Banen

Teamleider Sociaal Beheer

Vacature gesloten

Teamleider Sociaal Beheer

Bo-Ex Utrecht

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring als leidinggevende
 • Relevante kennis op het gebied van leefbaarheid en participatie
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Een ervaren leider gericht op samenwerken, inspireren en motiveren
 • Een coachende resultaatgerichte doorpakker die beschikt over een groot probleemoplossend vermogen

Wat krijg je?

 • €3.969 - €5.361 bruto p/m (afhankelijk van ervaring en kennis)
 • 36-urige werkweek
 • 189,8 vakantie uren
 • Functionele opleidingsmogelijkheden en een individueel loopbaanbudget van max. €4.500,- (op basis van 36 uur)
 • Telefoon en laptop
 • Vitaliteitsbudget €450,- netto per jaar

Wat doe je?

 • 35% Sociaal beheerteam aansturen en beheren
 • 20% Projectmanagement uitvoeren
 • 20% Advies geven en samenwerken
 • 15% Teamleden coaching geven
 • 10% Opstellen van rapportages en analyseren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Teamleider Sociaal Beheer bij Bo-Ex ben je verantwoordelijk voor het team Sociaal Beheer, dat bestaat uit Wijkconsulenten, Sociaal Beheerders, Technische Beheerders en Consulenten Huurincasso. Jij waarborgt dat medewerkers goed kunnen functioneren en je bent verantwoordelijk voor personeelsbeheertaken zoals de HR-cyclus, verzuim, werving en selectie (ondersteund door HR). Bo-Ex bevindt zich momenteel in een ontwikkelingsfase en jij ziet het als een uitdaging om het team verder te brengen in het betekenisvol zijn voor wijken en buurten, onder andere door gebiedsgericht te werken.

In deze functie lever je een bijdrage aan het jaarplan en die vertaal je naar een teamplan. Ook realiseer je procesoptimalisaties, verantwoord je de teamresultaten in periodieke rapportages en ontwikkel je beleid voor sociaal beheer. Je bewaakt de processen en denkt actief mee over nieuwe ontwikkelingen. Je hebt contact met netwerkpartners, vertegenwoordigt Bo-Ex in het netwerk en zoekt actief naar nieuwe allianties. Samen met de Manager Wonen en andere betrokkenen implementeer je het gebiedsgericht werken.

Het team bestaat uit ongeveer dertien medewerkers in vier disciplines, elk met hun eigen expertise en aandachtsgebied. Daarnaast werk je nauw samen met de Manager Wonen en de Teamleider Klant en Verhuur.

Voor deze vacature is geen eindtermijn opgenomen. In plaats daarvan nemen we snel contact met je op wanneer je reactie ons aanspreekt. Solliciteren gaat via Vacaturepro. 

Als je het leuk vindt om met mensen om te gaan, zelf tot ideeën kunt komen en het niet erg vindt om snel te moeten aanpassen aan verschillende situaties, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Teamleider Sociaal Beheer

Op een leuke werkdag lever je een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid van buurten en wijken, inspireer je je team en voer je betekenisvolle gesprekken met je netwerkpartners.

Op een minder leuke dag is het chaotisch, waardoor je te weinig tijd hebt voor aandacht aan je team te besteden.

Voorbeeld uit de praktijk

De medewerkers in je team hebben steeds vaker te maken met kwetsbare bewoners. Zij komen naar jou toe voor advies. Wat doe je?

Allereerst ondersteun je de medewerkers door hen advies te geven over hoe zij kunnen omgaan met kwetsbare bewoners. je gaat goed na wat de medewerker nodig heeft van jou, het team of samenwerkingspartners om goed aan te sluiten bij wat kwetsbare huurders nodig hebben. Je kan advies geven over hoe zij effectief kunnen communiceren, hoe ze empathie kunnen tonen en een geschikte oplossing bieden. Indien nodig kan je trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden aan het team om hun vaardigheden en kennis te vergroten met betrekking tot het omgaan met kwetsbare bewoners. Per situatie is het belangrijk dat je onderzoekt wat de mensen en je medewerkers nodig hebben, zodat de situatie in de toekomst gemakkelijk opgelost kan worden.

Groeipad

Als je bij Bo-Ex werkt, dan wordt samen met jou gekeken naar wat jij nodig hebt om je werk met plezier en succes te doen. Bij Bo-Ex krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen met trainingen, opleidingen en maatwerkopties, inclusief een jaarlijks loopbaanbudget. We hebben onze eigen Bo-Ex Academy hiervoor. Ons vitaliteitsprogramma ondersteunt je welzijn met gratis fruit, een gezond bedrijfsrestaurant, lunchwandelingen, persoonlijke coaching en een vitaliteitsbudget. Naast het loopbaanbudget heb je toegang tot workshops en inspiratiesessies van het KLIMMR-netwerk. Al deze initiatieven zijn gericht op jouw duurzame ontwikkeling en wendbaarheid voor toekomstige uitdagingen.

Teamleider Sociaal Beheer

Werken bij Bo-Ex

Als Utrechtse woningcorporatie biedt Bo-Ex betaalbaar en goed wonen. Bo-Ex verhuurt en beheert vooral sociale huurwoningen (maar ook in mindere mate vrijesectorwoningen en bedrijfsmatige panden) in de stad Utrecht. We staan in directe verbinding met onze bewoners, de gemeente en partners. Wij begrijpen als geen ander hoe waardevol wonen is. Dat motiveert ons. Bo-Ex gaat daarom veel verder dan alleen wonen. Denk hierbij aan welzijn en zorg, schoon en veilig en het bevorderen van kansen in de samenleving voor onze bewoners. Wij kijken wat de bewoners zelf kunnen en willen bijdragen aan hun woonomgeving, buurt en medebewoners. Voor partners kan dat meer meepraten en meebeslissen betekenen. In alle gevallen inspireren bewoners en partners ons om ons werk zo goed mogelijk te doen. De Bo-Ex-cultuur zit in elk van ons. Als vooruitstrevende innovatieve netwerkorganisatie vragen we flexibiliteit, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van onze medewerkers. Onze organisatiewaarden zijn de bewoner centraal, saamhorigheid en verantwoordelijkheid geven en nemen. Dit geeft ons richting, draagt bij aan onze identiteit en maakt onze medewerkers trots.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en zetten ons dagelijks in voor het welzijn van onze bewoners. De medewerkers van Bo-Ex, variërend van onderhoudspersoneel tot administratieve krachten, en van projectleiders tot wijkconsulenten, zijn daarbij onmisbaar in het streven naar tevredenheid van onze bewoners. Bo-Ex is een kleurrijke, hechte en warme organisatie, waardoor het aanvoelt als een thuis voor zowel medewerkers als onze bewoners.

 • Kantoor in Utrecht
 • Circa 100 medewerkers
 • Fijne balans werk-privé: hybride werken
 • Uitgebreide arbeidsvoorwaarden
 • Goede ontwikkelmogelijkheden
 • Duurzaamheid hoog in het vaandel

Collega's

Rick - Beleidsadviseur Duurzaamheid

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Bo-Ex is de Utrechtse woningcorporatie met de laagste CO2-uitstoot per m2, maar dat betekent niet dat we op onze handen gaan zitten. Als Beleidsadviseur duurzaamheid werk ik elke dag met veel voldoening en energie aan het verduurzamen van onze woningen."

Marlies - HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Wij bieden onze medewerkers maatwerk als het gaat om hun (persoonlijke) ontwikkeling en werkplezier. Samen kijken naar wat nodig is om een goede werk/ privébalans te houden en daarmee indirect te sturen op een hoge bewonerstevredenheid. Een mooie combinatie van fun & focus."

Max - Opzichter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Ik ervaar de cultuur van Bo-Ex als open en eerlijk. Ik werk heel prettig samen met mijn collega’s. We zoeken elkaar op en zijn geïnteresseerd in de ander. We luisteren naar elkaar en delen onze kennis en ervaring."

Shailesh - Sociaal Buurtbeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Er zijn veel verschillende functies bij Bo-Ex. Daardoor is er vaak ook ruimte om door te groeien. Ik ben zelf bij Bo-Ex gestart als medewerker Huurders Contactcentrum (Klantenservice) en heb inmiddels de stap gemaakt naar Sociaal buurtbeheerder."

Meryem - Projectmedewerker en VvE-medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Binnen Bo-Ex heb ik twee functies. Beide functies kan ik goed uitoefenen doordat ik een goede balans heb tussen werk en mijn privéleven. Dat vind ik heel fijn. Daarnaast wordt er ook ruimte gegeven om me verder te ontwikkelen."

Saskia - Communicatieadviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
"Werken bij Bo-Ex ervaar ik als heel afwisselend en dynamisch. Ik heb met allerlei partijen te maken met wie ik nauw samenwerk. Natuurlijk zijn dat in de eerste plaats onze bewoners, maar ook de gemeente, netwerkpartners, ontwikkelaars en welzijnsorganisaties zijn partijen met wie ik veelvuldig schakel."

Interessante baan?