geïnformeerd hierover, waardoor ergernis ontstaat.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je gaat van start met een nieuw project. Hoe pak je dit aan?

Het project gaat over twee groengebieden die met elkaar verbonden moeten worden, bijvoorbeeld met een corridor of verbindingsroute. Het probleem is alleen dat er - tussen deze twee groengebieden - een gebied is waar veel boeren wonen. Geen enkele boer zit te wachten op een doorgaande weg langs of door zijn stuk grond. Het is aan jou om een compromis te sluiten tussen de opdrachtgever (de gemeente) en de betrokkenen (de boeren in het tussengelegen gebied).

Je moet duidelijk in kaart brengen wat alle mogelijkheden zijn. Je betrekt de projectleider erbij, die de kadasterdata analyseert, kaarten ontwerpt en rapporten opstelt. Dit bespreken jullie samen, waarna jij met de gemeente en de boeren in gesprek gaat hierover. Je bent de mediator en uiteindelijk kom je tot een oplossing waarbij zowel het publieke als private belang behartigd wordt.

Groeipad

Het groeipad binnen Kadaster staat niet vast. Afhankelijk van jouw ambitie en jouw wensen, wordt er in overleg met je manager gekeken naar welke stappen je kunt nemen binnen de organisatie. Je kunt jezelf dus zowel in de breedte als in de diepte ontwikkelen.

Projectmanager Gebiedsontwikkeling Zuid

Werken bij Kadaster

Het Kadaster is opgericht in 1832 en heeft de wettelijke taak om gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland te registeren en te verstrekken aan notarissen, financiële instellingen en particulieren.

Bij Kadaster werkt men gezamenlijk aan uitdagende en maatschappelijke vraagstukken. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van nieuwe technologieën en uitgebreide data over vastgoed en ruimte.

 • Hoofdkantoor in Apeldoorn
 • Actief in Nederland en daarbuiten
 • 37% / 63%
 • ± 2200 medewerkers

Collega's

Wendy Rustwijk - Manager IT, Unit Support en Projecten

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bijdragen aan Nederland. Wij zorgen ervoor dat Nederland goed slaapt doordat je weet wat van jou is. Welke rechten en plichten je hebt als het gaat om jouw huis. Een basis die elders in de Europa en de wereld echt niet zo vanzelfsprekend is. Daarnaast werken we aan innovaties om Nederland een stuk mooier te maken. Om daaraan samen te kunnen werken met proffesionals vind ik echt heel gaaf.

Wat was je vorige baan?
Teammanager van Business Consultants en Testmanagement bij DeltaLloyd groep.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zweefvliegen, motorrijden en met het gezin samen doen waar we zin in hebben.

Nadine Rutten - Hoofd ODR-Office

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na jaren in de zorg te hebben gewerkt, heb ik mijn cv geplaats om te kijken wat er nog meer in de markt voor werk was. Ik werd benaderd door het Kadaster om veranderingstrajecten door te voeren als leidinggevende. Veertien jaar later ben ik er nog steeds en heb al op verschillende plekken en functies, met zeer veel plezier, mogen werken.

Wat was je vorige baan?
Afdelingshoofd in de zorg.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen met mijn paarden.

Meliha Breko (38) - Juridisch Registratief en Informatief Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb de interne opleiding afgerond voor JRIM. Ik kan op dit moment onderzoeken verrichten voor bijvoorbeeld notarissen die iets specifieks willen weten over het perceel. Voor mij zijn mijn collega's en wij als team ook erg belangrijk. Er heerst een fijne werksfeer en we kunnen op elkaar rekenen.

Wat was je vorige baan?
JRM: Juridisch Registratief Medewerker.

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met mijn dochter. Ook houd ik van tuinieren, koken en tekenen.

Manon Coldenhoff (46) - HR adviseur, binnen de directie Organisatie & HRM van het Kadaster

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk graag voor een organisatie die (internationaal) maatschappelijk betrokken is en (IT) innovatie omarmt. Na zorg, woningcorporatie, MKB en bank is Openbaar Bestuur en Veiligheid een mooie aanvulling op mijn werkervaring. Verder werk ik nu bij de Beste Werkgever (2017-2018)!

Wat was je vorige baan?
HR adviseur bij Rabobank.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voorop staat quality time met mijn gezin en ik houd van lekker koken en eten met vrienden.

Janis Pelupessy (45) - Medewerker W&S, binnen de directie Organisatie&HRM van het Kadaster

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik medewerker Inkoop bij het Kadaster. Naast de financiële inkoopadministratie was ik verantwoordelijk voor de inhuuradministratie van IT-personeel. Nu heb ik meer uitdaging gevonden door de administratie te verzorgen van vacature tot de aanstelling.

Wat was je vorige baan?
Beslisser Uitkeren WerkeloosheidsWet (WW) bij het UWV.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van koken, lekker eten en kijk graag films. Maar het liefst heb ik Q-time met mijn dochter.

Sollicitatieproces

Selectie + telefonische uitnodiging
Eerste gesprek
Terugkoppeling
Tweede gesprek
Assessment
Aanbod

Interessante baan?