Banen

Maatschappelijk Werker

Vacature gesloten

Maatschappelijk Werker

Gemeente Buren Maurik

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Enige jaren kennis en ervaring in het begeleiden van mensen, ook met psychosociale en/of psychiatrische klachten
 • Een methodische en professionele manier van werken
 • Kennis van diverse culturen
 • Goede luistervaardigheid en je bent sterk in het maken van probleemanalyses en oordeelsvorming en de vertaling hiervan naar adviezen, hulpverleningsplannen of doorverwijzingen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent een goede netwerker en signaleert maatschappelijke ontwikkelingen

Wat krijg je?

 • € 4.244 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) o.b.v. 36 uur
 • 32 tot 36-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om vanuit IKB verlof bij te kopen (o.b.v. fulltime)
 • Persoonlijke ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • Individueel Keuzebudget (17,05% van het salaris)
 • Laptop, mobiele telefoon en thuiswerkplek in bruikleen

Wat doe je?

 • 20% Behoeften van inwoners beoordelen en evalueren
 • 20% Emotionele ondersteuning en begeleiding bieden
 • 20% Met andere professionals samenwerken
 • 20% Aan maatschappelijke verandering bijdragen
 • 20% Rapportages en documentatie verwerken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Maatschappelijk Werker bij gemeente Buren ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van individuen, gezinnen en gemeenschappen bij het aanpakken van diverse uitdagingen op sociaal, psychologisch, financieel en emotioneel gebied. Jouw rol omvat een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden, waarbij het belangrijk is om nauw betrokken te zijn bij het dagelijks leven van inwoners. Luisteren naar de verhalen van de mensen, het monitoren van hun situatie en het bieden van effectieve ondersteuning staan centraal in het werk van een Maatschappelijk Werker.

Een belangrijk onderdeel van deze rol is de dankbaarheid die voortkomt uit het vermogen om anderen te helpen en te ondersteunen. Dit is met name van belang, omdat het voor mensen soms moeilijk is om hulp te vragen en te ontvangen. Een goede communicatie, transparantie en het opbouwen van een vetrouwensband zijn daarom van veel waarde. Daarnaast vereist deze rol de vaardigheid om soepel mee te bewegen met veranderingen. Het is een veelzijdige rol waarbij het creëren van een ondersteunende en betrokken omgeving centraal staat.

Je komt te werken in team Maatschappelijk Werk, dat bestaat uit twee Maatschappelijk Werkers en twee Schoolmaatschappelijk Werkers.

Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan en een goede intuïtie hebt voor de gevoelens van anderen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Maatschappelijk Werker

Op een leuke werkdag heb je veel interactie met diverse inwoners, bied je ondersteuning en oplossingen, werk je samen met collega's en zie je positieve veranderingen.

Op een minder leuke werkdag merk je beperkte vooruitgang bij inwoners, heb je gebrek aan hulpbronnen en zijn er veel administratieve taken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een echtpaar komt naar je toe om hun problemen te bespreken. De emoties lopen hoog op tijdens het gesprek. Wat doe je?

Allereerst is het belangrijk dat je goed luistert naar wat de mensen te vertellen hebben. Als je eenmaal alle informatie hebt verzameld, voorzie je hen van advies en bied je zoveel mogelijk hulp aan, waarbij je nauwkeurig inschat hoe je hen het beste kunt bijstaan. Het is van groot belang om na het gesprek continu contact te onderhouden om de situatie onder controle te houden. Emotionele stabiliteit is hierbij enorm belangrijk, omdat het werk intense situaties met zich kan meebrengen. Het vermogen om heftige gebeurtenissen los te laten, draagt bij aan het welzijn van zowel de hulpverlener als degenen die worden ondersteund.

Groeipad

Buren is een boeiende gemeente met veel kernen en een stad en een uitgestrekt grondgebied waar nog veel potentie is. Hierdoor blijft je werk veelzijdig en uitdagend. Je krijgt veel vrijheid om verschillende taken op te pakken. We vinden het vanzelfsprekend om trajecten te evalueren en streven altijd naar verbetering. In het Goede Gesprek stem je met je leidinggevende af wat je gaat doen en wat je hiervoor nodig hebt. Als je opleidingen of cursussen voor je functie nodig hebt, worden deze vergoed en kun je die vaak onder werktijd doen. Je kunt daarnaast je IKB (Individueel Keuzebudget) inzetten als je je wilt ontwikkelen buiten je vakgebied.

Maatschappelijk Werker

Werken bij Gemeente Buren

De gemeente Buren is een uitgestrekte landelijke gemeente, gelegen in de Betuwe. Deze woon-, leef- en recreatiegemeente van ongeveer 15.000 hectare en ruim 27.000 inwoners wordt gekenmerkt door aantrekkelijke kleinschaligheid en bijzonder historische woonkernen. De woonkernen zijn: Asch, Beusichem, Buren, Erichem, Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath, Zoelen, Zoelmond, Maurik, Eck en Wiel, Rijswijk, Ravenswaaij, Lienden, Ingen en Ommeren. Het vestingstadje Buren bezit sinds 1395 stadsrechten en bezit talloze gerestaureerde monumenten. Het is daarom geen wonder dat Buren een beschermd stadsgezicht is. Daarnaast is er in Buren veel dagtoerisme, wat mede te danken is aan het feit dat Buren een Oranjestad is.

De gemeente Buren is gelegen in het midden van Nederland in het Gelders Rivierengebied en is gemakkelijk met de auto te bereiken via de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. De gemeente is de fruittuin van Nederland en staat steevast in de top drie van fruitproducerende gemeenten. Midden in de Betuwe dient de gemeente de inwoners en bedrijven van Buren met zaken die ze (niet) zelfstandig kunnen, willen of mogen oppakken en doet dat vanuit de visie te willen bouwen aan het vertrouwen van inwoners en klanten.

 • Hoofdkantoor in Maurik
 • 170 medewerkers
 • 65% / 35%
 • Gem. leeftijd 48 jaar
 • Hybride werken

Collega's

Birgit Quint - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie vond ik overheidscommunicatie al interessant. Ik liep stage bij de gemeente Buren en werd nog enthousiaster! Toen een vacature vrij kwam, wist ik wel wat ik ging doen. Zo kreeg ik bij Buren de kans om veel sneller dan verwacht communicatieadviseur te worden.

Wat was je vorige baan?
P&O medewerker - SZR.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, formule 1 volgen en series en films kijken.

Frank van Aken - Financieel adviseur, bedrijfsvoering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mij is het belangrijk dat ik maatschappelijk betrokken ben. De gemeente Buren is een leuke werkgever waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Als financieel adviseur kan ik een bijdrage leveren om de gemeente beter in control te laten zijn. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij een gemeente divers en zijn er volop mogelijkheden tot ontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Financieel adviseur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetbal, reizen, poolen en gezelligheid.

Bo van Gaal - Communicatie- en participatiemedewerker Duurzaamheid en ondersteunend medewerker communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is van groot belang dat we ons gedrag gaan aanpassen om zo de aarde leefbaar te houden. Toen ik deze functie zag, dacht ik meteen: hiermee kan ik bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld én kan ik mijn talenten en creativiteit inzetten.

Wat was je vorige baan?
Horecaondernemer en marketing, sales en event-medewerker bij een uitgeverij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uiteten en tuinieren.

Caroline - HR-medewerker, werkzaam op de afdeling HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Bij mijn vorige werkgever, een grote zorginstelling, miste ik het persoonlijke contact met collega's; want als collega ben je voor mij veel meer dan alleen een personeelsnummer. Daarnaast werk ik graag bij een organisatie waar ik mee kan denken over teamdoelen en werkprocessen om zo mijn werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren en de organisatie nog beter op de kaart te kunnen zetten.

Wat was je vorige baan?
Medewerker P&O.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zingen, lezen en hardlopen.

Nick Aben - HR-adviseur / Staff

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij de gemeente Buren eerst begonnen in een andere functie. De reden voor mijn keuze voor Buren was dat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en je een volledig takenpakket hebt. Je bent met opdrachten van begin tot eind bezig. Binnen de gemeente heb ik de kans gekregen om de overstap te maken naar mijn huidige functie wat meer aansluit bij mijn opleidingsachtergrond en ik on-the-job in deze functie kan groeien.

Wat was je vorige baan?
Casemanager Werk en Inkomen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, tuinieren, uit eten en series kijken.

Interessante baan?