Banen

Accounting-Assistant

Tijdelijk gesloten

Accounting-Assistant

DLF Group Kapelle

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar werkervaring
 • Goede beheersing Nederlands en Engels
 • Beheersing Office-pakket, met name Excel
 • Analytisch en nauwkeurig
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken

Wat krijg je?

 • €2.800 - €3.800 bruto p/m (op basis van fulltime)
 • 32-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen + 12 adv-dagen
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen
 • 6% eindejaarsgratificatie en 8% vakantietoeslag
 • Goede pensioenregeling
 • Mogelijkheid om thuis te werken (je krijgt hier een laptop voor)

Wat doe je?

 • 20% Kredietbeheer
 • 40% Debiteurenbeheer
 • 20% Factuurbeheer
 • 20% Betalingen verwerken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Accounting Assistant bij DLF B.V. ben je verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer. Je stelt periodiek debiteurenoverzichten op (aging lijsten) en bent het eerste aanspreekpunt als het gaat om financiën voor klanten die orders afnemen. Als een debiteurenpost relatief lang open staat, dan ben jij dus ook degene die de klant hierop attendeert. Als dit soort situaties zich vaker voordoen, overleg je met accountmanagement wat de beste aanpak/benadering is voor de desbetreffende klant. Je rapporteert de debiteurenoverzichten daarom ook richting accountmanagement en de directie, zodat zij altijd op de hoogte zijn. 

Ook heb je contact met de kredietverzekeraar over kredietlimieten en kredietoverschrijdingen, waarbij je een adviserende rol hebt richting commercie/supply chain. Jij geeft aan of het verantwoord is om orders wel/niet vrij te geven aan bepaalde klanten. Dit is bijvoorbeeld het geval als een klant het kredietlimiet overschrijdt en jullie daardoor een hoger kredietlimiet moeten aanvragen. Het is belangrijk dat je hiervoor goed overlegt met je logistieke en commerciële collega’s en altijd de risico-indekking van DLF B.V. in gedachten houdt. 

Daarnaast behoort crediteurenbeheer tot je takenpakket: je verwerkt - samen met je finance-collega's - de inkomende en uitgaande facturen. Ook verwerk je dagelijks de financiële mutaties op de bankrekening. Ten slotte verricht je maandelijkse werkzaamheden ten behoeve van financiële rapportages (maandrapportages, budgetteringen, marge analyses en kosten rapportages), buitenlandse btw-aangiftes en overige administratie.

Je werkt samen met vier collega’s in het team Finance & Administration (F&A) en je leidinggevende is de Supervisor F&A.

Als je het leuk vindt om financieel overzicht te creëren en te behouden, en je het niet erg vindt om klanten vriendelijk op betalingsachterstanden te wijzen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Accounting Assistant

Op een leuke dag geef je supply chain toestemming om een order door te starten. Uit je analyse blijkt dat de klant een betrouwbare betaler is, ook al overschrijdt de klant nu het kredietlimiet.

Tijdens een minder leuke dag komt uit de aging lijst naar voren dat klanten financiële afspraken niet nakomen, waarna je contact met ze moet opnemen over deze gevoelige kwestie.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant komt gemaakte financiële afspraken niet na. Hoe ga je te werk?

Je hebt al meerdere keren telefonisch contact gehad met de klant over de openstaande post. Je neemt opnieuw contact op, met als doel dat de klant de factuur zo snel mogelijk betaalt. Het is belangrijk dat je beleefd blijft tijdens het gesprek, maar je bent wel duidelijk. Je zegt dat er geen nieuwe orders geplaatst kunnen worden en dat - als er uiteindelijk nog steeds niet betaald wordt - de vordering aan de kredietverzekeraar wordt overgedragen.

Groeipad

Bij DLF word je aangemoedigd om te investeren in jezelf. Daarom zijn er diverse trainingen en opleidingen beschikbaar om jouw ontwikkeling te stimuleren. Je groeipad binnen DLF staat niet vast, maar er zijn altijd mogelijkheden bespreekbaar voor een volgende stap. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent.

Accounting Assistant
Supervisor Finance
Manager Finance

Werken bij DLF Group

DLF Group is wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige gras-, klaver- en luzernezaden voor de agrarische en (professionele) gazonmarkt. Door nieuwe rassen en producten continu te ontwikkelen met een sterke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, biedt DLF Group aantoonbare waarde aan de business van hun klanten en andere relaties.

 • Gevestigd in Kapelle
 • Actief in meer dan 20 landen
 • 33% / 67%
 • Gem. leeftijd 50 jaar
 • 100 werknemers in Nederland
 • Wereldwijd meer dan 2000 werknemers

Collega's

Arjen Mosselman - Coördinator Sales België, Nederland en Luxemburg

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De landbouw in Nederland produceert veel startmateriaal (zaaizaden, pootgoed, plantuien, bollen, etc.) die in de hele wereld worden gebruikt om voedsel te produceren. Voldoende voedsel produceren - met respect voor het klimaat en natuur - is een enorme uitdaging. Als het zevende grootste zaaizaden bedrijf ter wereld levert DLF hierin een grote bijdrage. Ik vind het prachtig om hier onderdeel van uit te maken!

Wat was je vorige baan?
Sales Middle East.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, Reizen en genieten van mijn gezin.

Ferdie Maljaars (40) - Teeltadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als teeltadviseur heb ik een mooie, afwisselende baan: van contracteren en teeltbegeleiding tot aan de graszaadoogst. Het werk vindt plaats in de buitenlucht. Ik bezoek verschillende percelen door het hele werkgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Tel daar het contact met telers bij op, en zo kom je tot een uitdagende baan waarin je een zo goed mogelijke teelt voor de telers en voor DLF wilt verzorgen.

Wat was je vorige baan?
Teeltadviseur Akkerbouw bij CZAV.

Wat doe je in je vrije tijd?
De camping, boerderij en dieren verzorgen bij ons eigen bedrijf: www.campingtuinenburg.nl.

Johan Pastoor (41) - Supervisor Logistiek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een leuke uitdagende functie in een logistieke omgeving. Het werken in (internationaal) teamverband maakt iedere dag weer tot een uitdaging om klanten optimaal te kunnen bedienen.

Wat was je vorige baan?
Medewerker Inkoop / Logistiek bij Horeca groothandel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en zaalvoetbal.

Bjorn (28) - Junior Infrastucture Architect

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij vooral aansprak is de zelfstandigheid en de vrijheid die de functie biedt. De afwisseling en de uitdaging die het werk met zich meebrengt zorgt ervoor dat ik elke dag met een goed gevoel begin!

Wat was je vorige baan?
Militair.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten.

Mirjam Kloosterman (26) - Associate Breeder, R&D

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie ging ik op zoek naar een leuke baan in de agrarische sector. Toen kwam ik de vacature Assistent Veredelaar van DLF tegen. Deze vacature sprak me aan, omdat het een afwisselende baan is waar je binnen en buiten werkzaam bent. Daarnaast vond ik de sfeer in het bedrijf fijn. Ik heb deze functie enkele jaren met veel plezier vervuld. In 2023 kon een mooie stap maken naar de functie van Associate Breeder. Dit is een functie met meer verantwoordelijkheden als voorbereiding op een volgende stap naar de functie van Breeder.

Wat heb je gestudeerd?
Dier- en Veehouderij op de HAS Hogeschool te 's- Hertogenbosch

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden, wandelen met de hond, tijd doorbrengen met familie

Lars van Koeveringe (26) - Logistic Support, afdeling Logistics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na het afronden van mijn studie ben ik gaan zoeken naar een leuke baan waarin ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. DLF gaf mij deze mogelijkheid. Ik ben gestart als Accounting Assistant op de afdeling Finance. Hier heb ik veel geleerd en ook goed inzicht gekregen in het bedrijfsproces. In 2023 ben ik overgestapt naar de afdeling Logistics. In de functie van Logistic Support heb ik veel afwisseling in mijn werkzaamheden en veel contact met klanten. Dit geeft mij plezier in mijn werk. Daarbij maakt het mij zeer enthousiast dat DLF aan het investeren is in jonge werknemers.

Wat heb je gestudeerd?
Finance & Control op de HZ in Vlissingen

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen en afspreken met vrienden.

Thomas van Tetering (30) - Coördinator Product Management en Marketing

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn studie zocht ik een creatieve en technische baan in de agrarische sector. Via mijn familie, die al jaren graszaad teelt voor DLF, kwam ik bij deze vacature terecht. Verder sprak de diversiteit van de functie en ontwikkelingsmogelijkheden mij meteen aan, daarnaast ook het werken met internationale collega’s.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor studeerde ik aan de HAS en was ik werkzaam op de boerderij van mijn familie.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben erg intensief betrokken bij de Scouting, daarnaast speel ik tennis en houd ik van fotografie. Verder ben ik graag bij familie en vrienden.

Wouter Wevers - Commercieel Logistiek Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik werkzaam bij een koel- en vriesbedrijf. Na mijn wereldreis was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging en deze vond ik via Spielwork bij DLF, Ik ben verantwoordelijk voor alle weide mengsels, de Belgische tak van een grote afnemer en deels logistiek Benelux. Deze geheel nieuwe kant van Logistiek, met zijn nieuwe uitdagingen sprak mij enorm aan!

Wat was je vorige baan?
Logistiek administratief medewerker - Kloosterboer BV

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van gamen, films kijken, sporten en leuke dingen doen met vrienden.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking met HR
± Binnen twee weken
Sollicitatiegesprek met HR en leidinggevenden
± Binnen één week
Arbeidsvoorwaardengesprek

Interessante baan?