Banen

Verzorgende IG Plus (Nieuw thuis)

Verzorgende IG Plus (Nieuw thuis)

ZorgSpectrum Houten + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • Mbo-3-diploma Verzorgende IG, SPW of MMZ, aangevuld met benodigde modules + gespecialiseerde opleiding
 • Je kunt goed overzicht behouden
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Geduldig en empathisch

Wat krijg je?

 • €2.068,21 - €3.060,18 bruto p/m (bij een fulltime dienstverband)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld
 • Aantal uren in overleg
 • 144 vakantie-uren, 58,4 bovenwettelijke vakantie-uren en 35 extra bovenwettelijke vakantie-uren (bij een 36-urige werkweek)
 • Opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden
 • Fietsplan

Wat doe je?

 • 70% Cliëntenzorg
 • 10% Cliëntendossiers en zorgplannen bijhouden
 • 15% Contact collega's en externe zorgaanbieders
 • 5% Contact verwanten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Verzorgende IG Plus (Nieuw thuis) bij ZorgSpectrum ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoner. Dit doe je aan de hand van de afspraken die in het zorgleefplan staat, bijvoorbeeld over zorg, adl, (huishoudelijke) activiteiten en een zinvolle dagbesteding. De bewoner heeft de eigen regie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Je signaleert en rapporteert tijdig wanneer de lichamelijke of geestelijke situatie verandert en er aanpassingen in het zorgleefplan nodig zijn. De zorgvraag van bewoners verschilt, afhankelijk van de beperking en/of ziekte en de persoonlijke behoeftes. Hierop stem je je werkzaamheden af.

Soms heb je een overstijgende rol: je gaat in gesprek met de bewoner, de naasten en verschillende zorgdisciplines om tot de beste zorg voor de bewoner te komen. Je kunt door jouw expertise collega’s ondersteunen en leerlingen begeleiden, ook omdat je altijd vanuit  een multidisciplinair perspectief denkt. Je signaleert problemen en opvallendheden en speelt hier tijdig op in. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je de zelfredzaamheid van de cliënt zoveel mogelijk stimuleert.

'Nieuw thuis' is een bedrijfseenheid van ZorgSpectrum waarbij bewoners op een van de locaties in Nieuwegein, Houten of Vianen wonen en intensieve zorg en begeleiding krijgen. Een afdeling kan uit meerdere woongroepen bestaan, of uit individuele appartementen met een gezamenlijke huiskamer.

Je hebt onregelmatige diensten, maar wel vaste overdrachtsmomenten. Je kunt een dagdienst, avonddienst of nachtdienst draaien.

Als je het leuk vindt om met ouderen te werken en een luisterend oor te bieden, en je het niet erg vindt om te delegeren en cliënten te stimuleren het zélf te doen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Verzorgende IG Plus

Op een leuke werkdag is de sfeer goed en is alle zorg naar wens. Ook is er ruimte voor extra taken, zoals zorgplannen up-to-date maken.

Tijdens een minder leuke werkdag heb je onvoldoende tijd gehad om al je taken uit te voeren. Sommige geplande taken moeten dan door worden geschoven.

  • Overdracht
  • Rapporteren cliëntendossiers
  • (overstijgende) cliëntenzorg
  • (overstijgende) cliëntenzorg
  • Vrije dag
  • Overdracht
  • Overdracht
  • Gesprek verwanten cliënt
  • Rapporteren cliëntendossiers
  • (overstijgende) cliëntenzorg
  • (overstijgende) cliëntenzorg
  • (overstijgende) cliëntenzorg

Voorbeeld uit de praktijk

Je merkt dat een cliënt de laatste tijd depressief is vanwege corona. Wat doe je?

Veel mensen op deze leeftijd vinden het leven niet meer zo leuk en vinden het moeilijk om te genieten. Dit kan allerlei redenen hebben, zoals eenzaamheid of lichamelijk leed. Corona doet daar nog een schepje bovenop, zeker in verpleeg en- verzorgingshuizen. Voorheen aten de bewoners elke dag samen, nu nog maar twee keer per week met maximaal zes anderen. Ook mogen de kinderen van bewoners minder vaak op bezoek komen.

Aan jou de taak om er dan toch wat van te maken en de bewoner te motiveren dit ook te doen. Er mógen nog wel bezoekers komen, al is het er maar één per dag. Je moet de bewoner stimuleren daar optimaal gebruik van te maken. Ook mogen de bewoners onderling gewoon dingen doen, bijvoorbeeld met z'n zessen koffie drinken. Je merkt dat ze het lastig vinden om op een ander af te stappen, dus dan ga jij ze daarbij helpen. Daarnaast is het belangrijk om zelf oprechte aandacht te geven: je zult bijvoorbeeld veel verhalen over vroeger te horen krijgen. Hoe dan ook, je kunt bewoners op verschillende manieren opbeuren. Verse bloemen neerzetten, een luisterend oor bieden, een lekker taartje meenemen: kleine dingen maken het grootste verschil.

Groeipad

Als Verzorgende IG Plus zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden:

Helpende
Helpende Plus
Verzorgende
Verzorgende Plus
MBO Verpleegkundige
HBO Verpleegkundige
Praktijkopleider / praktijkverpleegkundige
Zorgmanager

Werken bij ZorgSpectrum

ZorgSpectrum ondersteunt mensen met een of meerdere progressieve, chronische aandoeningen, waardoor zij beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Het aanbod varieert van zorg aan huis tot intensieve zorg op een woonlocatie. ZorgSpectrum heeft meerdere locaties in de gemeenten Houten, Vianen, Utrecht en Nieuwegein met elk een ander doel. De zorginstelling biedt de volgende producten en diensten aan: Tijdelijk bij ons (revalidatie: kort logeer- en/of gastverblijf), Nieuw thuis (wonen met intensieve zorg en behandeling) en Bij u thuis (zorg en behandeling bij cliënten thuis).

Werken bij ZorgSpectrum staat voor Samen, Betrokken en Professioneel. Krachten bundelen, oprechte aandacht en deskundigheid komen terug in de vernieuwde missie van ZorgSpectrum: oog voor iedere cliënt, oftewel 'Oog voor u'. Niet iedere cliënt om 08.00 uur aan het ontbijt, maar mevrouw Jansen om 07.00 uur en meneer Smit om 10.00 uur als zij dit liever willen. Oprecht luisteren naar cliënten, met ze meedenken en tot zorgoplossingen komen die passen bij hun levensstijl. Dit vraagt om veel verandering binnen de organisatie, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Als zorgprofessional kun je hier ook aan meewerken, zodat je straks zorg kan bieden die per cliënt nét even anders is. Uitdagend, maar zo krijgen de cliënten wel de beste zorg. En daar doe je het voor.

 • Meerdere locaties in gemeenten Vianen, Houten, Utrecht en Nieuwegein
 • Gem. leeftijd 41 jaar
 • Meer dan 1500 werknemers, waarvan veel vrijwilligers

Collega's

Carien Keizer (39)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Zorgspectrum is een grote organisatie op fietsafstand van mijn huis. Het revalidatieproces heeft mij altijd heel erg aangetrokken. Toen er daar een vacature vrijkwam op de revalidatieafdeling, heb ik gesolliciteerd en gelukkig werd ik aangenomen!

Wat was je vorige baan?
Brood- en vleesafdeling in een supermarkt

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met familie, mijn rustmomentjes pakken

Nanda van der Rijst (48)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ging solliciteren bij Zorgspectrum aangezien ik deze organisatie kende. Ik had eerder bij Zorgspectrum gewerkt en vond het een fijne werkplek. De mogelijkheid om verder te leren en te ontwikkelen binnen dit bedrijf heb ik met beide handen aangepakt. Ik heb mijn verpleegkundediploma gehaald en ga hier nog heel veel leren!

Wat was je vorige baan?
Ziekenverzorgende

Wat doe je in je vrije tijd?
Korfballen, de natuur in en afspreken met vrienden

Martine Schiltkamp (49)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via een aansprekende vacature ben ik informatie op gaan vragen over deze functie. Het voelde gelijk goed binnen dit team; de onderlinge samenwerking is fijn. De motivatie en werkwijze van het team sluiten aan bij wat ik zelf belangrijk vind in de omgang met de cliënt. Oog voor de cliënt, die in zijn of haar eigen omgeving zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. Dit is mijn eerste baan in de thuiszorg, en ik zit helemaal op mijn plek. Het vertrouwen en de band die je met cliënten opbouwt, is heel waardevol. Het is ook nog eens een erg afwisselende baan, omdat je bij de cliënten thuis te gast bent. De aanleiding van de zorgvraag is ook uiteenlopend: van begeleiding bij dementie of de palliatieve fase tot wond- of katheterzorg.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige in een ziekenhuis op de afdeling obstetrie/gynaecologie

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met vriendinnen, tuinieren

Nina Hagoort (23)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik ergens anders werkzaam als verpleegkundige, maar het concept Nieuw Thuis van de Geinsche Hof trok mij erg aan. Ik heb het erg naar mijn zin hier en er zijn veel opleidingsmogelijkheden.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen en wandelen

Mariska van Ogten (26)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
ZorgSpectrum is een grote organisatie met veel verschillende zorg (thuiszorg, PG, somatiek, revalidatie, et cetera), wat maakt dat er veel mogelijkheden zijn. Zowel op het gebied van werkplekken als op het gebied van bijvoorbeeld opleidingen. Dit vind ik zelf prettig, omdat er hierdoor veel doorgroeimogelijkheden zijn. Daarnaast zijn alle verpleegkundigen binnen ZorgSpectrum echt in hun functie gezet, waardoor je als verpleegkundige veel kan en mag doen. Dit zorgt voor genoeg uitdaging in het werk.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige en Praktijkopleider in het Antonius Ziekenhuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, op vakantie gaan (kamperen), afspreken met familie en vrienden.

Sollicitatieproces

Selectie kandidaten
Doornemen cv's met manager
Eerste gesprek
Tweede gesprek
Je krijgt een aanbod!

Interessante baan?