Banen

Bijbaan Consultant Technische Innovaties (parttime)

Solliciteer nu

Bijbaan Consultant Technische Innovaties (parttime)

Innofunding Haarlem

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Minimaal afgeronde universitaire bèta-bacheloropleiding, en op dit moment ingeschreven voor een Master
 • Goede algemeen technisch-inhoudelijke kennis over techniek, bijvoorbeeld m.b.t. productietechnologie, energietransitie, (groene) chemie, recycling, life sciences en productontwikkeling
 • In staat om relatief snel zelfstandig te kunnen werken
 • Om kunnen gaan met strikte deadlines
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zelfstandig, verantwoordelijk, kritisch, kwaliteitsgericht en accuraat
 • Heeft een goed aanpassingsvermogen en werkt graag in een team
 • Bij voorkeur woonachtig op maximaal een half uur reizen van Haarlem

Wat krijg je?

 • €16,- bruto p/u (incl. vakantiegeld/vakantiedagen)
 • 8 tot 24-urige werkweek (in overleg)
 • 25 vakantiedagen o.b.v. fulltime
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen
 • Perspectief op een vaste aanstelling als fulltime Consultant, waarbij je ook deelneemt aan een riante bonusregeling
 • Aandacht voor een goede work-lifebalance
 • Reiskostenregeling (o.a. OV-jaarkaart of Youngtimerregeling), laptop, telefoon, lunch van de zaak en regelmatig bedrijfsuitjes

Wat doe je?

 • 25% Consultant bij de diverse stadia in een subsidietraject ondersteunen
 • 25% Met projectplannen en subsidieaanvragen meeschrijven
 • 10% In de producten, processen, innovatiestrategie, technieken/technologieën en eventuele samenwerkingsverbanden van de klant verdiepen
 • 10% Klanten betreffende de uitvoering van subsidieprojecten bezoeken
 • 10% Klanten bij het vinden van financiering ondersteunen
 • 10% Actuele ontwikkelingen op softwaregebied in lopende activiteiten en projecten verwerken
 • 10% Wijzigingen in subsidieregelingen monitoren en onder de aandacht brengen

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Bijbaan Consultant Technische Innovaties bij Innofunding ben jij verantwoordelijk voor het ondersteunen van bedrijven bij hun subsidieaanvragen voor innovaties op allerlei soorten gebieden, zoals de energietransitie, nieuwe/groene materialen, medische innovaties en transport. Je assisteert de Consultants bij het opstellen van rapportages voor deze aanvragen en samen brengen jullie duidelijk in kaart welke vernieuwende aspecten binnen een specifiek domein van technologie hieraan vast zitten. Bij minder complexe aanvragen heb je zelfs de mogelijkheid om zelfstandig de subsidieaanvraag te doen.

Enerzijds ligt de focus op het begeleiden van lopende subsidieprojecten voor klanten, van start-ups tot corporates. Anderzijds breng je in samenwerking met de Consultant de ontwikkelingen in kaart die zullen plaatsvinden in de operationele context en strategie van het bedrijf en voor welke subsidie ze in aanmerking komen. Mede door jouw inbreng worden allerhande projecten op het gebied van technische innovatie en verduurzaming gefinancierd en gerealiseerd.

Je werkt altijd samen met een Consultant aan diverse subsidieprojecten, waarbij je tegelijkertijd werkt aan opdrachten van uiteenlopende klanten. Op die manier krijg je de mogelijkheid om jouw consultancyvaardigheden te verrijken met ervaringen in innovatiemanagement en bedrijfseconomie. Daarnaast bouw je aan een netwerk binnen innovatieve ondernemingen en academische vakgroepen, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt na je studie worden vergroot. 

In deze functie word je onderdeel van een team dat zich inzet voor technische innovaties. Het team is groeiend, mede door een gunstig economisch klimaat en de positieve ontwikkelingen bij Innofunding. Binnen dit team krijg je de kans om te starten als Assistent Consultant en je verder te ontwikkelen, met het vooruitzicht op een rol als fulltime Consultant in de toekomst.

Als je het leuk vindt om de nieuwste technologische trends te verkennen en je het uitdagend vindt om samen met klanten hun subsidiekansen te optimaliseren, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Bijbaan Consultant Technische Innovaties (parttime)

Op een leuke werkdag assisteer je bij boeiende technische innovaties en vier je samen met het team een goedgekeurde subsidieaanvraag.

Op een minder leuke werkdag ondersteun je bij discussies met subsidiebeoordelaars en werk je een lijst met administratieve taken af.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een start-up heeft een technisch goed innovatief idee, maar weet niet hoe ze subsidie kunnen aanvragen om hun project van de grond te krijgen. Wat doe je?

Allereerst assisteer je de Consultant tijdens het gesprek met de start-up om hun technisch duurzame idee volledig te begrijpen. Je helpt bij het verzamelen van relevante informatie en het uitwerken van een technische roadmap, die dient als basis voor de financiering en daarmee ook de subsidie. Hierbij ondersteun je voornamelijk met technische details en zorg je voor een goede voorbereiding op het adviserende gesprek.

Daarna duik je, onder begeleiding van de Consultant, in de subsidiewereld om de mogelijkheden te inventariseren die passen bij het project van de start-up. Zodra de juiste subsidiemogelijkheden geïdentificeerd zijn, ondersteun je de Consultant en de start-up bij het opstellen en indienen van de subsidieaanvraag. Je zorgt ervoor dat alle technische details correct zijn en helpt bij het verzamelen van de benodigde documentatie. Mocht er feedback of een afwijzing komen van de subsidiebeoordelaars, dan sta je klaar om de Consultant en de start-up te ondersteunen bij eventuele vervolgstappen, altijd in het belang van het innovatieve project.

Groeipad

Bij Innofunding krijg je een diepe kijk in de keuken van hightech Nederland en zie je de nieuwste ontwikkelingen op softwaregebied. Je kunt je als Consultant in brede zin ontwikkelen, via communicatie- en managementvaardigheden. Je kunt ook je vakinhoudelijke skills ontwikkelen, door samen met klanten diepere kennis te vergaren van (IT)-innovaties. Je werkt veel zelfstandig en in kleine teams, altijd resultaatgericht.

Bijbaan Consultant Technische Innovaties
Consultant Technische Innovaties
Senior Consultant Technische Innovaties
Manager Technische Innovaties

Werken bij Innofunding

Innofunding opereert op het kruisvlak van strategieconsultancy en financiering van innovatie. Innofunding helpt bedrijven bij de financiering van investeringen in innovatieve projecten via overheidsregelingen, zoals subsidies, fiscale voordelen en kredieten, zodat onze klanten uiteindelijk hun innovaties kunnen realiseren, commercialiseren en/of opschalen. Onze klanten bevinden zich in allerhande sectoren, hoofdzakelijk onder te verdelen in ‘Groene chemie’, ‘Energie en duurzaamheid’, ‘ICT’ en ‘Life Sciences and Health’, waaromheen we ook onze teams hebben ingedeeld..

Bekijk hier onze deelname aan het programma De Barometer.

 • Kantoor in Haarlem
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 34 jaar
 • 20 werknemers
 • Actief in Nederland

Collega's

Sijmen Verveer (50) - Founding Partner - Innovaties in de ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In mijn vorige baan bij PwC ging mijn interesse al uit naar alle innovatieve bedrijven in haar klantenkring. Toen mijn werkgever besloot geen focus meer te leggen op innovatie en strategie, zijn we Innofunding begonnen. Hier kan ik mijn passie voor techniek helemaal in kwijt.

Wat was je vorige baan?
Subsidie- en innovatieadviseur bij PwC.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sleutel aan en rij graag in mijn oldtimers, of vaar een rondje door Kennemerland. Een borrel met vrienden sla ik ook zelden af.

Jasper van Hijfte (31) - Senior Consultant - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik gewerkt in een omgeving waar innovatie gewenst was, maar zelden bereikt werd. Ik was op zoek naar een bedrijf waarin een passie voor innovatie écht leeft en waar ik mijn achtergrond als industrieel ontwerper kon gebruiken om hieraan bij te dragen.

Wat was je vorige baan?
Communication Lead bij TU Delft/KLM.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockey, lezen, borrels en eten.

Maikel Pauw (33) - Partner – Finance & New Business Development

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding kom ik in aanraking met de nieuwste innovaties die in ontwikkeling zijn. Ik vind het leuk om hier met klanten over te sparren en een bijdrage te leveren aan het realiseren van deze innovaties door het ophalen van financiering.

Wat was je vorige baan?
Na een gecombineerde stage bij Innofunding en een accountantskantoor ben ik na mijn studie bij Innofunding blijven plakken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van diverse sporten zoals tennis, padel, voetbal en hardlopen.

Jaap Bunnik (57) - Founding Partner - Innovaties in Duurzaamheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb het bedrijf opgericht samen met Sijmen omdat ik de mogelijkheid zag mijn toenmalige werk als subsidieadviseur op een betere en professionelere manier, maar vooral ook met meer betrokkenheid bij de klant en zijn/haar technologie, uit te voeren. Tot op de dag van vandaag is dat oprecht gelukt en doe ik dit werk (zowel inhoudelijk als het ondernemerschap) met zeer veel plezier.

Wat was je vorige baan?
Subsidieadviseur bij PWC en later bij Deloitte.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, wandelen (lokaal, maar ook in de bergen), buiten zijn, zingen (in een koor), zeilen, fietsen, genieten van lekker eten en lekkere wijnen, concerten en musea bezoeken, in de tuin bezig zijn.

Rebekka Lennings (30) - Senior Consultant - Duurzaamheid & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding werk je met een grote verscheidenheid aan projecten en klanten. Ik hou van deze diversiteit, en vind het super tof om een goed beeld te krijgen van wat er gaande is in de markt. Omdat ik veel projecten doe in de duurzaamheid & energietransitie, kan ik echt 'meekijken in de keuken' van innovatief duurzaam Nederland en deze ook nog eens helpen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Industrieel Ontwerpen en Master Strategic Product Design aan de TU Delft

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, zingen, dansen, yoga, met vrienden eten, op een terrasje zitten.

Philip Hoogreef (34) - Partner - Duurzame Energie & Circulariteit

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor werkte ik als project/account manager bij een ontwerpbureau, waar ik te weinig op de inhoud zat. Als consultant ben ik inhoudelijk betrokken bij projecten van allerhande innovatieve bedrijven in Nederland. Die variatie, in combinatie met het niet alleen achter je bureau zitten, maar ook op pad gaan, maakt het werk erg leuk.

Wat was je vorige baan?
Jr. account/project manager (trainee) bij CARTILS.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, stijl/salsadansen, lezen.

Danae Beskers (29) - Senior Consultant - Biomedische Innovaties

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien innovatie binnen de gezondheidszorg vaak nog achterblijft in vergelijking met andere sectoren, ontdekte ik tijdens mijn master dat ik me hier graag voor in zou willen zetten. Wat ik leuk vind aan het werken bij Innofunding is dat je echt inhoudelijk betrokken wordt bij (zorg)innovaties en daardoor ook een goed beeld krijgt van trends die in de markt spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en om een gezellig team te hebben waarmee af en toe geborreld wordt.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Biomedische Wetenschappen en Master Management, Policy Analysis & Entrepreneurship in Health & Life Sciences.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hou van sporten als rocycle, golfsurfen en snowboarden. Daarnaast hou ik van fotografie.

Femke Bouma (42) - Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een werkplek waarbij ik het gevoel heb iets bij te kunnen dragen. Bij Innofunding zijn de klanten en projecten ontzettend gevarieerd en krijg je een inkijkje in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovaties. Daarnaast krijg ik veel energie van de afwisselende werkzaamheden en het gezellige team.

Wat was je vorige baan?
Actrice en Office Manager in de culturele sector.

Wat doe je in je vrije tijd?
Theater, naar de film, spelletjes spelen, wandelen met mijn gezin, (uit)eten of koffie drinken met vrienden en familie.

Sophie Pahud de Mortanges (32) - Senior Consultant Circulaire Chemie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde na mijn studie met echte oplossingen werken voor de grote uitdagingen waar we voor staan in de grondstoffentransitie. Ik ben altijd actief geïnteresseerd geweest in innovaties uit het nieuws, van nieuwe manieren om afval te recyclen tot aan de grootschalige productie van proteïnes uit planten. Bij Innofunding werk ik met de bedrijven die al deze verschillende technieken ontwikkelen. Ik mag in vele keukens kijken, met verschillende type personen werken en me inzetten om ze een belangrijke stap verder te brengen door het krijgen van financiering.

Wat heb je gestudeerd?
Master Chemical Engineering aan de TU Delft

Wat doe je in je vrije tijd?
Zo veel mogelijk buiten zijn, bijvoorbeeld door fietsen, hardlopen, padel, golf of schaatsen, en anders borrelen in bruine kroegen.

Deniz Seyfeli (27) - Consultant-ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was tijdens mijn ICT studie werkzaam als assistent-consultant bij Innofunding, een rol waarin ik mezelf als professional kon ontwikkelen door samen te werken met bedrijven die actief zijn in AI, Cloud, en Informatiewetenschappen. Vanwege de maatschappelijke en technologische relevantie van de projecten en de open bedrijfscultuur, ben ik de uitdaging aangegaan als Consultant-ICT. Het opereren op het snijvlak van technologie, business en mensen is intellectueel stimulerend en geeft veel voldoening.

Wat was je vorige baan?
Assistent Consultant

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, te wandelen door de duinen en roadtrips te maken.

Richard Mous (27) - Consultant Circulaire Chemie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar werk waarin ik kan bijdragen aan een duurzame wereld. Omdat ik bij Innofunding de mogelijkheid krijg om me te verdiepen in groene innovaties, was ik direct enthousiast over deze baan. Mijn technische achtergrond komt hierbij nog steeds van pas om de inhoud achter de technologieën van klanten goed te kunnen doorgronden.

Wat heb je gestudeerd?
Master Chemical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, hardlopen en zwemmen. Daarnaast doe ik regelmatig mee aan pubquizes.

Marije Buijs (26) - Consultant, Biomedische innovaties

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij Innofunding kom je terecht in een warm team en voelt het direct als thuis. Ik was op zoek naar een baan met diverse werkzaamheden waarbij mijn functie een gave combinatie biedt van consultancy vaardigheden en het toepassen van technisch inhoudelijke kennis voor het schrijven van aanvragen. Als starter vind ik het ontzettend gaaf bedrijven te kunnen helpen met het verwezenlijken van diverse innovaties die de wereld een stukje beter maken. Als kers op de taart heeft Innofunding een zeer betrokken en open houding naar haar klanten toe, waar ik mij goed bij voel.

Wat heb je gestudeerd?
Medical Biology, Science Management and Innnovation aan de Radboud Universiteit

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig met tekenen of schilderen en houd ik van piano en volleybal spelen. Ook wordt ik blij van plantjes, lekker eten koken en bordspellen spelen.

Sirous Amel Gharib (24) - Consultant Duurzaamheid en Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie was ik op zoek naar een baan, waarin ik de opgedane kennis over wetenschap, ondernemen en innovatie kon toepassen en uitbreiden. De zoekterm 'Innovatieconsultant' bracht mij op de kanalen van Innofunding waar mooie voorbeelden uit de praktijk werden genoemd die de verschillende componenten van mijn opleiding goed wisten te vangen. Hieruit volgde een eerste sollicitatie die eigenlijk uitmondde op een interessant gesprek over de uitdagingen van de energietransitie en de verschillende innovaties van de klanten van Innofunding die een oplossing hiervoor proberen te bieden. De koppeling met de componenten van mijn opleiding en mijn interesses werd steeds duidelijker, waardoor ik wist dat een baan bij Innofunding voor mij de juiste keuze was.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Science, Business and Innovation aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik naar de sportschool, speel ik basketbal op een pleintje en speel ik een potje padel. Daarnaast kan ik enorm genieten van uiteten gaan en doe ik graag een drankje op een terras in de stad. Mocht het regenen, dan doe ik een puzzel, lees ik of kijk ik een Pixar-film.

Sollicitatieproces

Bevestigingsmail
± 5 werkdagen
Kennismakingsgesprek + uitwerken van een casus
± Z.s.m.
Contractaanbieding

Interessante baan?

Solliciteer nu