Banen

Helpende (Nieuw thuis)

Helpende (Nieuw thuis)

ZorgSpectrum Houten + 2 Locaties

Wat is vereist?

 • Diploma Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2)
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Luisterend oor, sociale instelling
 • Geduldig en empathisch

Wat krijg je?

 • €1.863,09 - € 2.555,74 bruto p/m (bij een fulltime dienstverband)
 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld
 • Aantal uren in overleg
 • 144 vakantie-uren, 58,4 bovenwettelijke vakantie-uren en 35 extra bovenwettelijke vakantie-uren (bij een 36-urige werkweek)
 • Allerlei opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden
 • Fietsplan

Wat doe je?

 • 75% Bewoners verzorgen
 • 10% Administratie (dossiers bijwerken)
 • 10% Huishoudelijke taken
 • 5% Overleg met collega's

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Helpende (Nieuw thuis) bij ZorgSpectrum ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van bewoners in hun dagelijks leven, met aandacht voor zorg en welzijn. Het gaat om bewoners die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen in verband met een ziekte, bijvoorbeeld dementie of een fysieke beperking. Daarom verblijven zij permanent op een zorglocatie. Je helpt bewoners met de algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals aankleden en eten. Daarnaast heb je verschillende huishoudelijke taken; denk aan spullen opruimen in de woningen en de dagelijkse koffieronde verzorgen. Als de situatie rondom een bewoner verandert, rapporteer je dit in het online zorgleefplan. Je werkt intensief samen met collega's.

'Nieuw thuis' is een bedrijfseenheid van ZorgSpectrum waarbij bewoners op een van de locaties in Nieuwegein, Houten of Vianen wonen en intensieve zorg en begeleiding krijgen. Een afdeling kan uit meerdere woongroepen bestaan, of uit individuele appartementen met een gezamenlijke huiskamer.

Je hebt onregelmatige diensten, maar wel vaste overdrachtsmomenten. Je kunt een dagdienst, avonddienst of nachtdienst draaien.

Als je het leuk vindt om zorg te dragen voor bewoners met een fysieke beperking en/of een ziekte en daarom veel hulp nodig hebben, en je het uitdagend vindt om hard te werken, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Helpende (Nieuw thuis)

Op een leuke werkdag merk je dat bewoners zich goed voelen en je een luisterend oor kunt bieden.

Tijdens een mindere dag is het onrustig op de woning, en heb je onvoldoende tijd om daar meteen op in te spelen.

  • Vrije dag
  • Overdracht
  • Overdracht
  • Rapporteren
  • Cliëntenzorg
  • Overleg verpleegkundige

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een ochtenddienst en staat alleen op de woning. Hoe pak je dit aan?

Als Helpende is het deels jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle bewoners een fijne dag hebben. Dit begint met bewoners ondersteunen bij het uit bed komen zodra ze wakker worden. Vervolgens wordt de tafel gedekt voor het ontbijt, en geef je ontbijt op bed aan bewoners die dat graag willen. Na de adl-zorg drink je een kopje koffie met de bewoners en vraag je wat de behoeftes van de bewoners zijn wat betreft dagactiviteiten. Jullie kunnen bijvoorbeeld gezellig samen zingen, een appeltaart bakken, een krant lezen, een beweegactiviteit doen of een leuk dansje bedenken. De rest van de dag zorg je ervoor dat de kamers zijn opgeruimd, alle bedden zijn opgemaakt en de huiskamer netjes is. Samen met je collega’s maak je er een mooie dag van voor de bewoners.

Groeipad

Als Helpende zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden:

Helpende
Helpende Plus
Verzorgende
Verzorgende Plus
MBO Verpleegkundige
HBO Verpleegkundige
Praktijkopleider / praktijkverpleegkundige
Zorgmanager

Werken bij ZorgSpectrum

ZorgSpectrum ondersteunt mensen met een of meerdere progressieve, chronische aandoeningen, waardoor zij beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Het aanbod varieert van zorg aan huis tot intensieve zorg op een woonlocatie. ZorgSpectrum heeft meerdere locaties in de gemeenten Houten, Vianen, Utrecht en Nieuwegein met elk een ander doel. De zorginstelling biedt de volgende producten en diensten aan: Tijdelijk bij ons (revalidatie: kort logeer- en/of gastverblijf), Nieuw thuis (wonen met intensieve zorg en behandeling) en Bij u thuis (zorg en behandeling bij cliënten thuis).

Werken bij ZorgSpectrum staat voor Samen, Betrokken en Professioneel. Krachten bundelen, oprechte aandacht en deskundigheid komen terug in de vernieuwde missie van ZorgSpectrum: oog voor iedere cliënt, oftewel 'Oog voor u'. Niet iedere cliënt om 08.00 uur aan het ontbijt, maar mevrouw Jansen om 07.00 uur en meneer Smit om 10.00 uur als zij dit liever willen. Oprecht luisteren naar cliënten, met ze meedenken en tot zorgoplossingen komen die passen bij hun levensstijl. Dit vraagt om veel verandering binnen de organisatie, waar momenteel hard aan gewerkt wordt. Als zorgprofessional kun je hier ook aan meewerken, zodat je straks zorg kan bieden die per cliënt nét even anders is. Uitdagend, maar zo krijgen de cliënten wel de beste zorg. En daar doe je het voor.

 • Meerdere locaties in gemeenten Vianen, Houten, Utrecht en Nieuwegein
 • Gem. leeftijd 41 jaar
 • Meer dan 1500 werknemers, waarvan veel vrijwilligers

Collega's

Carien Keizer (39)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Zorgspectrum is een grote organisatie op fietsafstand van mijn huis. Het revalidatieproces heeft mij altijd heel erg aangetrokken. Toen er daar een vacature vrijkwam op de revalidatieafdeling, heb ik gesolliciteerd en gelukkig werd ik aangenomen!

Wat was je vorige baan?
Brood- en vleesafdeling in een supermarkt

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met familie, mijn rustmomentjes pakken

Nanda van der Rijst (47)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ging solliciteren bij Zorgspectrum aangezien ik deze organisatie kende. Ik had eerder bij Zorgspectrum gewerkt en vond het een fijne werkplek. De mogelijkheid om verder te leren en te ontwikkelen binnen dit bedrijf heb ik met beide handen aangepakt. Ik heb mijn verpleegkundediploma gehaald en ga hier nog heel veel leren!

Wat was je vorige baan?
Ziekenverzorgende

Wat doe je in je vrije tijd?
Korfballen, de natuur in en afspreken met vrienden

Martine Schiltkamp (49)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Via een aansprekende vacature ben ik informatie op gaan vragen over deze functie. Het voelde gelijk goed binnen dit team; de onderlinge samenwerking is fijn. De motivatie en werkwijze van het team sluiten aan bij wat ik zelf belangrijk vind in de omgang met de cliënt. Oog voor de cliënt, die in zijn of haar eigen omgeving zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. Dit is mijn eerste baan in de thuiszorg, en ik zit helemaal op mijn plek. Het vertrouwen en de band die je met cliënten opbouwt, is heel waardevol. Het is ook nog eens een erg afwisselende baan, omdat je bij de cliënten thuis te gast bent. De aanleiding van de zorgvraag is ook uiteenlopend: van begeleiding bij dementie of de palliatieve fase tot wond- of katheterzorg.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige in een ziekenhuis op de afdeling obstetrie/gynaecologie

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met vriendinnen, tuinieren

Nina Hagoort (23)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik ergens anders werkzaam als verpleegkundige, maar het concept Nieuw Thuis van de Geinsche Hof trok mij erg aan. Ik heb het erg naar mijn zin hier en er zijn veel opleidingsmogelijkheden.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen en wandelen

Mariska van Ogten (26)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
ZorgSpectrum is een grote organisatie met veel verschillende zorg (thuiszorg, PG, somatiek, revalidatie, et cetera), wat maakt dat er veel mogelijkheden zijn. Zowel op het gebied van werkplekken als op het gebied van bijvoorbeeld opleidingen. Dit vind ik zelf prettig, omdat er hierdoor veel doorgroeimogelijkheden zijn. Daarnaast zijn alle verpleegkundigen binnen ZorgSpectrum echt in hun functie gezet, waardoor je als verpleegkundige veel kan en mag doen. Dit zorgt voor genoeg uitdaging in het werk.

Wat was je vorige baan?
Verpleegkundige en Praktijkopleider in het Antonius Ziekenhuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen, op vakantie gaan (kamperen), afspreken met familie en vrienden.

Sollicitatieproces

Selectie kandidaten
Doornemen cv's met manager
Eerste gesprek
Tweede gesprek
Je krijgt een aanbod!

Interessante baan?