Werken bij ZorgSpectrum

ZorgSpectrum ondersteunt mensen met een of meerdere progressieve, chronische aandoeningen, waardoor zij beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Het aanbod varieert van zorg aan huis tot intensieve zorg op een woonlocatie. ZorgSpectrum heeft meerdere locaties in de gemeenten Houten, Vianen, Utrecht en Nieuwegein met elk een ander doel. De zorginstelling biedt de volgende producten en diensten aan: Tijdelijk bij ons (revalidatie: kort logeer- en/of gastverblijf), Nieuw thuis (wonen met intensieve zorg en behandeling) en Bij u thuis (zorg en behandeling bij cliënten thuis).

Werken bij ZorgSpectrum staat voor Samen, Betrokken en Professioneel. Krachten bundelen, oprechte aandacht en deskundigheid komen terug in de vernieuwde missie van ZorgSpectrum: oog voor iedere cliënt, oftewel 'Oog voor u'. Niet iedere cliënt om 08.00 uur aan het ontbijt, maar mevrouw Jansen om 07.00 uur en meneer Smit om 10.00 uur als zij dit liever willen. Oprecht luisteren naar cliënten, met ze meedenken en tot zorgoplossingen komen die passen bij hun levensstijl. Dit vraagt om veel verandering binnen de organisatie, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Als zorgprofessional kun je hier ook aan meewerken, zodat je straks zorg kan bieden die per cliënt nét even anders is. Uitdagend, maar zo krijgen de cliënten wel de beste zorg. En daar doe je het voor.

Je moet bij ZorgSpectrum gaan werken als je er sámen voor cliënten wilt zijn. Goede samenwerking en duidelijke communicatie kunnen echt het verschil maken. Ook is een baan bij ZorgSpectrum iets voor jou als je wilt blijven leren, want iedere cliënt is anders. Als je geen positieve instelling hebt, dan is ZorgSpectrum een minder geschikte werkgever voor jou.

Carien Keizer
Carien Keizer
Helpende Plus
  • Meerdere locaties in gemeenten Vianen, Houten, Utrecht en Nieuwegein
  • Gem. leeftijd 41 jaar
  • Meer dan 1500 werknemers, waarvan veel vrijwilligers

Ontwikkelen binnen de organisatie

ZorgSpectrum is volop in ontwikkeling en wil haar werknemers inspireren om hetzelfde te doen. Ook leidt ZorgSpectrum zelf werknemers op door middel van leer-arbeidsovereenkomsten, stageplaatsen en specifieke leerafdelingen. De ervaren werknemers zijn op hun beurt weer opgeleid om de studenten en starters te begeleiden. Bovendien kunnen zij zich laten bijscholen, zodat ze kunnen doorstromen naar een hoger niveau. Denk bijvoorbeeld aan de doorstroom van helpende naar verzorgende, of van verzorgende naar verpleegkundige.

Waarom werken bij ZorgSpectrum

Carien Keizer
Carien Keizer

Zorgspectrum is een grote organisatie op fietsafstand van mijn huis. Het revalidatieproces heeft mij altijd heel erg aangetrokken. Toen er daar een vacature vrijkwam op de revalidatieafdeling, heb ik gesolliciteerd en gelukkig werd ik aangenomen!

Nanda van der Rijst
Nanda van der Rijst

Ik ging solliciteren bij Zorgspectrum aangezien ik deze organisatie kende. Ik had eerder bij Zorgspectrum gewerkt en vond het een fijne werkplek. De mogelijkheid om verder te leren en te ontwikkelen binnen dit bedrijf heb ik met beide handen aangepakt. Ik heb mijn verpleegkundediploma gehaald en ga hier nog heel veel leren!

Martine Schiltkamp
Martine Schiltkamp

Via een aansprekende vacature ben ik informatie op gaan vragen over deze functie. Het voelde gelijk goed binnen dit team; de onderlinge samenwerking is fijn. De motivatie en werkwijze van het team sluiten aan bij wat ik zelf belangrijk vind in de omgang met de cliënt. Oog voor de cliënt, die in zijn of haar eigen omgeving zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. Dit is mijn eerste baan in de thuiszorg, en ik zit helemaal op mijn plek. Het vertrouwen en de band die je met cliënten opbouwt, is heel waardevol. Het is ook nog eens een erg afwisselende baan, omdat je bij de cliënten thuis te gast bent. De aanleiding van de zorgvraag is ook uiteenlopend: van begeleiding bij dementie of de palliatieve fase tot wond- of katheterzorg.

Nina Hagoort
Nina Hagoort

Hiervoor was ik ergens anders werkzaam als verpleegkundige, maar het concept Nieuw Thuis van de Geinsche Hof trok mij erg aan. Ik heb het erg naar mijn zin hier en er zijn veel opleidingsmogelijkheden.

Mariska van Ogten
Mariska van Ogten

ZorgSpectrum is een grote organisatie met veel verschillende zorg (thuiszorg, PG, somatiek, revalidatie, et cetera), wat maakt dat er veel mogelijkheden zijn. Zowel op het gebied van werkplekken als op het gebied van bijvoorbeeld opleidingen. Dit vind ik zelf prettig, omdat er hierdoor veel doorgroeimogelijkheden zijn. Daarnaast zijn alle verpleegkundigen binnen ZorgSpectrum echt in hun functie gezet, waardoor je als verpleegkundige veel kan en mag doen. Dit zorgt voor genoeg uitdaging in het werk.

Banen bij ZorgSpectrum

Vakgebied

Wat is onze grootste uitdaging?

We willen individuele zorg bieden voor alle cliënten. Die zorg moet goed aansluiten op leeftijd, cultuur, situatie en - het belangrijkste - de wensen en behoeften van de cliënt. We kijken echt naar wat iemand zelf wil en kan.

‘We willen de beste zorg bieden voor alle cliënten, waarbij we echt kijken naar wat een cliënt zelf wil en kan.’

ZorgSpectrum